Kouvot unohti joukkuepelin ja BC Nokia kiitti — Päävalmentaja Tuomas Oja manasi: ”Hyökkäyksessä emme toteuta, vaan rikomme peliämme”

Lumikki Haaja

Kouvojen pelintekijä Severi Kaukiainen ajaa korille, mutta BC Nokian Niko Mattila ja Daniel Dolenc kampeavat iholle.
Kouvojen pelintekijä Severi Kaukiainen ajaa korille, mutta BC Nokian Niko Mattila ja Daniel Dolenc kampeavat iholle.

Kouvot kadotti joukkuetekemisen ilon perjantaina Mansikka-ahon urheiluhallissa. Se johti siihen, että vastustajaksi saapunut BC Nokia pääsi kuittaamaan kolmannen peräkkäisen voittonsa Korisliigassa.

Kelpo ottelun pelannut vierailija teki töitä joukkueena hyvällä energialla, eikä kotijoukkue päässyt missään vaiheessa pelin herraksi. Kouvolalaisten kauden toinen kotitappio kirjattiin numeroin 79—86 (33—41).

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja ei matsin jälkeen tuuletellut.

— Ongelma oli siinä, millaisella energialla peliin tulimme. Että halusimmeko pelata joukkuelajia vai ei. Se näkyi ihan molemmissa päissä silloin, kun se oli huonoa, Oja manasi.

— Hyökkäyksessä emme toteuta, vaan rikomme peliämme. Puolustuksessa emme kommunikoi tai teemme vääriä sijoittumisia tai emme vain pysy yhdessä, Oja luetteli harmissaan.

Dolenc hurjana

Kouvot jäi takaa-ajaksi heti kättelyssä. BC Nokia paineli johtoon peräti 18 pistettä ennen taukoa takoneen Daniel Dolencin (22/4) johdolla.

— Pelin alku oli sellaista, mitä se on ollut enemmän tai vähemmän viimeiset neljä peliä. Emme pelaa joukkueena. Heitot eivät tule niistä paikoista, joista niiden pitäisi tulla. Heitot ovat haastettuja, eivätkä levypalloasemat ole kunnossa, Oja pudotteli.

Nokialaisille voitto oli kauden viides vierasparketilla. Sen sijaan kotihallissa BC Nokia on juhlinut voittoa vasta kertaalleen.

— Tämä oli ensimmäinen ilta, kun meillä oli energiaa täydet 40 minuuttia. Toivottavasti tämä oli askel oikeaan suuntaan. Olen ylpeä joukkueestani. Tämä oli joukkueen voitto, vieraiden päävalmentaja Greg Gibson sanoi.

Nokia naulasi kakkosensa sisään hurjalla 65 prosentin tarkkuudella. Kouvojen luotsi Tuomas Oja kertoi, mistä oli kyse.

— Se on kyllä sellainen luku, jonka kanssa ei voi elää. Se johtuu pitkälti siitä, että vastustaja juoksee yksi vastaan nolla tai kaksi vastaan nolla lay-uppeja meitä vastaan.

— Tilastoista näkee sen, minkä on nähnyt jo viime matseissa. Täällä on vastustajalle 17 pistettä menetyksistä, 12 pistettä hyökkäyslevypalloista ja 14 pistettä nopeista.

Lumikki Haaja

BC Nokian puolustuspeli toimi isäntien vastaavaa paremmin. Tässä nokialaistrio pysäyttää Kouvohen Silas Melsonia.
BC Nokian puolustuspeli toimi isäntien vastaavaa paremmin. Tässä nokialaistrio pysäyttää Kouvohen Silas Melsonia.

Melson osui lopussa

Vaikka Kouvoilla oli omat ongelmansa hyökkäyskorilla, yhtään sen helpompaa ei ollut puolustuspäässäkään. BC Nokia pääsi helposti maalialueelle, josta se iski kovat 54 pistettä peräti 75 prosentin tarkkuudella.

Varsinkin Korisliigan lokakuun pelaajaksi valitulla Duke Sheltonilla (14/6) tuntui olleen suuria vaikeuksia puolustuksessa. Ojan mukaan Shelton ei ollut ainoa.

— Haluan Sheltonilta ja kaikilta muiltakin parempaa tekemistä puolustuksessa.

Ensimmäisellä puolikkaalla Kouvojen hyökkäyksen valopilkku oli kaikki kolme kolmostaan upottanut Tomi Lommi (9/0). Loppupelin kirivaiheessa esille nousi Silas Melson (24/6), joka veti ottelussa 11 kolkistaan viisi sisään.

Kouvojen kausi jatkuu ensi keskiviikkona Mansikka-aholla liigakärki Salon Vilpasta vastaan.

— Se on isoin haaste, mikä tässä sarjassa voi tällä hetkellä tulla. Siinä pelissä pitää pysyä game planissa henkisesti ja toteutuksen puolesta koko pelin ajan, Oja painotti.