SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

KPL lepuutti avainpelaajiaan ja toi jatkosarjan päätösotteluun peräti viisi B-junioria — Puolivälieräsarja Kiteen Palloa vastaan alkaa sunnuntaina

Lumikki Haaja

KPL:n Juha Korhonen sijoittui Superpesiksen lyöjätilastossa toiseksi. Arkistokuva.
KPL:n Juha Korhonen sijoittui Superpesiksen lyöjätilastossa toiseksi. Arkistokuva.

Kouvolan Pallonlyöjät päätti muiden kärkijoukkueiden esimerkkiä seuraten lepuuttaa avainpelaajiaan Superpesiksen ylemmän jatkosarjan päätösottelussa.

Tähän tuli mahdollisuus, kun runkosarjan voitto oli varmistunut jo tiistaina.

Jatko- ja pudotuspelit otettiin pesäpallon pääsarjaan 1979. Tänä aikana KPL on voittanut Superpesiksen runkosarjan vain kahdesti: 2010 ja 2018.

KPL esitteli torstaina Seinäjoella kertaheitolla peräti viisi uutta pääsarjapelaajaa. Kaksijakoinen ottelu meni kotijoukkue Jymy-Jusseille supervuorossa 2—1 (5—8, 12—5, 1—0).

Kymmenestä kotiutuspaikastaan huikeasti sadalla prosentilla ukkoja kotipesään saattanut Jymy-Jussien Jukka-Pekka Vainionpää ratkaisi supervuoron ja voitti lyöjäkuninkuuden kolmannen kerran viiden viime kauden aikana.

KPL:n B-junioreista pelinjohtaja Matti Iivarisen kutsun kokoonpanoon saivat Ilari Kauhanen, Jasperi Luoma, Kristian Malikine, Aleksi Vainio ja Lauri Yrjölä.

— Nuorten ensikertalaisten esitykset olivat iloinen yllätys. Pojat tulivat mainiolla asenteella peliin. Saimme hyvän ilmapiirin aikaan, ja ulkopeli kantoi pitkälle toiselle jaksolle ennen läpilyöntiä, Iivarinen summasi.

Vainion tolppa pysyi lautasella — kolme kunnaria avausjaksolla

Ruotsinpyhtäältä kotoisin oleva Vainio, 18, nosteli ennakkoluulottomasti tolppaa lukkarin tontilla, kun Janne Kivipelto pelasi jokerina.

Etenijäjokeri Kauhanen toi jo avausjaksolla kaksi juoksua. Jyväskylän Kirin kasvatti Kauhanen tuli täksi kaudeksi kouvolalaisseuraan.

Luoma (kentällemenot 6/7) pelasi mainiosti kärkenä ja toi yhden juoksun. Malikine erottui edukseen siepparina. Yrjölälle tuli kakkoskopparina hikiset paikat toisella jaksolla.

Sanotaan, että pudotuspelit ovat oma maailmansa, ja mielestäni ne ovatkin. — Matti Iivarinen

Vakioryhmityksen pelaajista huilia annettiin Anssi Lammilalle, Matti Latvalalle, Tommi Mäentaustalle, Matti Saukolle, Sasu Toikalle ja Toni Laaksolle.

KPL hoiteli avausjakson kotiin kahden tehokkaan sisävuoron avulla. Niissä joukkue rykäisi peräti kolme kunnaria, kun Juha Korhonen, Valtteri Luoma ja Kivipelto kiskaisivat läpilyönnit. Luomalle, 20, kunnari on pääsarjauran ensimmäinen.

Korhonen (1+6) löi runkosarjassa 4+128=132 juoksua ja sijoittui lyöjätilastossa toiseksi.

Partaselle KPL on toivevastustaja

KPL voitti jatkosarjassa vain kaksi ottelua kuudesta. Iivarinen tietää, että pelin pitää parantua viimeaikaisesta, kun puolivälieräsarja Kiteen Palloa vastaan pyörähtää käyntiin sunnuntaina Kouvolassa.

KiPa tulee puolivälieriin alemman jatkosarjan voittajana.

— Runkosarjasta ei kannata nyt mitään yhteenvetoa tehdä. Se sarja on pelattu. Sanotaan, että pudotuspelit ovat oma maailmansa, ja mielestäni ne ovatkin. Pelin luonne muuttuu ja panokset kasvavat, kun jokainen joukkue haluaa olla parhaimmillaan.

KiPa on Iivarisen mielestä pelannut hyvää ulkopeliä. Keskinäisissä kamppailuissa runkosarjassa voitot menivät KPL:lle 2—0 ja pisteet 5—1.

— Kiteellä on ollut paljon loukkaantumisia. Ilman loukkaantumisia KiPa olisi todennäköisesti pelannut ylempää jatkosarjaa. Keskinäisistä peleistämme ei kannata johtopäätöksiä vedellä, Iivarinen sanoo.

KiPan tähtipelaaja Sami Partanen ehti jo torstaina kommentoida Hamina-ottelun jälkeen, että Kouvola on eräänlainen toivevastustaja. Kahtena viime kautena KiPa on pudonnut puolivälierissä Vimpelin Vedolle 3—0.

— Eipä minulla Partaselle mitään vastausta tuohon ole. Me aiomme vain nauttia täysin siemauksin pelistä, Iivarinen toteaa.

Kolmella voitolla välieriin

Su 19.8. klo 13 KPL—KiPa

Ti 21.8. klo 17.30 KiPa—KPL

To 23.8. klo 17.30 KPL—KiPa

Tarvittaessa la 25.8. KiPa—KPL

Tarvittaessa su 26.8. KPL—KiPa