MyPa-kasvatti Matias Riikonen siirtyy Ilveksestä FC Kööpenhaminaan – "Vähän yllätyksenä tuli tämä siirto tässä vaiheessa"

Katja Luoma

Matias Riikonen (takana) tositoimissa Ilveksen ja FC Lahden välisessä Jalkapalloliigan ottelussa elokuussa.
Matias Riikonen (takana) tositoimissa Ilveksen ja FC Lahden välisessä Jalkapalloliigan ottelussa elokuussa.

Myllykosken Pallon kasvatti, Tampereen Ilveksessä Jalkapalloliigaan noussut maalivahti Matias Riikonen jatkaa uraansa Tanskassa. Riikonen siirtyy Ilveksestä FC Kööpenhaminaan ensin lainasiirrolla ja myöhemmin mahdollisesti pysyvästi.

Ilves vahvisti siirron tiistaiaamuna verkkosivuillaan.

18-vuotiaan Riikosen lainasopimus on kymmenen kuukauden mittainen. Se sisältää FC Kööpenhaminan osto-option. Riikosella on sopimus Ilveksen kanssa kauden 2022 loppuun saakka.

Riikonen teki liigadebyyttinsä kuluvalla kaudella ja hän on pelannut Ilveksessä tähän mennessä kuudessa liigaottelussa. Maalivahtilupaus siirtyi MyPasta Ilvekseen kaksi vuotta sitten.

– Vähän yllätyksenä tuli tämä siirto tässä vaiheessa. Aika Ilveksessä on kyllä kehittänyt minua todella paljon. En tiennyt, että FC Kööpenhamina oli tarkkaillut minua niinkin paljon. Tämä selvisi minulle siinä vaiheessa, kun he ottivat yhteyttä siirtoon liittyen, Riikonen kommentoi siirtoa Ilveksen verkkosivuilla.

Aikuisten sarjoissa hän teki debyyttinsä MyPassa vuonna 2017 vasta 15-vuotiaana. Sarjataso oli tuolloin Kolmonen.

Tanskan suurseura

FC Kööpenhamina on Tanskan suurin seura. Se pelaa kotiottelunsa Parkenilla, joka on Tanskan maajoukkueenkin kotiareena, ja jonka katsojakapasiteetti on noin 38 000. FCK on sarjan moninkertainen mestari. Päättyneellä kaudella se eteni Eurooppa-liigassa puolivälieriin, joissa se putosi Manchester Unitedille yhteismaalein 1–0.

– Minua ei yllätä se, että Matias kiinnostaa kansainvälisiäkin seuroja, mutta toki yllättävän aikaisessa vaiheessa siirto on tapahtumassa, Ilveksen maalivahtivalmentaja ja entinen huippumaalivahti Mikko Kavén sanoo seuran sivuilla.

Riikonen ei ole Kööpenhaminan ensimmäinen suomalaismaalivahti. Maajoukkueveskari Jesse Joronen pelasi seurassa kauden 2018–2019 ja siirtyi sieltä eteenpäin Italian Serie A:n Bresciaan.