MyPan päävalmentaja ja toiminnanjohtaja Ilkka Mäkelä hakee Mikkelin liikuntapäällikön virkaa – "En kommentoi"

Mäkelä haki myös Kouvolan liikuntapäälliköksi vuonna 2018 ja selvisi aivan loppusuoralle.

Katja Juurikko

Ilkka Mäkelä (keskellä) palasi tälle kaudelle MyPan valmentajaksi 13 vuoden tauon jälkeen.
Ilkka Mäkelä (keskellä) palasi tälle kaudelle MyPan valmentajaksi 13 vuoden tauon jälkeen.

MyPan päävalmentaja ja toiminnanjohtaja Ilkka Mäkelä on hakenut Mikkelin kaupungin liikuntapäällikön virkaa. Viran hakuaika päättyi maanantaina iltapäivällä.

Mäkelä on toiminut MyPan päävalmentajana tämän kauden ajan. Pesti on Mäkelälle toinen: aiemmin hän valmensi MyPaa vuosina 2004–2007. Hän oli päävalmentaja kun MyPa voitti toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa vuonna 2005.

Mäkelä on kotoisin Mikkelistä ja edusti pelaajaurallaan Mikkelin Palloilijoita kolmeen eri otteeseen. Hän on myös valmentanut MP:tä.

Mikkelin liikuntapäällikön virkaan tuli yhteensä 23 hakemusta. Kyseessä on uusi virka, joka perustettiin, kun Mikkelin kaupunki teki päätöksen organisaatiomuutoksestaan.

Mäkelä ei kommentoi

Mäkelä ei halunnut tiistaina kommentoida hakemustaan, eikä antanut perusteluja miksi hän liikuntapäällikön virkaa on hakenut.

Mäkelä haki myös Kouvolan liikuntapäälliköksi vuonna 2018 ja selvisi aivan loppusuoralle. Silloin virkaa haki määräaikana 78 henkilöä, joista haastatteluun pääsi seitsemän hakijaa. Virkaan valittiin nykyinen liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen.

Mäkelä on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri ja asuu vakituisesti Mikkelissä.

Mäkelän valmentaman MyPan tilanne jalkapallon Ykkösessä on vaikea. Se on 15 pelissä ottanut vain yhden voiton ja kolme tasapelipistettä.

Vesa Vuorela

Mikkeli hakee liikuntapäällikköä. Virkaan jätti hakemuksensa 23 henkilöä.
Mikkeli hakee liikuntapäällikköä. Virkaan jätti hakemuksensa 23 henkilöä.

Seitsemän kierrosta ennen sarjan loppua joukkue on yhdeksän pisteen päässä putoamisviivasta. Lauantaina MyPa kohtaa "elämän ja kuoleman pelissä" vieraskentällä juuri putoamisviivan yläpuolella olevan AC Kajaanin.