Kouvolan Suunnistajien Mirka Suutari MM-pronssille viestissä — Liisa Peltonen mukana tyttöjen EM-joukkueessa

Kouvolan Suunnistajilla kahden arvomitalin päätöspäivä Ruotsin Piitimessä.

Jari Pylvänäinen

Suomen naiset ottivat MM-psonssia joukkueella Mirka Suutari (vasemmalla), Milka Reponen ja Salla Koskela.
Suomen naiset ottivat MM-psonssia joukkueella Mirka Suutari (vasemmalla), Milka Reponen ja Salla Koskela.

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat päättyivät sunnuntaina Ruotsin Piitimessä viestipäivään. Suomen naiset ottivat kisaviikon päätteeksi MM-pronssia joukkueella Mirka Suutari, Milka Reponen ja Salla Koskela.

Suomen naiset olivat kärkikolmikossa koko viestin ajan. Ensimmäisellä osuudella aloittaja Kouvolan Suunnistajien Suutari vaihtoi toisena 1,5 minuuttia Venäjän jälkeen.

— Tänään oli ihan hyvää tekemistä. Nelosrastille mennessä putosin kartalta, mutta pääsin muiden mukana rastille. Seuraavalla välillä sain taas suunnistuksen hallintaan. Olen kyllä tosi onnellinen MM-mitalista, iloitsi Suutari kisasuorituksestaan.

Toisella osuudella Reponen teki tasaisen varman suorituksen. Vaihdossa ero Venäjään oli kuitenkin kasvanut 2,5 minuuttiin.

Ankkuriosuudelle toisena lähtenyt Koskela teki pieniä virheitä. Hurjaa vauhtia takaa tullut moninkertainen maailmanmestari Tove Alexandersson ajoi Koskelan kiinni. Koskela kaatui vauhdikkaassa laskussa ja Alexandersson vei ruotsalaiset hopealle.

Miehissä Suomen kolmikko Jyri Uusitalo, Tuomas Kotro ja Tero Linnainmaa oli neljäs. Venäjä voitti sekä naisten että miesten viestin.

Jari Pylvänäinen

Nuorten alle 17-vuotiaiden EM-hopeajoukkueessa olivat mukana Liisa Peltonen (vasemmalla), Nina Kärnä ja Maria Hoskari.

Nuorille viestikultaa ja hopeaa

Nuorten tyttöjen kolmikko Liisa Peltonen, Nina Kärnä ja Maria Hoskari ottivat EM-hopeaa ennen Venäjää.

Ensimmäisellä osuudella kärjessä vaihtoon tullut Kouvolan Suunnistajien Peltonen oli tyytyväinen suoritukseensa ja viikon päättäneeseen mitaliin.

— Alussa hämäännyin, kun muut lähtivät isoa baanaa ja itse valitsi pienemmän uran. Karttaa oli vaikea lukea vauhdissa, kun risteykset vilahtelivat liukkaalla kelillä ohi. Oli hienoa saada mitali, koska se monta kertaa ollut lähellä, Peltonen iloitsi.

Toisella osuudella Kärnä eksyi pahasti polkusyherikköön ja Venäjä pääsi karkuun. Ankkuriosuudella Hoskari lähti tavoittelemaan Julia Hrennikovia, mutta venäläinen meni menojaan.

— Hopea on ihan hyvä. Yksi pieni virhe tuli loppuun, mutta muuten tuntui ihan hyvältä, Hoskari pohdiskeli suoritustaan.

Suomen kolmikko Seeti Salonen, Akseli Virtanen ja Niklas Ekström olivat poikien ykkösiä ennen Venäjää ja Ruotsia.