Kouvolan raveissa kolaroitiin — Arto Laaksosen ajokki Chiari pääsi irti lämmittelyssä

Satu Pitkänen

Chiari pääsi irti Kouvolan ravien päätöslähtöä ennen sattuneessa kolarissa. Se nappasi karkuretkelleen mukaan myös kilpakaverin kärryt.
Chiari pääsi irti Kouvolan ravien päätöslähtöä ennen sattuneessa kolarissa. Se nappasi karkuretkelleen mukaan myös kilpakaverin kärryt.

Kouvolassa ja Kaustisilla yhteiskierroksella ratkaistulla T65-kierroksella illan kuningas oli Jani Ruotsalainen, joka voitti kaikki kolme Kouvolan 65-lähtöä.

Juvalaisohjastaja Ruotsalainen aloitti 65-iltana tuomalla voiton Joensuun Mailan pesäpallolukkari Juha Puhtimäelle. Puhtimäki itse ajoi raviohjastajauransa ensimmäisen voiton viime viikolla Joensuussa omalla valmennettavallaan Johnny Flamella.

Kouvolassa Toto65-pelin kakkoskohteessa Johnny Flame oli saanut rattailleen Ruotsalaisen, sillä Puhtimäen ajolupa ei vielä riitä 65-sarjan lähtöihin.

Johnny Flame ei kuskin vaihdoksesta ollut moksiskaan. Ruotsalainen ajoi ruunan johtopaikalla ravanneen Doolin Daltonin rinnalle ensimmäisellä takasuoralla, ja sai johtopaikan itselleen.

Sen jälkeen valjakko sai viedä haluamaansa vauhtia, ja irtosi lopussa omille teilleen.

— Johnny Flame on oikein miellyttävä hevonen ajaa. Se ei jäänyt yhtään painamaan kiihdytyksen jälkeen, Ruotsalainen kehaisi ajettavaansa.

Seuraavassa Kouvolan lähdössä Ruotsalainen ei jättänyt edes keulapaikan hankkimista arvailujen varaan. Drakenilla hän toteutti taktiikkaa, joka tunnetaan nimellä “keulaan ja kukat”.

Myöskään tälle tuusniemeläisen Miika Tenhusen valmentamalle ruunalle ei löytynyt haastajia loppusuoralla, vaan Ruotsalainen sai tyylitellä voittoon.

Lähtö viivästyi kolarin takia

Kouvolan viimeinen ja T65-kierroksen päättänyt lähtö viivästyi, kun ammattikuskit Arto Laaksonen ja Ari Moilanen ottivat lämmittelyssä kontaktia kärryjen renkailla.

Sen seurauksena Laaksosen ajokki Chiari pääsi irti. Se törmäsi parin kierroksen karkumatkan jälkeen uudelleen Moilasen Large Pointiin, joka uuden tällin jälkeen lähti niin ikään karkumatkalle.

Large Point antoi heti kiinni emännälleen Pia Huusarille, ja myös Chiari väsyi pian radan kiertämiseen.

Satu Pitkänen

Jani Ruotsalaisen illan kolmas voitto tuli Ready Pressin rattailla. Ruuna ei hermostunut viivästyneen lähdön odottelusta.
Jani Ruotsalaisen illan kolmas voitto tuli Ready Pressin rattailla. Ruuna ei hermostunut viivästyneen lähdön odottelusta.

Molemmat hevoset jäivät pois lähdöstä, vaikka alustavan tiedon mukaan sekä hevoset että ohjastajat selvisivät tapahtuneesta vammoitta.

Itse lähdössä voittajan nimi oli jälleen Jani Ruotsalainen. Niin ikään Miika Tenhusen valmentama Ready Press ei ottanut itseensä lähdön odottelusta. Taktiikka oli sama kuin edellisissä lähdöissä. Ready Press veti joukkoa alusta asti, ja irtosi loppusuoralla omille teilleen.

Samaan aikaan Kaustisilla T65-voittajiksi ravasivat Ruhvanan Urho, yllättäjä Arctic Ile sekä Don Pescador. Rivin arvo oli 531,30 euroa.

Uusimmat uutiset