Päivän peli: Hallitseva Suomen mestari matkustaa Mansikka-aholle — Kouvojen viisi viime ottelua on päättynyt enimmillään kuuden pisteen erolla

AOP/Matti Raivio

Kouvoissa Suomen mestaruuden 2016 voittanut David Gonzalvez on päässyt kauden edetessä lähes vanhaan tuttuun vauhtiin.
Kouvoissa Suomen mestaruuden 2016 voittanut David Gonzalvez on päässyt kauden edetessä lähes vanhaan tuttuun vauhtiin.

Kouvot on pelannut viime aikoina erittäin tiukkoja otteluita Korisliigassa.

Viisi viime ottelua on päättynyt enimmillään kuuden pisteen erolla. Näistä kolme on ollut Kouvojen voittoja.

Puolet jäljellä olevista matseista Kouvot saa pelata kotonaan Mansikka-ahon hallissa.

Sarjataulukossa kuudentena oleva kouvolalaisjoukkue voi vielä kamppailla pudotuspelien kotiedusta.

Runkosarjaa on pelaamatta kymmenen ottelua. Puolet jäljellä olevista matseista Kouvot saa pelata kotonaan Mansikka-ahon hallissa.

Sarjanelonen KTP-Basket liitää neljä pistettä Kouvojen edellä.

Parhaimmassa tilanteessa playoff-asetelman sotkemiseen on jälleen Joensuun Kataja. Se on sarjaviitosena pelannut eurokiireidensä takia peräti kolme ottelua vähemmän kuin Kouvot ja KTP.

Kouvojen kauden kotisaldo on kymmenen voittoa ja viisi ottelua. Vieraissa numerot ovat keikahtaneet täsmälleen päinvastoin.

Illan vierasjoukkue Kauhajoen Karhu ärjyy liigakakkosena. Hallitseva Suomen mestari haluaa uusia kultajuhlansa tänä keväänä.

Karhulla kulkee tällä hetkellä mahdottoman kovaa. Se on tonkinut yhdeksän voittoa kymmenestä viimeisimmästä ottelustaan.

Karhulla on kotikentällä kymmenen voiton putki päällä. Kouvolaan joukkue tulee tilanteessa, jossa voittoja on jonossa neljä.

Kauden keskinäisissä kohtaamissa Karhu on niskan päällä 1—2 voitettuaan molemmat kotiottelunsa.

Gonzalvez alkaa löytää itsensä

Kouvojen David Gonzalvezin alkukausi oli vaikea vammojen takia. Joulun jälkeen hän on päässyt vauhtiin, ja viime peleissä tulosta on tullut.

Gonzalvez on kohdannut Karhun tällä kaudella vasta kerran. Joulukuussa hän räppäsi 94—79-kotivoitossa 19 pistettä kovilla heittoprosentilla.

Korisliigan pistetilaston kakkonen Karhun Gregory Mangano hurmaa pohjalaisfaneja jo kolmatta kauttaan. Gonzalvezin tavoin Mangano kohtaa illan vastustajan vasta toisen kerran.

Kouvot—Karhu, Korisliigaa Mansikka-ahon urheiluhallissa kello 18.30.

Luetuimmat