KooKoo kupsahti kolmannessa erässä Lahdessa — Pelicans murjoi masentunutta kouvolalaisjoukkuetta, jolla on edessään pitkä ja ankea viimeinen kuukausi

Juha Peurala

Pelicans latoi kiekon kouvolalaisittain masentavasti yhdeksän kertaa KooKoon maaliin.

Seitinohutta pudotuspeliunelmaa jääkiekon Liigassa elättelevä KooKoo repsahti perjantaina Lahden Pelicansin vieraana.

Vahvaa kautta pelaava Pelicans murjoi kouvolalaisjoukkueen kolmannessa erässä 5—0 ja vei ottelun maalein 9—4.

KooKoo kävi avauserässä 1—2-johdossa, ja toisessa erässä kouvolalaismiehistö tuli kahdesti tasoihin.

Viimeiselle 20-minuuttiselle lähdettiin tasatilanteesta 4—4, mutta päätöserässä KooKoo sai pahasti köniinsä.

Tällä viikolla Lahteen hankittu Juhamatti Aaltonen (2+1) pääsi ensiesiintymisessään survomaan KooKoota entistä syvemmälle 5021 katsojan edessä.

Pelicansista peräti viisi pelaajaa nakutti vähintään kolme tehopistettä. Aaltonen, Mikko Kousa (2+1), Jesse Ylönen (2+1) ja Antti Tyrväinen (2+0) heilauttivat maaliverkkoa kahdesti.

Alistuneen KooKoon tehokkaimmat olivat siirtohuhujen kohteina olevat Miikka Pitkänen (1+2) ja Malte Strömwall (1+2).

KooKoo joutui vaihtamaan avauserän jälkeen maalivahtia. Samu Perhonen otettiin pois, ja Oskari Salminen, 19, pääsi kaukaloon uransa viidenteen liigaotteluun.

Sarjassa viimeistä edellisenä hoipertelevalla KooKoolla on kautta jäljellä vielä 11 ottelua, ja seuraava mittelö on jo lauantaina Kouvolassa SaiPaa vastaan. Eroa pudotuspelipaikkaan on edelleen 12 pistettä. Mielenkiinto on kuitenkin jo mennyt, sillä Pelicans-tappio oli neljäs peräkkäinen häviö.

Juha Peurala

KooKoon Malte Strömwall sivalsi Lahdessa kauden 21. maalinsa.

Viime viikkoina puhetta on riittänyt siitä, keitä pelaajia KooKoo myy loppukaudeksi paikatakseen talouttaan jo ensi kauden rakentamista varten.

Kouvolalaisseura on tähän mennessä kiistänyt kaikki myyntiaikeet, vaikka etenkin ruotsalaislehdissä on liikkunut toisenlaisia tietoja.

Anrei Hakulinen puuttui perjantaina KooKoon kokoonpanosta. Hakulinen loukkaantui viime viikonloppuna maaottelussa.

KooKoon neljännestä peräkkäisestä liigakaudesta välittyy repaleinen kuva. Lokakuun puolivälistä eteenpäin joukkue pelasi runsaan kuukauden pituisen hyvän jakson, mutta muutoin kausi on ollut enimmäkseen pelkkiä vastoinkäymisiä.

Keskitalon sopimus purettiin

Ottelun jälkeen kouvolalaisseura tiedotti, että puolustaja Miro Keskitalon sopimus on purettu.

— Meillä on tällä hetkellä kymmenen tervettä puolustajaa. Ei ole seuran eikä pelaajien etu, että muutama pelaaja istuu joka pelissä katsomossa, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi seuran verkkosivuilla.

Keskitalon uusi seura on KooKoon perjantainen vastustaja Pelicans. Loppukauden kattavassa sopimuksessa on optio ensi kaudesta.

Keskitalo pelasi KooKoossa kahden kauden aikana 83 ottelua ja teki tehopisteet 1+21.

Luetuimmat