KooKoon Kim Strömberg sanoo, että joukkueen hyvän vireen löytämiseksi Sumulaaksossa ei tarvinnut vedellä kaneja hatusta — ”Nyt ei kannata muuttaa mitään, ruuvia voidaan toki kiristää”

KooKoon ykkössentterin mielestä harjoittelu ja muu tekeminen on Kouvolassa nyt aivan eri tasolla kun viime kaudella. Se on kuitenkin vaatinut jokaiselta pelaajalta aikaisempaa kovemman sitoutumisen. Siinä joukkueen konkariosasto on näyttänyt esimerkkiä.

Jussi Lopperi

Kim Strömbergin mukaan KooKoon vahvan vireen taustalla on se, että joukkue on harjoituksissakin jaksanut jauhaa sitkeästi perusjuttuja päivästä toiseen.
Kim Strömbergin mukaan KooKoon vahvan vireen taustalla on se, että joukkue on harjoituksissakin jaksanut jauhaa sitkeästi perusjuttuja päivästä toiseen.

Alkukauden arpomisen ja vuoristoradassa istumisen jälkeen Kouvolan KooKoon suunta Liigassa on vakiintunut raikkaan nousujohteiseksi.

Vaikka Kärpät haki viime lauantaina 0—1-jalkapallolukemin Sumulaaksosta pisteet Ouluun, ei se juuri KooKoon menoa toppuutellut. Viidestä viimeisestä pelistä KooKoo on voittanut neljä. Viimeisimmän kolmen pisteen voiton joukkue haki keskiviikkona vahvasti syksyn aloittaneelta Lukolta Rauman Äijänsuolta numeroin 1—3.

Ei kannata ainakaan muuttaa mitään. Ruuvia voidaan toki kiristää. — Kim Strömberg

Joukkueen parhaan pistemiehen kultakypärää kantavan Kim Strömbergin mukaan hyvän vireen löytämiseksi Sumulaaksossa ei ole tarvinnut vedellä kaneja hatusta.

Lopullisen ravistuksen ryhtiliikkeeseen joukkue koki Strömbergin mukaan kahden ruman 2—7-kotitappion myötä.

— Joukkueen kesken puhuimme, että teemme kuitenkin päivittäin hyviä asioita ja olemme hyvässä kunnossa. Maali tai pari vastustajalle ei hetkauta meitä pois omasta pelistä.

Konkarit esimerkkinä

Viime kaudella KooKoon joukkueeseen liittyneen Strömbergin mielestä harjoittelu ja muu tekeminen on Kouvolassa ollut nyt aivan eri tasolla kun viime kaudella. Se on kuitenkin vaatinut jokaiselta pelaajalta aikaisempaa kovemman sitoutumisen.

— Joukkueen konkarit ovat näyttäneet esimerkkiä. Onneksi meidän nuoret pelaajat ovat niin hyvässä kunnossa, ettei paljoa ole tarvinnut mallia näyttää, sanoo 31-vuotias Strömberg.

Harjoituksissa joukkue on jaksanut jauhaa sitkeästi perusjuttuja päivästä toiseen. Strömberg uskoo, että juuri sillä keinolla KooKoo säilyttää jatkossakin hyvän vireen.

— Nyt ei kannata ainakaan muuttaa mitään. Ruuvia voidaan toki kiristää.

Sentterin paikalle istutettu laituri

Strömbergin laidoille KooKoon ykkösketjuun ovat syksyn mittaan vakiintuneet jo viime kaudelta tutut Juha-Pekka Haataja ja Anrei Hakulinen.

—  Heidän kanssaan on helppo pelata. Kaikki tietävät tässä sarjassa Haatajan taidot. Hakulinen taas on nopea ja vahva laituri.

KooKoon ylivoima on tuottanut 14 pelissä 13 maalia 23,6 prosentin teholla. Se on tällä hetkellä Liigan neljänneksi paras lukema.

Strömbergin johtamassa ykkösylivoimassa ovat pelanneet Haatajan ja Hakulisen lisäksi puolustaja Matthew Caito ja laituri Trevor Mingoia.

— Ylivoimalla on nyt tullut paljon tehopisteitä, joten ihan hyvässä vauhdissa ollaan. Yritetään nyt kuitenkin pitää kokonaisuudesta kiinni, kommentoi Strömberg tehojaan 6+7=13.

