Mahtavaa taistelua, KooKoo! – Vaikka kokoonpanosta puuttuu kuusi tärkeää pelaajaa, kouvolalainen liigakolmonen väänsi kahden pisteen voiton Rinkelinmäeltä

AOP/Vesa Pöppönen

KooKoon Joonas Odenista tuli tällä kaudella erikoinen HPK-kurittaja. Kauden neljästä maalistaan Oden on tehnyt kolme Kerhoa vastaan.
KooKoon Joonas Odenista tuli tällä kaudella erikoinen HPK-kurittaja. Kauden neljästä maalistaan Oden on tehnyt kolme Kerhoa vastaan.

KooKoo piti hallitsevan liigamestarin Hämeenlinnan Pallokerhon pihdeissään kuluvan kauden runkosarjassa.

Asemaansa sarjakolmosena vankistanut kouvolalaisjoukkue otti keskiviikkona kolmannen voittonsa HPK:sta keskinäisissä otteluissa ja katkaisi Kerhon kolmen ottelun voittoputken.

Kahden pisteen voitto kirjattiin voittomaalikilpailussa 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1).

KooKoo otti Kerhon haltuunsa voitoin 3–1, maalein 10–4 ja pistein 9–3. Kerho ei tehnyt yhdessäkään ottelussa varsinaisella peliajalla KooKoota vastaan yhtä maalia enempää.

Terävän esiintulon loppukauden seurassaan järjestänyt Patrik Puistola, 19, oli Rinkelinmäen voittomaalikilpailussa ainoa maalintekijä. Henrik Haukeland (31/32) varmisti omalla toiminnallaan sen, että KooKoo nousi 99 sarjapisteeseen.

Koko jääkiekko-Suomen tällä kaudella henkeään haukkomaan saanut KooKoo on kerännyt julmetun suuren pistepotin. Satasen kerhoon 55-vuotias KooKoo on yltänyt divisioonatasollakin vain kahdesti.

Tapparan, KooVeen ja Jukurien jälkeen KooKoohon asettunut Puistola on pelannut kuusi ottelua tehoilla 2+1=3/+4. Viime lauantaina Lukon Lukas Klokin pelikieltotaklauksen alle jäänyt Puistola kellotti Hämeenlinnassa jääaikaa runsaat 14 minuuttia.

HPK:n kolmanneksi parhaan maalarin Jere Innalan ylivoimaosuma piti Kerhon johdossa 22 minuuttia. Puistolan maajoukkuekaveri Nuorista Leijonista Joonas Oden, viime maanantaina 20, tasoitti lukemat vain sekunti ylivoimapelin jälkeen.

Odenista tuli tällä kaudella erikoinen HPK-kurittaja. Neljästä maalistaan hän on tehnyt kolme Joona Voutilaisen ja Rasmus Reijolan (22/23) häkkiin.

20-vuotiaiden MM-kisoissa Oden ja Puistola hyökkäsivät samassa ketjussa.

Siipirikkoinen KooKoo

KooKoon keskiviikkoisen kahden pisteen kairauksen arvoa korostaa se, että joukkue pelaa tällä hetkellä tuntuvasti siipirikkoisena.

KooKoon kokoonpanosta puuttuivat Anrei Hakulinen (alavartalovamma, loppukausi), Toni Kähkönen (pelikielto), Alexander Bonsaksen (alavartalovamma), Vilmos Gallo (sairas) ja Libor Sulak (syy tuntematon).

Kaiken kukkuraksi Bonsaksenia kapteenina tuuraava ykkössentteri Kim Strömberg joutui toisessa erässä jättämään ottelun kesken. Strömberg loukkaantui vaarattoman näköisessä tilanteessa kamppailtuaan kulmassa HPK:n Cody Kunykin kanssa.

Päävalmentaja Jussi Ahokas kiitteli aiheellisesti sekä alivoimapelaajien että koko joukkueen taistelua koettelemusten keskellä.

AOP/Miikka Jääskeläinen

Tapparan, KooVeen ja Jukurien jälkeen KooKoohon asettunut Patrik Puistola on pelannut kuusi ottelua tehoilla 2+1=3/+4.
Tapparan, KooVeen ja Jukurien jälkeen KooKoohon asettunut Patrik Puistola on pelannut kuusi ottelua tehoilla 2+1=3/+4.

– Aika liuta isoja jätkiä puuttui jo otteluun lähtiessä, mutta joukkue taisteli erittäin hyvin. Joukkueelle siitä iso kiitos. Toisessa erässä saimme pelistä kiinni. Alivoima taisteli ja tappoi. Ensimmäisessä erässä emme olleet valmiita mailakamppailu- ja kamppailuvaateeseen.

HPK:n Pennanen harmitteli tehottomuutta

Aiempina liigakausina KooKoo on kompuroinut paljolti juuri avainpelaajiensa loukkaantumisten takia.

Kuluvalla historiallisen hyvällä kaudella joukkue on säilynyt ehjänä lähes 50 runkosarjaottelua.

Varmistunut playoff-paikka ja hyppysissä oleva puolivälierien kotietu ovat eittämättä riittävä kiihoke pelikuntoisille pelaajille siihen, että hanskat eivät putoa tiskiin kesken kaiken.

Kiekonhallinta oli varsinaisella peliajalla joka erässä himpun verran HPK:n puolella, mutta jatkoajalla KooKoo piti limppua 62-prosenttisesti. HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen laski joukkueensa jättäneen KooKoon tasaviisikoin alle viiteen maalipaikkaan.

– Melkein 60 laukausta, joista vain yksi maali. Se oli meidän suurin haasteemme. Oli puolittaista läpiajoa ja tolppaa, mutta ei saatu toista maalia millään.

Näin pelattiin

HPK–KooKoo vl. 1–2 (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)

1. erä: 12.40 Jere Innala (Rob Bordson–Elmeri Eronen) 1–0 yv.

Jäähyt: 12.15 Kim Strömberg KooKoo 2 min.

2. erä: 34.49 Joonas Oden (Kyle Platzer–Erik Karlsson) 1–1.

Jäähyt: 32.48 Elmeri Eronen HPK 2 min, 37.40 Jere Friberg KooKoo 2 min, 40.00 Markus Jokinen KooKoo 2 min.

3. erä: Maaliton.

Jäähyt: 45.36 Roope Laavainen KooKoo 2 min, 47.26 Joona Monto HPK 2 min, 49.37 Miro Karjalainen HPK 2 min, 56.45 Matthew Caito KooKoo 2 min.

Jatkoaika: Maaliton.

Vl-kilpailu: Patrik Puistola 1–2.

Jäähyt yhteensä: HPK 3x2 min=6 min, KooKoo 5x2 min=10 min.

Maalivahtien torjunnat: Rasmus Reijola HPK 6+6+7+3=22 Henrik Haukeland KooKoo 13+8+10+0=31.

Yleisöä: 3 913.

Luetuimmat