KPL jättäytyi pois pesäpallon hallikauden uudesta Supercupista – "Tällä joukkueella ei voi puhua niin isosta rutiinitasosta kuin viime kaudella"

Jussi Lopperi

Juho Hacklin on siirtynyt tälle kaudelle kopparista jokeriksi. Arkistokuva viime syyskuun loppuottelusta.
Juho Hacklin on siirtynyt tälle kaudelle kopparista jokeriksi. Arkistokuva viime syyskuun loppuottelusta.

Pesäpalloliitto tiedotti viikolla uudesta Superpesiksen hallisarjan korvaavasta Supercupista. Supercup pelataan 12 joukkueella 20.3.–11.4., vaikka pääsarjan joukkuemäärä tällä kaudella on 15.

Supercupista jättäytyivät pois Kouvolan Pallonlyöjät, Hyvinkään Tahko, Vimpelin Veto ja Koskenkorvan Urheilijat. Tilalle tusinaa täydentämään nostettiin Ykköspesiksestä Oulun Lippo.

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi pitää lajiliiton kehittämää uutta formaattia hyvänä. Haimin mukaan KPL ei jäänyt Supercupista pois sen takia, että turnausmalli olisi ollut huono.

– Päätimme priorisoida neljään hyvään hallipeliin, joissa oli kaikissa kova vastus. Joensuun halli vastaa koko Suomessa lähimpänä kesän olosuhteita. Hallipelimme on nyt pelattu. Jatkamme harjoittelua ja pelaamme keväällä kolme treenipeliä ulkona.

Viime kauden hopeamitalisti KPL pelasi neljästä harjoitusottelustaan kolme Joensuussa ja yhden Tampereella. Saldo Joensuun Mailaa (kahdesti), Manse PP:tä ja Kiteen Palloa vastaan oli 2–2. Haimia harmittaa vieläkin se, että Manse-tappiossa KPL antoi kotiutuskilpailussa kaikki kolme juoksua räpylästä.

– Näimme peleissä realistisesti sen, missä menemme muihin verrattuna. Harjoituspeleissäkin pelataan aina voitosta, ja me halusimme satsata viikonloppuun Joensuussa.

Elias on osoittanut potentiaalinsa ja olen tyytyväinen hänen harjoitteluunsa. Jos sopiva paikka tulee, niin ilman muuta poika menee syöttämään. — Iiro Haimi

Haimin mukaan hallitulokset kertovat siitä, että KPL pelaa tasaisesti kaikkia vastaan.

– Kesää ajatellen kysymys on enemmän siitä, miten käännämme yhden kahden juoksun pelejä voitoiksi. Tällä joukkueella ei voi puhua niin isosta rutiinitasosta kuin viime kaudella. Tiukkojen pelien tiukoissa paikoissa rutiini auttaa.

Katja Juurikko

Iiro Haimin mukaan hallitulokset kertovat siitä, että KPL pelaa tasaisesti kaikkia vastaan.
Iiro Haimin mukaan hallitulokset kertovat siitä, että KPL pelaa tasaisesti kaikkia vastaan.

KPL käytti hallissa 14 pelaajaa. Jokerikolmikko pysyi muuttumattomana: Ossi Meriläinen, Juho Hacklin ja Ville Pesu. Haimin mukaan uusista pelaajista Valtteri Hämäläinen ja Jasperi Luoma ovat täyttäneet paikkansa ulkopelissä ja tuoneet haettua lisäarvoa.

– (Arttu) Ruuska ei ole paljon etukentällä pelannut. Hän hakee vielä pelaamistaan siinä tontilla, Haimi sanoo.

Pesäpallolegenda Toni Kohonen, 45, tuurasi viime kaudella lukkari Janne Kivipeltoa kahdessa superpesisottelussa. Tänä talvena hallikauden avauksessa Elias Pitkänen, 16, debytoi lukkarina, kun Kivipelto ja Kohonen olivat kumpikin poissa kokoonpanosta. Haimin mukaan ensi kesänä marssijärjestys mahdollisessa lukkarin sijaisuudessa menee niin, että Pitkänen kiilaa kolmosvahti Kohosen edelle.

– Elias on osoittanut potentiaalinsa ja olen tyytyväinen hänen harjoitteluunsa. Jos sopiva paikka tulee, niin ilman muuta poika menee syöttämään. Lisäksi Elias on miestenkin tasolla vaarallinen lyöjä.