Sentterin paikalle KooKoossa istutettu Strömberg on pelannut aikaisemmin urallaan laitahyökkääjän tontilla.

— Olen kyllä tuurannut senttereitä tarvittaessa. Mutta nykyään hyökkääjän pelipaikalla ei ole niin väliä, koska koko ajan pitää kuitenkin reagoida ja lukea peliä.

Jussi Lopperi

Kim Strömberg kuuluu tällä kaudella KooKoon kapteenistoon. Keskushyökkääjän sopimus kestään näillä näkymin tulevaan kevääseen asti.
Kim Strömberg kuuluu tällä kaudella KooKoon kapteenistoon. Keskushyökkääjän sopimus kestään näillä näkymin tulevaan kevääseen asti.

”Emme anna hirveästi ylivoimahyökkäyksiä”

Alun yskähtelyn jälkeen KooKoo on saanut myös viisikkopuolustuksensa kuosiin. Viimeisessä kahdeksassa pelissä omissa on soinut varsinaisella peliajalla yhtä monta (8) kertaa.

— Puolustaminen on asennehommaa. Uusien systeemien omaksuminen vei tietenkin aikansa, mutta enemmän se on juuri asenteesta ja viisikon nopeasta reagoinnista kiinni.

Strömbergin mielestä KooKoo pelaa tällä hetkellä erittäin kurinalaisesti.

— Emme anna hirveästi ylivoimahyökkäyksiä vastustajalle. Hyökkääjät tulevat nopeasti alas ja viivojen päällä pelataan kiekot syvään.

EBEL-liigasta vauhtia uralle

Strömberg aloitti liigapelinsä kasvattajaseurassaan Jokereissa, mutta siirtyi jo 19-vuotiaana Tapparaan. Kirvesrinnoissa elettiin vuosikymmen vaihteessa kuitenkin vielä murroskautta, eikä Strömbergille riittänyt tarpeeksi nuoren pelaajan janoamia peliminuutteja.

Kaudelle 2012—13 Strömberg siirtyikin Itävallan EBEL-liigaan tshekkijoukkue Orli Znojmon riveihin.

— En halunnut jäädä Liigaan pelaamaan pienen roolin jämäminuutteja. Itävallassa sain vastuuta ja sellaisen hyökkäävän roolin millaisessa olen halunnut aina pelata.

EBEL-liigassa kului vielä kaksi seuraavaakin kautta italialaisen HC Bolzanon ja Klagenfurter AC:n riveissä.

Vuonna 2015 Strömberg palasi takaisin Liigaan ja SaiPaan kolmeksi seuraavaksi kaudeksi. Seuraavalla kaudella (2016—17) Strömberg teki SaiPassa Liigan piste-ennätyksensä 5+21=26.

KooKoon paitaan Strömbergin tie kulki syksyllä 2019 Mestiksen nousijajoukkue KooVeen ja Tanskan pääsarjan Herningin kautta. Strömberg saapui Kouvolaan marraskuussa ja solmi jouluaatonaattona sopimuksen loppukaudesta. Maaliskuussa 2019 sovittiin KooKoon kanssa vuoden mittaisesta jatkosta.

Strömberg laukoi historiaa jo 2009

Strömberg pelaa tällä hetkellä kenties uransa parasta kautta. Hän ehti kuitenkin lunastaa jo marraskuun 28. päivänä vuonna 2009 paikkansa suomikiekon nippelitriviassa. Strömberg nimittäin laukoi maalin, jonka syöttämällä Tapparan Janne Ojanen nousi SM-liigan kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi.

Urallaan 799 tehopinnaa tahkonneelle Ojaselle kirjattiin tuolloin 793:s tehopinna.

— Ratkaisevaa pistettä ei meinannut syntyä millään ja sitä jahdattiin varmaankin kymmenen pelin ajan. Kukittajat seurasivat Jannen perässä ympäri Suomea aina Oulua myöten. Maaginen piste syntyi sitten tietenkin kotipelissä Tampereen Hakametsässä, muistelee Ojasen syötöstä kiekon Lukko-maalin yläpeltiin laukonut Strömberg.

KooKoo—Jukurit, jääkiekon Liigaa Kouvolan jäähallissa klo 17.

Luetuimmat