KoLe pani Vampulan ahtaalle — Päävalmentaja Kimmo Kalenius: ”Erittäin hyvä startti kevätkaudelle”

Jussi lopperi

Sanni Rihu oli yhdessä Veera Salomäen kanssa KoLen tehokkaimmat hyökkääjät LP-Vampula -ottelussa.

Kouvolan Lentopalloilijat avasi naisten ykkössarjan kevätkauden sunnuntaina pirteästi Kuntotalossa. Kotijoukkue taipui sarjakuutoselle LP-Vampulalle, mutta joukkueet kävivät voitosta kovan viiden erän kamppailun. Loppunumerot olivat 2—3 (25—22, 24—26, 18—25, 25—23, 11—15).

— Se oli kauden parasta peliä. Erittäin hyvä startti kevätkaudelle, KoLen päävalmentaja Kimmo Kalenius totesi.

Syyskausi oli sarjanousijalle henkisesti raskas. Kouvolalaisjoukkue kykeni raapimaan 12 ottelustaan vain neljä pistettä. Joulutauolla KoLe latasi muutaman päivän akkuja ja palasi parketille iloisella peli-ilmeellä.

— Pelasimme ennen vuodenvaihdetta kakkossarjan kärjessä olevaa Salpista vastaan viisi erää ja voitimme ne kaikki. Tasoero oli selkeä. Harjoitusottelu osoitti, että kuulemme ykkössarjaan, Kalenius mainitsi.

Kokonaisuus hyvä

KoLe voitti Vampulaa vastaan avauserän, mutta hävisi niukasti toisen.

— Pieni notkahdus tapahtui kolmannen erän alussa ja vastustaja pääsi 0—5-johtoon. Pelasimme kuitenkin hyvän erän lopun ja jatkoimme vahvasti neljännessä.

Päätöserää KoLe johti parhaimmillaan 7—3, mutta vierailija paineli lopussa ohi Miia Leppäsen syöttövuorolla.

— Vastaanottomme petti loppuhetkillä, Kalenius kertoi.

— Kokonaisuus oli kuitenkin hyvä ja saimme muun muassa Vampulan ulkomaalaishakkurin Georgia Andrikopouloun hyvin kiinni torjunnalla.

Veera Salomäki (17), Sanni Rihu (15) ja Henni Seppälä (12) takoivat kotijoukkueen suurimmat pisteet. Passari Sanna Lautamatti juoni hyökkäyspeliä oivasti ja tarjoilu pelasi verkolla.

KoLen riveistä oli sivussa Satu Kuusikunnas. Kaleniuksen mukaan Kuusikunnas ei ole enää loppukaudesta käytettävissä.

— Seuraavaksi saamme vastaamme sarjakärki LP-Viestin. Mielenkiintoista nähdä, millaisella kokoonpanolla he ovat liikkeellä, Kalenius pohti.

KoLe ja LP-Viesti kohtaavat ensi sunnuntaina Kuntotalossa.