Mielakassa järjestetyistä petanquen SM-kisoista hopeaa Kouvolaan

Petanquen Suomen mestaruuksista kilpaili lähes 350 pelaajaa.

Katja Juurikko

Petanquen SM-kisat keräsivät kilpailijoiden lisäksi myös yleisöä Mielakkaan.
Petanquen SM-kisat keräsivät kilpailijoiden lisäksi myös yleisöä Mielakkaan.

Kouvolan urheilupetanque ry:n järjestämät viikon mittaiset petanquen SM-kisat ovat ohi ja seuran puheenjohtaja Jarkko Pahkala on tyytyväinen. Ainoastaan loppuviikon sateiset kelit olivat harmina.

— Olen tyytyväinen järjestelyihin ja myös kilpailijat vaikuttivat olevan tyytyväisiä niihin.

Kilpailukeskuksena toimi Mielakan rinnekeskus. Kouvolan urheilupetanque vastasi käytännön järjestelyistä eli kentistä, pelikaavioista ja tulospalvelusta. Petanquen Suomen mestaruuksista kilpaili lähes 350 pelaajaa.

Trippeli, eli kolmihenkisin joukkuein käytävä kisa, on petanquen kuninkuuslaji. Sen lisäksi Kouvolassa kisattiin duppelin (kaksi jäsentä joukkueessa) ja singelin (yksilökisa) SM-mitaleista. Kilpailuluokkia ovat yleinen, naiset, veteraanit ja juniorit.

Parhaiten kouvolalaisista pärjäsi singelin veteraanisarjassa Risto Kukkola, joka nappasi SM-hopeaa. Jarkko Pahkala jäi singelin yleisessä sarjassa neljänneksi.

— Olen suoritukseeni tyytyväinen, sillä sarjaan osallistui 92 kilpailijaa.

Yhteensä Kouvolan urheilupetanque -seurasta osallistui kisoihin 15 kilpailijaa.

Petanque on kilpatasolla urheilua, jossa pärjätäkseen pitää treenata paljon. Kouvolassa olosuhteet tähän ovat mainiot, sillä Kouvolan urheilupetanquen ylläpitämä halli Somerotiellä mahdollistaa ympärivuotisen harjoittelun.

Keväällä seura yllätti kaikki voittamalla seurajoukkueiden SM-hopeaa Valkeakoskella.

Katso Petanquen SM-kisojen tulokset täältä.