KooKoo aloittaa harjoituspelit Rauman Pitsiturnauksessa — Legendaarinen kiekkorieha järjestetään elokuun alussa jo 26. kerran

Varsinainen jääkiekon liigakausi käynnistyy kahdella Kaakon derbyllä 13. ja 14. syyskuuta.

Jaakko Stenroos

Viime elokuussa Pitsiturnauksen voiton vei Lahden Pelicans. Voittopokaalin kävi noutamassa kapteeni Casimir Jürgens.
Viime elokuussa Pitsiturnauksen voiton vei Lahden Pelicans. Voittopokaalin kävi noutamassa kapteeni Casimir Jürgens.

 Hienoa, että pääsemme ensimmäistä kertaa legendaariseen turnaukseen. Tapahtuma on kokonaisuudessaan ainutlaatuinen. — Jarno Kultanen

Kouvolan KooKoo aloittaa elokuussa harjoituspelit legendaarisessa Rauman Pitsiturnauksessa. KooKoo kutsuttiin ensimmäistä kertaa mukaan elokuun alussa jääkiekkokauden käynnistävään kuuden joukkueen turnaukseen.

Rauman Äijänsuolla pelattava Pitsiturnaus järjestetään perjantaina 2. elokuuta jo 26. kerran.

Tänä kesänä mukana ovat isäntäjoukkue Lukon, Turun Palloseuran ja Porin Ässien lisäksi myös HIFK ja viime vuoden voittaja Lahden Pelicans.

Otteluissa pelataan aiemmilta vuosilla tutuilla peliajoilla. Alkusarjan otteluissa ja kahdessa välieräottelussa pelataan kaksi 15 minuutin erää, ja finaalissa pelataan kaksi 20 minuutin erää.

Alkulohkojen arvonta suoritetaan myöhemmin, jolloin julkaistaan myös turnauksen otteluohjelma.

— Hienoa, että pääsemme ensimmäistä kertaa legendaariseen turnaukseen. Tapahtuma on kokonaisuudessaan ainutlaatuinen, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

KooKoo mukana myös Imatralla

KooKoo on kesällä mukana myös pelattavassa Bauer-turnauksessa, joka pelataan nyt neljättä kertaa Imatran jäähallissa 23.—24. elokuuta.

Tällä kertaa turnauksessa ovat KooKoon lisäksi mukana, Lappeenrannan SaiPa, jyväskyläläinen JYP ja isäntäjoukkue, Mestiksen mestari Imatran Ketterä.

Turnaus on järjestetty neljänä edellisvuotena ja KooKoo on ollut mukana jokaisessa turnauksessa.

Kaikki joukkueet pelaavat turnauksessa kaksi normaalipituista ottelua. Loppusijoitukset ratkotaan pisteiden mukaan ja tarvittaessa maalierolla.

KooKoo voitti turnauksen kesällä 2016 ja sijoittui viime kesänä toiseksi.

Liigakausi käynnistyy Kisapuistossa

Varsinaisen liigakauden KooKoo avaa perinteisesti SaiPaa vastaan. Joukkueet ovat isännöineet avausottelua vuoro vuosin ja tällä kertaa on SaiPan vuoro aloittaa kotipelillä.

Lappeenrannan Kisapuistossa pelataan perjantaina 13. syyskuuta ja Kouvolan Sumulaaksossa lauantaina 14. syyskuuta.

Liigakausi alkaa kevään finaaliuusinnalla HPK—Kärpät torstaina 12. syyskuuta. 12 joukkuetta pääsee irti perjantaina ja viimeiset kaksi joukkuetta avaavat kautensa lauantaina.