Noutaja kolkuttelee Saviniemen portteja – Musan Salama ja Ykkösen maalikingi Juuso Aalto kurittivat MyPaa: "Koppi on täynnä pettyneitä pelaajia"

Katja Juurikko

MyPan rajusti raatanut Jari Hassel eksyttää MuSan Joni Lämsää Saviniemen stadionilla.
MyPan rajusti raatanut Jari Hassel eksyttää MuSan Joni Lämsää Saviniemen stadionilla.

MyPan ongelmat jalkapallon Ykkösen kellariosastolla lisääntyivät tuntuvasti sunnuntaina. Kouvolalaisjoukkue nöyrtyi sateisella Saviniemen stadionilla porilaiselle Musan Salamalle karskein lukemin 1–5 (1–3), ja sarjasopimuksen uusiminen vaatisi jo ihmetekoja viiden viimeisen kierroksen aikana.

– Kyllähän oljenkorsi ohenee koko ajan. Mutta niin kauan taistellaan, kun pisteitä on jaossa, MyPan päävalmentaja Marko Honkanen sanoi pelin jälkeen.

MyPan harsoinen oljenkorsi on koetuksella ensi lauantaina, kun Saviniemeen saapuu Gnistan. Helsinkiläisjoukkue nousi sunnuntaisella kierroksella tasapisteisiin yhdeksäntenä olevan AC Kajaanin kanssa. Kaksikko on kymmenen pistettä MyPan edellä, joten isännille kyseessä on enemmän kuin pakkovoiton paikka.

MyPan loppuohjelma ei ole pahimmasta päästä, mutta jos maalin tekeminen tuottaa jatkossakin yhtä suurta tuskaa kuin tähänkin asti, voittoja on vaikea kaivaa.

– Ratkaiseva päättäväisyys puuttuu maalinteosta tällä hetkellä. Olemme vähän epävarmoja boksin sisällä molemmissa päissä, Honkanen näki.

Gnistan-kotipelin jälkeen MyPa matkustaa MP:n vieraaksi Mikkeliin ja AC Kajaanin vieraaksi Liikuntapuistoon. MyPa saa toiseksi viimeisellä kierroksella EIF:n kotiinsa ja matkaa päättämään kauden SJK Akatemian vieraana.

Larsson osui taas MuSaa vastaan

MyPan huippuhetki osui sunnuntaina avausjaksolle, kun HIFK-apu Kevin Larsson tykitti vastapalloon numerot 1–1:een. 19-vuotias Larsson teki maalin myös joukkueiden ensimmäisessä taistossa Porissa elokuussa.

Reppu heilui toisen kerran vieraiden maalivahdin Joonas Immosen selän takana ottelun päätöskympillä, mutta maalia ei hyväksytty, koska Jari Hassel tuuppasi pallon verkkoon kädellään.

MuSa maalasi avausjaksolla vielä kahdesti. Vieraiden toinen maali oli kotijoukkueen kannalta epäonninen, kun Juuso Rantalan kuti painui maaliin MyPa-toppari Juuso Laitisen jalan kautta.

– Pallotkaan eivät tunnu oikein pomppivan meille. Hyvä onni on ansaittava, mutta kyllä me mielestäni olisimme ansainneet enemmän kuin tuo lopputulos kertoo, Honkanen tuumi.

MuSa sai kolmannen osumansa juuri ennen taukopuhallusta, kun 202-senttinen färsaarelainen John Frederiksen iski maalin edestä lukemat 1–3:een. Frederiksen on maalitilastossa jaetulla viidennellä sijalla kahdeksalla kaapillaan.

– Olimme pelillisesti ensimmäisellä puoliajalla ihan hyvin mukana. Sitten vain ote jotenkin kirpoaa ja vastustaja rankaisee virheistä. Koppi on täynnä pettyneitä pelaajia. Joukkue yritti sen minkä pystyi, mutta ei vain riitä.

Viisi maalia MyPaa vastaan

MuSan Juuso Aalto kuritti MyPaan joukkueiden elokuisessa kohtaamisessa Porissa kahden maalin verran, mutta Saviniemessä Aalto pani vielä paremmaksi. Mies iski kolme maalia HIFK-laina Otto Huuhtasen nuottaan.

Samalla Aalto vahvisti asemaansa Ykkösen maalintekijätilaston kärjessä, jota hän johtaa 14 osumallaan.

Viime kaudella Aalto teki Kakkosen Pallo-Iiroissa 15 ottelussa viisi maalia. Saviniemessä Aalto sinetöi hattutemppunsa viimeisen kymmenen minuutia aikana.

Ottelun ratkaisu

MuSan Salama oli avausjaksolla tekopaikoissaan tehokas. Juuso Rantalan tekemässä 1–2-osumassa joukkue tarvitsi tosin rouva Fortunan apua.

Saviniemen tähti

Vieraiden Juuso Aalto pelaa hienoa kautta. Saviniemessä 30-vuotias pelimies viimeisteli kolme tyylikästä osumaa. Aalto voittaa todennäköisesti Ykkösen maalikuninkuuden kuluvalla kaudella.

Illan saksari

Koleaa, +11 astetta ja vesisadetta. Tuulikin tervehti ottelun tuoksinassa. Vain 467 katsojaa näki, kun Musan Salama iski viisi maalia MyPan verkkoon. Elämme vaikeita aikoja.