Kouvojen faniryhmä ei niellyt Gonzalvezia lyöneen Nenosen selityksiä ja koosti Vilppaan pelaajan törkeistä otteista videon — Yhdessä tilanteessa Nenonen lyö Ville Kaunistoa vatsan seudulle

— Minua ei pelaajana tunneta siitä, että löisin tai muuten vahingoittaisin vastustajia tahallisesti, Vilppaan Juho Nenonen kirjoittaa vastineessaan Koripalloliitolle. Ottelutallenteiden ja tuomariston antamien huomautusten perusteella Nenosen vastaus näyttää ontuvan.

Moises Garibay

Vilppaan Juho Nenonen (oikealla) oli tiistaina pelikiellossa. Arkistokuva.
Vilppaan Juho Nenonen (oikealla) oli tiistaina pelikiellossa. Arkistokuva.

Kouvojen ja Salon Vilppaan sunnuntaisen pelin jälkipyykki jatkuu edelleen.

Salon Vilppaan maajoukkuepelaaja Juho Nenonen iski kyynärpäällään Kouvojen amerikkalaispelaajaa David Gonzalvezia kasvoihin sunnuntaisessa välieräpelissä Kouvolan jäähallissa. Nenonen sai toimistaan yhden ottelun pelikiellon. Maanantaina Salon Vilpas julkaisi verkkosivuillaan Nenosen vastineen tapahtumista.

— Minua ei pelaajana tunneta siitä, että löisin tai muuten vahingoittaisin vastustajia tahallisesti. Kunnioitan vastustajaa ja vaikka pelaan kovalla intensiteetillä, en ole koko 14-vuotisen pääsarjaurani aikana lyönyt tahallisesti toista pelaajaa, eikä minua ole sellaisesta koko urani aikana syytetty, Nenonen kirjoittaa.

Kouvojen kannattajaryhmä Kouvot Fan Club ei tätä selitystä niellyt. Ryhmä latasi tiistaina Facebookiin videon, johon oli ottelusarjan aiemmista mittelöistä poimittu kaksi törkeää tilannetta. Videon voi katsoa alla olevasta upotuksesta.

Toisessa Nenonen pysäyttää puolustuspäässä Kouvojen Teemu Knihtisen iskemällä kyynärpäällä leuan alle. Toisessa Nenonen iskee kyynärpäällä Ville Kaunistoa vatsan seudulle. Tuomaristo muisti Nenosta molemmissa tilanteissa epäurheilijamaisella virheellä.

Sunnuntaisen välikohtauksen ja sen tutkinnan aloittamisen jälkeen Salon Vilpas halusi vastavetona, että Koripalloliiton kurinpitopäällikkö tutkisi myös Kouvojen Thomas Gipsonin tekemisiä samassa sunnuntain ottelussa. Salolaisten ilmoituksessa oli kaksi erillistä tilannetta, joissa Gipsonin kyynärpäät kohtelivat kaltoin Juho Nenosta.

— Tämä ei johtanut kurinpitomenettelyyn, Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää sanoi Kouvolan Sanomille maanantaina.