Jacques Hyneman onnistui viimein – Piia Huusarin talli jatkaa hyvässä vireessä

Satu Pitkänen

Lähtönsä suosikki Extrem Brodde toi Pia Huusarin talliin illan ainoan voiton viidestä mahdollisesta. Ohjastaja Ari Moilanen voitti Kouvolan vuoden 2020 ajajaliigan.
Lähtönsä suosikki Extrem Brodde toi Pia Huusarin talliin illan ainoan voiton viidestä mahdollisesta. Ohjastaja Ari Moilanen voitti Kouvolan vuoden 2020 ajajaliigan.

Kouvolan ravivuoden ensimmäisen kotivoiton toi Aarteen Etsijä, jonka omistavat Eija ja Timo Suutari Kotkasta. Ari Moilasen ohjastamalle ruunalle voitto oli ensimmäinen lähes kolmeen vuoteen.

Seuraavassa lähdössä päästiin jo kouvolalaisvoittajiin. Sari Aholan kasvattama, omistama ja valmentama tamma aloitti uransa marraskuussa. Nyt se paransi esitystään vielä piirun verran avaten voittotilinsä uudella ennätysajallaan. Myös Marko Heikari otti vuoden ensimmäisen voittonsa vuoden ensimmäisessä lähdössään Alman Nineten rattailla.

Toto5-lähdöistä odotettiin Pia Huusarin tallin näytöstä, mutta niin vain voittosaldo jäi yhteen. Sen ansaitsi pelin päätöskohteessa suosikiksi pelattu Extrem Brodde, jonka Ari Moilanen ohjasti varmaan voittoon. Kouvolan päättyneen vuoden ohjastajaliigan voittajalle torstairaveista irtosi kaksi voittoa. Samaan ylsivät Hannu Torvinen ja Tommi Kylliäinen.

Moilasen ohjastamista Huusarin valmennettavista kaksi hävisi lähtönsä maalikameran kuvassa. My Radio Gaga jäi kakkoseksi Pink Dynamitelle, ja Rhapsody Point sai tunnustaa Glide On Firen paremmakseen.

Kolmannessa T5-kohteessa saatiin odotettu voittaja, kun lahjakkaaksi tiedetty Jacques Hyneman vihdoin rikkoi kuparisen sairastaukonsa jälkeen. Tälläkin kertaa ruuna ehti ottaa laukan, mutta siitä huolimatta se otti johtohevosen kiinni ja jätti sen saman tien taaksensa. Tapio Perttusen ohjastaman Jacques Hynemanin omistavat Antti Pohjantähti ja Piia Sjöblom Tuohikotista, ja Sjöblom toimii myös valmentajana.

Gargamel Sisu nosti T5-arvon jo lähelle 500 euroa. Extrem Brodde viimeisteli rivin loppulukemiksi 556,91 euroa.