Muistatko mitä tapahtui päivälleen 16 vuotta sitten Kouvolan jäähallissa? – KooKoo heitti Facebookissa hyväntuulista herjaa luotettavalle maalivahdilleen

Lassi-Markku Tuominen

Jaakko Suomalainen tuli KooKoohon järvenpääläisestä KJT:stä ja pelasi KooKoossa vain yhden kauden 2003–04. KooKoo-kauden kruunu oli valinta Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi.
Jaakko Suomalainen tuli KooKoohon järvenpääläisestä KJT:stä ja pelasi KooKoossa vain yhden kauden 2003–04. KooKoo-kauden kruunu oli valinta Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi.

KooKoon maalivahti Henrik Haukeland on noussut kuluvalla liigakaudella rytinällä jääkiekkoa seuraavien tietoisuuteen.

Norjan maajoukkuevahti on pelannut peräti kahdeksan nollapeliä ja johtaa koko Liigan tilastoa verkon puhtaana pitämisessä.

Haukeland, 25, on myös tilastoinut yhden maalisyötön. Joulukuun 7. päivänä Haukeland syötti Kyle Platzerin 1–1-tasoitusmaalin Raumalla Lukkoa vastaan ottelun toisessa erässä.

Täksi kaudeksi TPS:stä Kouvolaan siirtynyt Haukeland on kuuma nimi niin KooKoo-fanien keskuudessa kuin varmasti myös pelaajamarkkinoilla kuluvan kauden jälkeen.

Ruotsalaislehti Expressen kertoi torstaina, että SHL-seura Färjestad olisi solmimassa sopimusta Haukelandin kanssa ensi kaudesta.

Haukelandin agentti Michael Rosell kuittasi Expressenin jutussa siirron pelkäksi huhuksi. Sen verran Rosell raotti salaisuuden verhoa, että hän kertoi Haukelandin tarkastelevan lähinnä KHL-vaihtoehtoja.

"Ei paineita, Hauke, ei paineita"

Haukelandin nykyinen työnantaja KooKoo muisti luottovahtiaan sosiaalisessa mediassa pari tuntia ennen perjantaina pelattavan Sport-ottelun alkua.

KooKoo kertoi Facebookissa, että päivälleen tasan 16 vuotta sitten, 28.2.2004, KooKoo-maalivahti Jaakko Suomalainen teki maalin Kouvolassa pelatussa Mestiksen ottelussa Kajaanin Hokkia vastaan.

KooKoo höysti muisteloviestiään kommentilla: Ei paineita, Hauke, ei paineita.

Suomalainen muutti maalilukemiksi 4–1 ajassa 57.40. Maali oli alivoimamaali ja sai alkunsa Tuomas Vänttisen oman pään aloitusvoitosta.

Suomalainen nosti kiekon yli koko kentän, ja limppu lipui Hokin tyhjään maaliin, josta Jaakko Huhti oli vaihdettu ylimääräiseen kenttäpelaajaan.

KooKoo voitti 951 katsojalle pelatun ottelun maalein 5–2 ja nousi sarjaneloseksi.

Harri Teitto

Jaakko Suomalaisen torjuntaprosentti KooKoo-kaudella oli muhkea 93,3.
Jaakko Suomalaisen torjuntaprosentti KooKoo-kaudella oli muhkea 93,3.

Kaksi KooKoo-vahtia tehnyt maalin

Jaakko Suomalainen on ensimmäinen maalin tehnyt KooKoo-maalivahti, mutta ei ainoa. Henri Turtiainen sai maalin tilastoihinsa lokakuussa 2006, kun KooKoo pelasi Mestiksessä Suomen 20-vuotiaiden maajoukkuetta vastaan. Ilman maalivahtia pelannut Nuoret Leijonat sähläsi kiekon omaan maaliinsa ottelun lopussa. Jääkiekossa ei tunneta omia maaleja, joten tilastoon merkittiin maalintekijäksi Turtiainen, koska hän oli viimeksi kiekkoon koskenut KooKoo-pelaaja.

Helsingin Karhu-Kissojen kasvatti Suomalainen, 41, on siitä harvinainen maalivahti, että hän uusi KooKoossa tekemänsä temppunsa tammikuussa 2011 slovenialaisen HK Jesenicen pelaajana. Hän teki Slovenian mestaruuden voittaneelle Jesenicelle maalin kotiottelussa Medvescak Zagrebia vastaan.

Juha Vesala

Jaakko Suomalainen teki maalivahtina maalin myös slovenialaisseurassa. KooKoossa pelattu kausi päättyi pronssiottelun tappioon.
Jaakko Suomalainen teki maalivahtina maalin myös slovenialaisseurassa. KooKoossa pelattu kausi päättyi pronssiottelun tappioon.

Suomalainen tuli KooKoohon järvenpääläisestä KJT:stä ja pelasi KooKoossa vain yhden kauden 2003–04. KooKoo-kauden kruunu oli valinta Mestiksen parhaaksi maalivahdiksi.

Kouvolasta matka jatkui Liigaan Lahden Pelicansiin.

Liigatasolla Suomalainen edusti Pelicansin lisäksi Kärppiä ja JYPiä. Hän lopetti pelaajauransa keväällä 2014 Suomi-sarjassa Bewe TuusKissa.

Suomalaisen palkintokaapissa on liigamestaruus Kärpistä (2007) ja kaksi Mestiksen mestaruutta (Jukurit 2006 ja Sport 2009).