Kouvolalaisponit kunnostautuivat maailmalla: Rondo ja Isse edustivat Suomea Norjassa, tuloksena PM-ravien kolmas ja neljäs sija

Kouvolalaisohjastaja Nina Hänninen joutui pyytämään ja sai kisareissua varten vapaata kesätyöstään Tykkimäellä.

Satu Pitkänen

Kattedals Isse ja Nina Hänninen voittivat Loviisassa toukokuussa.
Kattedals Isse ja Nina Hänninen voittivat Loviisassa toukokuussa.

Kouvola oli jälleen vahvasti edustettuna raviponien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa lauantaina.

Kouvolalaisponien kisareissu varmistui kesäkuun alussa, kun tämän vuoden PM-ravien edustuspaikoista karsittiin Lahdessa.

Pienempien A-ponien karsinnassa ei kouvolalaisilla ollut menestystä, mutta B-ponien karsinnassa molemmat suoraan jaossa olleet edustuspaikat päätyivät Kouvolaan.

Voiton lähdössä vei Kymenlaakson Poniraviliigan omistama ja kouvolalaisen Nina Hännisen ohjastama ja valmentama Kattedals Isse. Toiseksi karsinnassa sijoittui niinikään kouvolalaisen Saana Tuurin suojatti Rondo Dar, jonka ohjastajana nähtiin laihialainen Eveliina Hietanen.

— Matkaan kohti Norjaa ja Momarkenin ravirataa lähdettiin jo keskiviikkona. Matkustimme samalla kyydillä kolmannen B-ponin Dorindahin sekä A-poni Linhagens Famousin taustajoukkojen kanssa, Nina Hännisen äiti Miia Hänninen viestitti tien päältä.

Kisareissuun vapaata Tykkimäen huvipuistosta

Kokiksi opiskeleva Nina Hänninen on kesätöissä Tykkimäen huvipuistossa, mutta työnantaja oli suopea ja myönsi hänelle useamman päivän vapaan kisareissua varten. Hänninen on ajanut kilpaa ennenkin Ruotsissa, mutta edustus Pohjoismaiden mestaruuksissa oli ensimmäinen.

Ruuna Kattedals Isse edustaa kilpailussa koko Kymenlaaksoa, sillä sen omistaa 30 Kymenlaakson Poniraviliigan osakasta. Isse ostettiin Ruotsista viisivuotiaana vuonna 2015, ja sen ura on edennyt nousujohteisesti Nina Hännisen valmennuksessa.

Rondo Dar ei puolestaan ole ensikertalainen, sillä se edusti Suomea PM-kilpailuissa jo viime vuonna Ruotsissa. Tuolloin ponia ajoi valmentaja Saana Tuuri itse, ja sijoitus lähdössä oli seitsemäs. Tänä vuonna kuskiksi kutsuttiin hyvin menestynyt Eveliina Hietanen, sillä Norjan poniravikilpailujen sääntöjen mukaan Tuuri on liian vanha poninsa rattaille.

— Lähdimme myös reissuun keskiviikkona. Matkustamme omalla autolla, ja mukaan lähti Laura Nummila hevosenhoitajaksi. Ohjastaja Eveliina Hietanen saapui Osloon lentäen perjantaina, Saana Tuuri kertoo.

Tuurin mukaan Rondo Darin tavoitteena oli viime vuoden seitsemännen sijan parantaminen. Tämä onnistuikin, sillä Rondo Dar sijoittui PM-lähdön pronssille. Kattedals Isse sai tällä kertaa tunnustaa Rondon paremmakseen, ja Issen ja Nina Hännisen sijoitus oli hieno neljäs.

A-ponien puolella Gervalds Windra ja Veera Pasanen toivat Suomeen hopeaa.

Luetuimmat

Kommentoidut