MotoGP:n Suomen-osakilpailu siirtyy ainakin vuodella — Iitissä ajetaan näillä näkymin aikaisintaan vuonna 2020

AOP/imago sport

Kymi Ringin delegaatio osallistui viime viikonloppuna Moto GP:n osakilpailuviikonloppuun Barcelonassa.
Kymi Ringin delegaatio osallistui viime viikonloppuna Moto GP:n osakilpailuviikonloppuun Barcelonassa.

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarjan promoottori Dorna Sports on aloittanut ensi vuoden kilpailukalenterin työstämisen.

Yrityksen pääjohtaja Carmelo Ezpeleta ilmoitti viikonlopun Barcelonan MM-osakilpailun yhteydessä, että Suomen ensimmäinen MotoGP-osakilpailu tulee olemaan hyvin todennäköisesti vuonna 2020.

Viime elokuussa solmitun sopimuksen mukaan Suomi tulee isännöimään MotoGP:n MM-osakilpailua viiden vuoden ajan Iittiin valmistuvalla Kymi Ringillä. Elokuun tietojen mukaan Iitissä oli tarkoitus järjestää viisi osakilpailua vuosina 2019—2023.

Ezpeletan viimeisimpien suunnitelmien mukaan Iitissä kisattaisiin vuosina 2020—2024.

— Valmistelemme tällä hetkellä jo ensi vuoden kisakalenteria. Kun nyt on enää vuosi aikaa ensi vuoden kisa-ajankohtaan, ja meidän pitää muun muassa testata rata etukäteen, niin en näe realistisena, että ensimmäinen Suomen osakilpailu olisi jo ensi vuonna, vaan vuonna 2020.

— Meillä ei ole mikään kiire tämän asian suhteen. Tiedän, että Suomessa keliolosuhteet eivät mahdollista työskentelyä talvisin ja että Kymi Ringin tiimi tekee hienoa työtä, Ezpeleta sanoo Kymi Ringin tiedotteen mukaan.

Kymi Ringin väki näkee viivästyksessä hyvää

Kymi Ringin hankejohtaja Timo Pohjola näkee vuoden viivästyksessä positiivisia puolia.

— Meidän kannalta on toki tervetullutta, että kilpailu olisi vasta vuonna 2020, jolloin saisimme viilattua kaikkia yksityiskohtia. Vaikka rata valmistuukin ensi kesäksi, tämä antaa nyt meille riittävästi aikaa varusteluun. Tällä tarkoitan esimerkiksi media- ja tietoliikenneyhteyksiä.

Niin ikään Kymi Ring oy:n hallituksen puheenjohtaja Kari O. Sohlberg on iloinen Dornan linjauksesta.

— Suomen MotoGP:n ajankohdan täsmentyminen vuodelle 2020 on hyvä ja selkeä päätös, joka osoittaa Dornan ja sen pääjohtajan Carmelo Ezpeletan luottavan suomalaiseen osaamiseen. Meidän täytyy pystyä osoittamaan, että olemme sen luottamuksen arvoisia.