Löikö Nenonen Gonzalvezia vai ei? Koripalloliitto käsittelee parhaillaan sunnuntain pelin välikohtausta — Katso video kohua herättäneestä tilanteesta Kouvojen ja Vilppaan pelissä

Twitterissä levisi jo sunnuntai-iltana lyhyt videopätkä, jossa salolaisten Juho Nenonen huitaisee Kouvojen David Gonzalvezin kanveesiin. Ottelun erotuomarikolmikko ei havainnut tilanteessa virhettä. Koripalloliitto päätti maanantaina ottaa asian käsittelyyn.

Moises Garibay

Vilppaan Juho Nenonen (7) oli monessa mukana kuudennessa välieräpelissä Kouvoja vastaan.
Vilppaan Juho Nenonen (7) oli monessa mukana kuudennessa välieräpelissä Kouvoja vastaan.

Kouvojen ja Salon Vilppaan välinen Korisliigan kuudes välieräottelu on aiheuttanut jälkipyykkiä. Twitterissä levisi jo sunnuntai-iltana lyhyt videopätkä, jossa salolaisten Juho Nenonen huitaisee Kouvojen David Gonzalvezin kanveesiin. Ottelun erotuomarikolmikko ei havainnut tilanteessa virhettä.

Voit katsoa videon alla olevasta upotuksesta.

Koripalloliitto otti asian käsittelyynsä tänään maanantaina.

— Kouvot ei ole vaatinut asiaa tutkittavaksi. Liitto päätti ottaa asian käsittelyyn ottelutallenteen perusteella, kilpailujohtaja Tom Westerholm sanoo.

Vilpaan Juho Nenonen kommentoi tapahtunutta Twitterissä jo aiemmin.

— Vielä selvennyksenä tästä tilanteesta: en todellakaan yrittänyt lyödä Gonzalvesia. Arvostan kaveria suuresti niin kuin muitakin vastustajia. Kun pelataan kovalla intensiteetillä, joskus sattuu vahinkoja. Lyöminen ei kuulu tapaani pelata, eikä se kuulu koripalloon, Nenonen viestitti.

Myös Kouvojen Thomas Gipson III osallistui keskusteluun ja väitti lyöntiä tahalliseksi.

Twitterissä Nenosen tekoa ei hyväksytä. Muun muassa entinen Suomen maajoukkuepelaaja Ville Mäkäläinen oli tuomiossaan ehdoton.

— Pelikieltoa kiitos. Ei kuulu lajiin nimeltä koripallo.

Kouvojen ja suurimman mestarisuosikin Salon Vilppaan välinen hieno välieräsarja huipentuu tiistai-iltana Salohallissa. Ottelun voittaja etenee loppuotteluihin Kauhajoen Karhun vieraaksi.

Juttua päivitetty kello 14.20. Lisätty tieto, että Koripalloliitto käsittelee asiaa.