KooKoo sekoitti Pelicansin lihamukin päätöserässä

Erikoisen käsikirjoituksen liigapelissä kuusi maalia riitti KooKoolle vierasvoittoon.

Sami Kuusivirta

KooKoon oma kasvatti Sami Tamminen (keskellä) viimeisteli perjantaina Pelicansin verkkoon uransa toisen ja kolmannen liigamaalin.
KooKoon oma kasvatti Sami Tamminen (keskellä) viimeisteli perjantaina Pelicansin verkkoon uransa toisen ja kolmannen liigamaalin.

Kouvolan KooKoolle ei riittänyt kuusi maalia voittoon keskiviikkona Sumulaaksossa, josta Ilves haki jatkoaikapisteet numeroin 6—7. Perjantaina Lahdessa puoli tusinaa häkkiä sen sijaan oli tarpeeksi Pelicansin kaatamiseen numeroin 5—6 (3—1, 0—2, 2—3).

KooKoon tehot jakautuivat pelissä tasaisesti. Kauden kaksi ensimmäistä maaliaan viimeistellyt KooKoo-kasvatti Sami Tamminen oli ainoa kahden tehopisteen pelaaja, mutta joukkueesta peräti 12 pelaajaa sai tehomerkinnän.

Voitollaan sarjataulukossa kahdeksanneksi noussut KooKoo teki taas hieman hajurakoa pudotuspeliviivaan, joka on nyt neljän pisteen päässä.

Kiero käsikirjoitus

Ottelun käsikirjoitus oli kieronlainen.

KooKoo oli hereillä heti alussa, kun Stefan Lassen sähläsi kiekon Pelicansin hyökkäysalueella KooKoon Tomi Leivolle. Tämä ampui läpiajoon lahtelaispakkien välistä ja viimeisteli 0—1-johdon. Peliä oli pelattu vain 16 sekuntia.

Pelicans tuli ylivoimalla tasoihin jo ennen erän puoliväliä Arttu Heikkisen kauden ensimmäisellä maalilla.

Myös Pelicansin 2—1-maali syntyi ylivoimalla. Antti Tyrväinen viimeisteli juuri kun avauserä oli ehtinyt ylittää puolivälin.

KooKoon joukkueesta peräti 12 pelaajaa sai tehomerkinnän.

KooKoo ei malttanut millään pysyä poissa jäähyboksista. Miska Siikonen viimeisteli ylivoimalla jo 3—1, kun erää oli jäljellä reilu minuutti.

KooKoo heräsi uudestaan toisessa erässä. Nyt oli Sami Tammisen vuoro karata Lassenilta. KooKoo-kasvatti laukoi uransa toisella liigamaalilla 3—2-kavennuksen. Eetu Pöystille merkittiin kauden kolmas syöttöpiste.

KooKoo tuli tasoihin Anrei Hakulisen ja Patrick Björkstrandin nätin 2—1-hyökkäyksen päätteeksi. Hakulinen syötti ja Björkstrand upotti syksyn viidennen kaapin Pelicans-vahti Janne Juvosen selän taakse.

Yhteydet katkesivat mastokaupungissa

Puolet Lahden hallin yleisöstä veteli vielä kaikessa rauhassa lihamukejaan kun alkoi jo tapahtua. Vaivaiset kahdeksan sekuntia oli menty aloituskiekosta, kun Aleksi Rekonen vei Pelicansin 4—3-johtoon.

KooKoo ei jäänyt Pelsua pahemmaksi, sillä 11 sekuntia myöhemmin numerot olivat taas tasan. Miikka Pitkänen viimeisteli 4—4-numerot Ville Vainikaisen syötöstä.

KooKoo ei ollut oppinut lahtelaisten kolmesta ensimmäisen erän ylivoimamaalista yhtään mitään. Jesse Saarinen viimeisteli pelin neljännen yv-maalin Pelicansille, joka siirtyi 5—4-johtoon.

Eikä oppinut myöskään Pelicans, sillä KooKoo sitkeili kolmannen kerran tasoihin. Jake Newtonin lämäri upposi Juvosen selän taakse Toni Hyvärisen ja Mikko Virtasen tarjoilusta.

Mastokaupungissa alkoivat kotijoukkueen yhteydet pätkiä yhä pahemmin, kun KooKoo siirtyi 5—6-vierasjohtoon Sami Tammisen illan toisella maalilla. Syötöt merkittiin Arttu Pellille ja Jan-Mikael Juutilaiselle.

Pelicansin takaa-ajo oli raivoisaa loppuminuuteilla, mutta 34 kutia pelissä torjunut Samu Perhonen kesti.

Kolmen liigapelin härkäviikkoa viettävä KooKoo kohtaa lauantaina Sumulaaksossa HIFK:n.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.