Kouvot palaa korisliigaparketille lähes kuuden viikon tauon jälkeen – Severi Kaukiainen vakuuttaa joukkueen kilpailevan pudotuspelipaikasta viimeiseen asti: "Toiveena on, että sarjat pystyttäisiin pelaamaan läpi vallitsevista olosuhteista huolimatta"

Kouvot kohtaa loppiaisena Mansikka-aholla Joensuun Katajan. Ottelu pelataan tyhjille katsomoille.

Jussi Lopperi

Kouvojen pelintekijä Severi Kaukiainen on toipunut pelikuntoon nilkkavamman jäljiltä.
Kouvojen pelintekijä Severi Kaukiainen on toipunut pelikuntoon nilkkavamman jäljiltä.

Jussi Lopperi

Korikouvojen päävalmentaja Kari Kurronen on mukana myös edustusjoukkueen valmennuksessa.
Korikouvojen päävalmentaja Kari Kurronen on mukana myös edustusjoukkueen valmennuksessa.

Korisliigassa yhdeksäntenä majaileva Kouvot palaa pitkän tauon jälkeen itse aiheeseen. Kouvolalaisjoukkue pelasi liigaa edellisen kerran 20. marraskuuta, kun se hävisi Mansikka-aholla Kauhajoen Karhulle pistein 78–83.

Sen jälkeen onkin moni asia muuttunut. Talousvaikeuksien kanssa painiva Kouvot lomautti loppukauden ajaksi toista kauttaan joukkueen päävalmentajana toimineen Tuomas Ojan sekä kaksi amerikkalaispelaajaansa Antonio Ballardin ja Moses Greenwoodin.

Lisäksi Jacoby Armstrongin sopimus purettiin pelaajan henkilökohtaisista terveydellisistä syistä johtuen.

Kouvot jatkaa kauttaan vain yhdellä amerikkalaisella, kun Korihaissa alkukauden reilun 10 pisteen keskiarvolla pelannut Byron Zeigler liittyi kouvolalaisjoukkueen vahvuuteen joulukuun puolivälissä.

– Liikehdintää on ollut jonkin verran viime pelin jälkeen, mutta fiilis joukkueessa on hyvä. Treeneissä tekemisen ja pelaamisen taso ovat nousseet koko ajan. Kiva päästä pelaamaan Korisliigaa tauon jälkeen ja näkemään harjoittelun tuloksen, pelintekijä Severi Kaukiainen pohtii.

– Vaikka amerikkalaispelaajien määrä on vähentynyt ja olemme siltä osin vähän alakynnessä, meillä on silti kasassa vahva jengi, joka luottaa yhdessä tekemiseen entistä enemmän. Kilpailemme pudotuspelipaikasta viimeiseen asti, Kaukiainen painottaa.

Yhteistyö ollut tiivistä

Kouvot lataa loppukauteen Tuomas Ojan kakkosmiehen Antti Hurrin komennossa. Hurri tekee Kouvojen valmennusosastolla vahvaa yhteistyötä Kari Kurrosen ja Juuso Mäenpään kanssa.

– Suunnittelemme yhdessä molempien joukkueiden pelaamista ja lajiharjoittelua. Osa lajiharjoituksista on ollut yhteisharjoituksia. Edustuksen otteluihin valmistautumisessa pelaajat tekevät myös oman osansa, Kurronen sanoo.

– Yhteistyö on ollut tiivistä. Mielestämme olemme löytäneet ne asiat, joita tämän joukkueen kannattaa tehdä.

Kouvojen valmennustrio saa arvokasta tietoa sekä edustusjoukkueen että Korikouvojen pelaajista fysiikkavalmentaja Ville Siparilta ja naprapaatti Elsa-Marja Sorvolta.

– Tämän ansiosta lajiharjoittelua ja osittain kahdessa joukkueessa pelaavien pelaajien järkevää pelimäärää ja rasitusta on helpompaa arvioida.

Kurrosen mukaan Kouvot päätti hankkia Byron Zeiglerin riveihinsä, koska nelospaikalla ei ollut kuin yksi pelaaja, Vili Nyman.

– Kaksi nelospaikan pelaajaa on minimi pelaamisen ja harjoittelun takia.

Kaukiaisen nilkka jo kunnossa

Tässä on hieno tilaisuus jokaiselle pelaajalle ottaa askeleita eteenpäin. — Severi Kaukiainen

Kouvojen terveystilanne on melko hyvä, sillä vain Henri Permanto on sivussa marraskuun puolivälissä tapahtuneen loukkaantumisen takia.

– Joukkue on pysynyt Korikouvojen altistumisen jälkeen terveenä ja harjoitellut hyvin. Pelaajat ovat treenanneet hyvällä motivaatiolla. Harjoituksesta riippuen paikalla on ollut 10–15 pelaajaa.

Severi Kaukiaisenkin mukaan pelaajiston motivaatio on tapissaan.

– Tässä on hieno tilaisuus jokaiselle pelaajalle ottaa askeleita eteenpäin. Vastuuta tulee enemmän kaikille.

Kaukiainen oli joulukuussa pari viikkoa sivussa nilkkavamman takia.

– Onneksi selvisin parin viikon huililla. Nyt jalka on kunnossa.

Marraskuisessa Korihait-ottelussa 22 pistettä naulannut Kaukiainen odottaa innolla keskiviikkoista Kataja-ottelua.

– Tyhjille katsomoille pelaaminen ei ole mikään hieno asia, koska Mansikka-aholla kotiyleisö on aina hienosti kannustamassa.

Tiivis tahti tammi-helmikuussa

Korikouvot pelasi joulun alla 1. divisioona A:n kotipelin Loimaan Bisonsia vastaan käytännössä edustusjoukkueen pelaajilla.

– Sen teimme pelituntuman löytämiseksi. Lopullisen tilanteen pelituntumasta näkee tietysti itse pelissä, Kurronen tuumaa.

Kouvot vietti joulutaukoa joukkueharjoituksista viiden päivän ajan. Alkaneen kuukauden aikana Kouvot pelaa Korisliigassa viisi ottelua, joista neljä kotona. Helmikuussa Kouvot pelaa vain yhden kotiottelun (5.2. Kobrat) ja neljä matsia vieraissa.

Korikouvot pelaa puolestaan tammikuussa neljä ottelua ja helmikuussa viisi.

Siinä on urakkaa muun muassa sunnuntaina Oulu Basketballia vastaan vieraissa massiiviset 46 pistettä heittäneelle 18-vuotiaalle Joel Mäntyselle.

– Toiveena on, että sarjat pystyttäisiin pelaamaan läpi vallitsevista olosuhteista huolimatta. Tavoite on luonnollisesti voittaa mahdollisimman monta peliä ja parantaa samalla joukkueen pelaamista ottelusta toiseen.

– Molempien joukkueiden mukana oleville pelaajille ohjelma on tiukka, koska pelejä on paljon tiiviiseen tahtiin, Kurronen painottaa.