Kouvottaret latasi Pyrintöä vastaan peräti 19 kolmosta pohjaan – Roosa Frimodigin korkeakaariset kolkit vapauttivat tunnelman Mansikka-aholla: "Hän oli tässä matsissa liiderimme"

Juha Vesala

Kouvottarien Aliyah Collier oli enemmän kuin lähellä tilastoida triplatuplan Tampereen Pyrintöä vastaan. Nyt se jäi yhdestä syötöstä kiinni.
Kouvottarien Aliyah Collier oli enemmän kuin lähellä tilastoida triplatuplan Tampereen Pyrintöä vastaan. Nyt se jäi yhdestä syötöstä kiinni.

Kouvottaret ei antanut sarjanousija Tampereen Pyrinnölle yllätysmahdollisuuksia lauantaina Mansikka-ahon urheiluhallissa. Viime keskiviikkona Espoossa romahtanut kouvolalaisjoukkue pani pelin pakettiin jo ennen taukoa ja voitti naisten korisliigakamppailun lopulta selkein lukemin 96–75 (57–35).

Pyrintö roikkui ensimmäisen kympin kotijoukkueen kintereillä, mutta toisella neljänneksellä Kouvottaret veivasi heittokarusellin käyntiin. Kotijoukkue tykitti kymmenessä minuutissa peräti 36 pistettä ja vierailija putosi kyydistä.

Kouvottaret oli varsinkin kolmen pisteen kaaren takana mahtivireessä. Joukkue pommitti 19 kolkkia tupaan hienolla 44 prosentin tarkkuudella.

Pelintekijä Roosa Frimodig (20/0/3s) oli voittajien ykköstykki. Hän veti seitsemästä kolmosestaan viisi sisään. Frimodigin pelitilanneheittojen osumatarkkuus oli 77 prosenttia.

– Roosahan (Frimodig) sen tulituksen aloitti. Hän oli tässä matsissa liiderimme, 10 pistettä viimeistellyt Kaisa Kuisma ylisti.

Sarah Toeaina (19/10/4s) kokosi tutun tuplatuplan. Aliyah Collier (12/10/9s/4r/2bl) jäi harmittavan lähelle triplatuplasta eli kaksinumeroisista lukemista kolmessa eri sarakkeessa.

Henriikka Vähäuski (11/5), toisella jaksolla kolme kolmosta heittänyt Kaisa Kuisma (10/2) ja kolme kertaa bonuskaaren takaa osunut Kaisa Lind (9/0) voivat olla iltaansa myös tyytyväisiä.

– Itselläni oli taas sitä samaa. Kahvion päädyn koriin uppoaa eli toisella jaksolla. Pitää ilmeisesti alkaa treenata heittoa siihen toiseen koriin, Kuisma tuumi.

Vahvan heittopelin lisäksi Kouvottaret piti hyvää huolta pallosta. Yhdeksän menetystä on mainio lukema. Pyrintö hukkasi pallon sen sijaan 21 kertaa.

Anni Jämsä (17/7/7s) ja Liisa Taponen (17/8) olivat vieraiden parhaat pelaajat.