Severi Kaukiainen jatkaa Kouvojen riveissä — Nuorten maajoukkuetakamies saa pelata kouvolalaisseurassa kahdella sarjatasolla kahta eri roolia

Jussi Lopperi

Severi Kaukiaisen ottelukohtainen peliaika Korisliigassa on lähes tuplaantunut viime kauteen verrattuna.
Severi Kaukiaisen ottelukohtainen peliaika Korisliigassa on lähes tuplaantunut viime kauteen verrattuna.

Nuorten maajoukkuepelaaja Severi Kaukiainen, 19, jatkaa Kouvojen miehistössä ainakin kevääseen 2020.

Takamies ja seura solmivat sopimukseen yhden lisävuoden.

Kaukiainen siirtyi täksi kaudeksi kotkalaisesta KTP-Basketista Kouvolaan ja teki uransa ensimmäisen ammattilaissopimuksen. Vaihto maakunnan pohjoispäähän on ollut pelaajalle mieluinen.

— Kouvot on ollut hyvä paikka kehittyä. Tuntui oikealta vaihtoehdolta ottaa yksi lisävuosi tänne ja jatkaa rauhassa omaa kehittymistä, Kaukiainen kommentoi.

185-senttinen Kaukiainen on urakoinut Kouvolassa suunnitellusti sekä Korisliigaa että 1. divisioona A:ta.

Viime kaudella hän kantoi vastuuta KTP:ssä A-poikien SM-sarjassa. Liigassa peliaikaa herui vajaat kymmenen minuuttia ottelua kohden.

Kouvoissa liigaroolia on annettu runsaat 17 minuuttia per peli. Pistekeskiarvo on 4,4. Korikouvoissa Kaukiainen kellotti keskimäärin 31 minuuttia ja viimeisteli 11,3 pisteen keskiarvolla.

Divarissa Kaukiainen (4,7) oli koko sarjan syöttötilaston kolmonen.

— Divari A:n pelit ovat olleet tosi tärkeitä. Siellä olen saanut pelata pallollista roolia pointtina. Liigassa taas rooli on ollut erilainen ja puolustavampi. Kehityksen kannalta tällainen vaihtelu on ollut hyvä asia.

Toukokuussa 20 vuotta täyttävä Kaukiainen haluaa edelleen parantaa takamiehen taitojaan, pelinrakentelua, syöttämistä ja heittämistä.

Kotimainen runko koossa

Kouvoilla on ensi kaudeksi pelaajasopimukset Kaukiaisen lisäksi Ville Kauniston, Tuomas Hirvosen, Arttu Saarijärven, Ilmari Toikkasen, Vili Nymanin ja Teemu Knihtisen kanssa.

Toikkasen, Nymanin ja Knihtisen sopimukset ulottuvat kevääseen 2021.

Puheenjohtaja Sami Pousi näkee Kaukiaisen jatkosopimuksen hienona lisäyksenä muihin voimassa oleviin nuorten pelaajien kontrahteihin.

— Hän on osoittanut treeneissä halunsa kehittyä pelaajana. Juuri tällaisia nuoria haluamme Kouvoihin lisää. Kovaa harjoittelevia, fiksuja ja lajia ymmärtäviä urheilijoita. Työ on kuitenkin vasta alussa, eli tulevina kausina pitää tehdä vielä paljon töitä. Luotto Severiin on kova, Pousi kommentoi.

Pousin mukaan joukkueen rakentaminen on ajankohtaan nähden tavallista paremmalla mallilla. Seura aikoo rauhoittaa neuvottelutilanteen pudotuspelien alkuun mennessä.

Joukkueen kotimainen runko on koossa. Pousin mukaan haussa on vielä 2—4 pelaajaa lähinnä Korikouvojen käyttöön.

— Budjetissa alamme olla täynnä suomalaisten osalta. Jos joku huippupelaaja tulisi eteen, yrittäisimme järjestellä erikseen rahoitusta.

— Joukkueen rakentamisessa on paljon Korikouvojen ansiota. Meillä on nyt aidosti sellainen kehitysjoukkue, jossa voidaan taata nuorille pelaajille peliaikaa ja hyvät harjoitusmahdollisuudet. Nuoret ovat ottaneet tarjotun tilaisuuden vastaan, Pousi kiittelee.

Pousi uskoo, että Korikouvot on seuralle panostus, jonka tuotto tulee vahvemmin esiin vasta tulevaisuudessa.

Luetuimmat

Kommentoidut