KooKoon illan kokoonpanossa uusi pelaaja — Kausi jatkuu Helsingissä IFK:ta vastaan

Moises Garibay

Ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall on aloittanut kauden lennokkaasti. KooKoo-laituri johtaa Liigan pistepörssiä lukemin 4+4=8.
Ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall on aloittanut kauden lennokkaasti. KooKoo-laituri johtaa Liigan pistepörssiä lukemin 4+4=8.

KooKoo pelaa kauden kolmannen vierasottelunsa tänään keskiviikkona jääkiekon Liigassa. Kouvolalaisjoukkue matkustaa pääkaupunkiin ja kohtaa Helsingin IFK:n.

Kahdessa aiemmassa vieraspelissään KooKoo on hävinnyt Lappeenrannassa SaiPalle 7—3 ja Turussa TPS:lle 6—3.

HIFK-ottelussa KooKoo tuo kokoonpanoonsa liigatasolla uuden pelaajan. Laitahyökkääjä Joonas Oden, 18, pelaa nelosketjussa, jossa hyökkäävät myös Tomi Leivo ja Toni Suuronen.

Yhdysvalloissa syntynyt Oden siirtyi Kouvolaan Oulun Kärpistä kaudella 2015—16. Hän oli tuolloin C-juniori-ikäinen. Myös pikkuveli Markus Oden, 17, tuli samaan aikaan KooKoohon.

Tällä kaudella molemmat Odenit kuuluvat KooKoon avainpelaajiin A-nuorten SM-liigassa.

Odenille avautui paikka kokoonpanosta lauantain KalPa-ottelun jälkeen. Urheilujohtaja Jarno Kultasen mukaan Oden liittyi liigajoukkueen harjoituksiin ensimmäistä kertaa maanantaina.

— Nyt tuli hyvä tilaisuus antaa Odenille debyytti ja testata nuorta pelaajaa. Hän on kehittynyt taas viime kaudesta. Oden on vahva luistelija, joka on parantanut kamppailu- ja hyökkäyspelaamistaan, Kultanen kuvailee.

Joonas Oden pelasi viime kaudella alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa kahdeksassa harjoitusmaaottelussa tehoin 1+2=3. Pari kuukautta sitten hän osallistui 19-vuotiaiden maajoukkueen leirille.

— Kokoonpanoasioissa edetään nyt päivä kerrallaan. A-nuorten sarja on tässä vaiheessa se paikka, josta on eniten hyötyä hänen kehitykselleen, Kultanen sanoo.

Ojantakanen pitkään poissa

Mikko Virtanen ei ole HIFK-ottelussa pelikuntoinen, ja Kasperi Ojantakanen on Kultasen mukaan poissa loukkaantumisen takia noin kuukauden.

Muita loukkaantuneita hyökkääjiä KooKoolla ei ole. Sami Tamminen ja Niki Koskinen ovat reservissä.

Puolustajista loukkaantuneina ovat Ville Järvinen ja Martin Berger.

KooKoon viime viikko Liigassa oli hyvä, kun se voitti kotonaan sekä Tapparan että KalPan.

Luetuimmat