MuSa soi MyPalle liian kovaa Porissa — Päävalmentaja Jukka Karjalainen: ”MuSa teki melkein jokaisesta tilanteesta maalin”

Sarjanousija koki ruman tappion Porissa. MyPan uudet pelaajat toivat peliin uusia elementtejä.

MuSa soi MyPalle liian kovaa Porissa — Päävalmentaja Jukka Karjalainen: ”MuSa teki melkein jokaisesta tilanteesta maalin”

MyPa lähti lauantaina Ykkösessä katkaisemaan kolmen ottelun voitotonta putkeaan Poriin, mistä se haki toukokuussa 2—1-voiton sarjassa tällä hetkellä neljäntenä majailevalta Musan Salamalta.

Tämä haku jäi kuitenkin kaukaiseksi haaveeksi, kun MyPa hävisi tylysti 4—0 (4—0).

Japanilainen Taiki Kagayama laukoi hattutempun.

Kummallakin joukkueella oli pelissä uusia kasvoja, kun MyPan avaukseen nousivat ex-kapteeni Heikki Pulkkinen ja HIFK:sta tulleet Tino Palmasto ja Silver Grauberg sekä MuSan avaukseen japanilainen Yokochi Takanori.

MuSalla oli alla 1—5-murskatappio kotikentällään Hakaa vastaan, ja se myös näkyi revanssimielessä otteluun lähteneiden ja sisuuntuneiden porilaisten pelissä.

MyPa oli koko ensimmäisen puoliajan askeleen tai pari perässä ja sen hyökkäysyritykset pysähtyivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta viimeistään kahdessakymmenessä metrissä.

— Ensimmäinen 30 minuuttia oltiin mielestäni hyvin pelissä mukana ja luotiin jopa tilanteita. MuSa puolestaan teki melkein jokaisesta tilanteesta maalin, kommentoi MyPan valmentaja Jukka Karjalainen.

MuSa teki melkein jokaisesta tilanteesta maalin. — Jukka Karjalainen

MyPan uusi puolustuslinja ei periaatteessa suurin vaikeuksiin joutunut, mutta sen erikoistilannepelaamisessa olikin sitten paljon toivottavaa, sillä MuSan kolme ensimmäistä maalia syntyivät kaikki erikoistilanteista.

Pulkkisen johtajuus nuorelle joukkueelle tärkeää

Toiselle puoliajalle MyPan valmennusjohto mietti vaihtoja, mutta punnitsi tilanteen, eikä päätynyt niitä tekemään.

— Kävimme tauolla läpi vaihtopelaajamme ja totesimme, että koska pelillisesti asiat olivat siihen asti kunnossa, emme lähde tekemään mitään muutoksia, Karjalainen sanoi.

Uusista pelaajista sekä Grauberg että Palmasto urakoivat täydet minuutit, mutta eivät todellisuudessa joutuneet kovaan paineeseen missään vaiheessa ottelua.

— Molemmat toivat peliimme kuitenkin elementtejä, joita meiltä on puuttunut. Palmasto topparina voitti pääpalloja ja Graubergin laidalta vastustaja ei juossut läpi, niin kuin aikaisemmin on tapahtunut. Kunhan hän vielä oppii pelitapamme paremmin, saamme myös hänestä enemmän irti, sanoi Karjalainen.

— Pulkkisen Heikki puolestaan on selkeä liideri, joka varsinkin nuorille pelaajille on tärkeää. Näki selvästi, että Hessu on pelannut viimeksi lokakuussa, kommentoi Karjalainen 71. minuutin kohdalla vaihtoon otettua Pulkkista.

MyPan tappio aiheutti sen, että se putosi Ykkösen sarjataulukossa viimeiseksi pisteen AC Kajaania ja TPV:tä perässä.

Seuraavaksi se kohtaa 22. heinäkuuta Kotkassa Kymenlaakson derbyssä KTP:n, eli sillä on nyt reilusti aikaa valmistautua kotkalaisten kaatamiseen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut