Bitch Of Spades pohjusti totopaukun Kouvolassa

Lähtönsä vähiten pelattu Bitch Of Spades aloitti totorivin, joka toi oikein pelanneille liki 15000 euroa.

Satu Pitkänen

Lars Wetzerin riemastunut tuuletus Baby Beyoncen rattailla vaati akrobaatin taitoja.
Lars Wetzerin riemastunut tuuletus Baby Beyoncen rattailla vaati akrobaatin taitoja.

Sastamalassa hevosia valmentava Jonna Irri ilmoitti Kouvolan raveihin Self Taught Beautyn. Kun lähtöön vielä kaivattiin osallistujia, lähti samaan kyytiin ja lähtöön seuraksi Jonnan äidin Tuija Irrin valmennuslistoilla oleva Bitch Of Spades. Sen uran ainoa voitto tuli viime joulukuussa. Ohjaksiin tarttui Jonna Irrin puoliso Taneli Säde.

Loppu olikin malliesimerkki raviurheilun yllättävyydestä. Lähtönsä vähiten pelattu hevonen Bitch Of Spades ravasi joukon keskellä sisäradalla. Sieltä se sai loppukaarteessa tilaa, ja säästyneet voimat lennättivät sen huimaan kiriin ja ensimmäisenä maaliviivalle. Totoyllättäjän voittokerroin oli peräti 132, ja Toto5-arvo nousi heti yli 250 euroon.

Seuraava lähtö sujui puolestaan suosikin tahdin mukaan. Lars Wetzerin luotsaama Baby Beyonce siirtyi puolen kierroksen jälkeen johtoon, joka piti loppuun asti. Baby Beyoncen vuoden ensimmäinen voitto kirvoitti Wetzeriltä maaliviivalla huimat tuuletukset.

Illan ensimmäinen kahden voiton ohjastaja oli Tapio Perttunen. Imatralaisen Timo Toiviaisen valmentama Proud Match sai Perttusen rattailleen toista kertaa, ja nyt yhteistyön tuloksena oli voitto. Perttusen ensimmäisen voiton toi suomenhevosten ykkössarjassa Sorretun Voima.

Neljännessä T5-kohteessa paluun voittajakehään teki aikansa derbynelonen Jack Vader. Edellisestä “tolpasta” oli kulunut jo liki kaksi vuotta. Nyt vakiokuski Samuli Innanen sai sopivassa seurassa kääntää Jack Vaderin voittoisaan kiriin viimeisellä takasuoralla. Kuten edellisenkin lähdön voittaja, Jack Vader oli lähtönsä kakkossuosikki.

Totovitosen päätöskohteen edellä näytti jo mahdolliselta, että viisi oikein -tuloksia ei saataisi lainkaan. Kolmen kierroksen matkalle ykkösradalta startannut Zirkonia Comery sai kuitenkin suosikkina vetää haluamaansa tahtia, ja Santtu Raitalan ohjastettavalla ei ollut hätäpäivää. Raitalallekin voitto oli illan toinen. Ensimmäinen tuli ykköslähdön Alfred De Luzen rattailla.

Zirkonia Comeryn voiton myötä oikeat Toto5-rivit toivat lopulta 14796 euron voiton.