KPL:n Matti Iivarinen korosti kovuutta otteluiden loppuhetkillä — ”Jymy on ollut aina alussa parempi, mutta niinpä siellä taas supervuoroa lopulta pelattiin”

Moises Garibay

KPL:n Tommi Mäentausta meni seitsemästä yrityksestä neljästi kärjeksi kentälle ja toi yhden juoksun. Jymyn Antti Hartikainen oli taas hyvässä vireessä mailan varressa.
KPL:n Tommi Mäentausta meni seitsemästä yrityksestä neljästi kärjeksi kentälle ja toi yhden juoksun. Jymyn Antti Hartikainen oli taas hyvässä vireessä mailan varressa.

KPL:n pelinjohtaja Matti Iivarinen totesi, että välieräsarjassa ratkaisut ovat kulminoituneet ottelun loppuhetkille.

Sunnuntaina KPL:stä ei ollut voiton ottajaksi.

— Ensimmäinen jakso oli kireä. Toista jaksoa Sotkamo hallitsi. Me tulimme läpilyönnillä mukaan kisaan, Iivarinen sanoi.

Jymy on voittanut ottelusarjan joka osassa avausjakson. Iivarinen ei osannut sunnuntain ottelun jälkeen löytää tähän syytä.

— En tiedä, kuinka iso asia avausjakson voitto on, kun niinpä siellä taas supervuoroa lopulta pelattiin. Toki jos avausjakson voitosta hallinnan tunnetta saa, sitä voi itselleen ammentaa. Kyllä se herättää ajatuksia ja on jonkin sortin mietinnän paikka, miksi Jymy on ollut aina alussa parempi.

Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen oli ilahtunut siitä, että joukkueen peli parani sunnuntaina Kouvolassa monella osa-alueella.

— Koren (Juha Korhonen) hyvää lyöntiä lukuun ottamatta pelasimme loistavaa ulkopeliä. Se lyönti ei olisi tietenkään saanut mennä siinä tilanteessa läpi, Komulainen viittasi toisen jakson käänteisiin.

Jymy rakensi kolmannessa välierässä 20 kolmostilannetta. KPL:n tilannemäärä oli 19.

Komulainen antoi tunnustusta joukkueen kakkoskärjelle, jossa Niilo Piiponniemi ja Antti Korhonen olivat pirteitä. Numerolla yhdeksän lyövä Jussi Korhonen tinttasi toisella jaksolla Jymyn 2—4-johtoon.

Se oli Korhoselle pudotuspelien toinen lyöty. Runkosarjan 26 ottelussa hän kotiutti yhdeksän kertaa.