KooKoon päävalmentajan Jussi Ahokkaan mukaan kaikkien pelaajien sitoutuminen on KooKoolle elinehto — ”Mennään vielä niin alkukaudessa, ettei mikään ole jiirissä”

Tuloksien valossa KooKoo on mennyt alkukauden vuoristoradassa. Ahokkaan mielestä KooKoon peli on kuitenkin ollut ajoittain ”mallikasta ja kypsää lätkää”.

Jussi Lopperi

Ensimmäistä kauttaan pääsarjatasolla valmentava Jussi Ahokas on päässyt hyvin sisälle liiga-arkeen. — Tämä on ihan normaalia jääkiekkovalmentamista. Joukkueen ja ihmisten kanssa elämistä.
Ensimmäistä kauttaan pääsarjatasolla valmentava Jussi Ahokas on päässyt hyvin sisälle liiga-arkeen. — Tämä on ihan normaalia jääkiekkovalmentamista. Joukkueen ja ihmisten kanssa elämistä.

Kouvolan KooKoon alkukausi Liigassa on on tuottanut kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Jos tuijotetaan pelkkiä tuloksia, on kauden alku menty Kouvolassa vuoristoradassa.

Kaikkein pöljimmistä omista virheistä ollaan pääsemässä eroon. — Jussi Ahokas

KooKoo murjoi ensimmäisessä kotipelissään SaiPan, mutta hävisi viime viikolla Sumulaaksossa nolosti ja suurinumeroisesti Vaasan Sportille.

Avauskierroksella SaiPa piti pisteet Kisapuistossa ja saman teki Jukurit perjantaina Mikkelissä.

Lauantaina KooKoo väänsi kuitenkin arvokkaan taisteluvoiton KalPasta.

Päävalmentaja Jussi Ahokas, miten tyytyväinen olet KooKoon alkuun tämän kauden Liigassa?

— Viiden pelin jälkeen ei tietenkään voi olla kokonaisuuteen tyytyväinen. Olemme ottaneet vain kaksi voittoa, mutta eteenpäin mennään ja peli paranee koko ajan. Perjantain Jukurit-peli ja ensimmäinen SaiPa-kohtaaminen olisi kuitenkin pitänyt kääntää voitoksi. Sport-peli oli meiltä heikko, mutta esimerkiksi kahdessa viimeisessä ottelussa olemme saaneet jo karsittua sellaiset tyhmät lapsukset pois.

Mitkä asiat ovat miellyttäneet sinua joukkueen otteissa?

— Viisikkopeli on toiminut, samoin puolustaminen. Olemme joukkue, jonka pitää hyökätä ja puolustaa yhdessä, eli koko joukkueen sitoutuminen on elinehto. Maalivahtien torjuntamääristä näkee sen, ettei meitä vastaan pystytä luomaan paljoa maalintekopaikkoja. Lauantaina pelasimme KalPaa vastaan jo hyvän 60-minuuttisen, ehkä maalintekoa lukuunottamatta. Se oli tosi mallikasta ja kypsää lätkää.

— Alivoimapeli on parantunut ja varsinkin kahdessa viimeisessä pelissä se on ollut oikein hyvää. Ylivoimaprosentti oli ennen lauantaita 28, mutta se putosi hieman. Mutta jos ollaan edelleenkin yli 25 prosentissa, niin se on tilastollisestikin hyvä.

Entä missä asioissa ja pelin osa-alueilla KooKoolla on eniten korjattavaa?

— Mennään vielä niin alkukaudessa, ettei mikään ole vielä jiirissä. Viimeistelyä meidän on ainakin parannettava. Hallitsimme pelillisesti kenttätapahtumia avauspelissä SaiPaa ja lauantaina Jukureita vastaan, mutta se ei paljon auta, jos et saa itse kiekkoa maaliin. Myös jäähyjen määrä pitää saada pienemmäksi.

— Meille on tehty maaleja omista tyhmistä kiekonmenetyksistä. Mutta niistä kaikkein pöljimmistä omista virheistä ollaan pääsemässä eroon.

Oletko ollut erityisen tyytyväinen joidenkin yksittäisten pelaajien esityksiin?

— On oikeastaan vielä liian aikaista nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille, mutta viimeisessä kahdessa-kolmessa pelissä nelosketju on toiminut erittäin hyvin. Toni Suuronen on onnistunut hyvin roolissaan, samoin kun Markus Jokinen alivoimalla.

Liigaa on pelattu vasta 3—5 peliä vähän joukkueesta riippuen. Onko alkukierroksilla ollut jotain erikoista mikä on kiinnittänyt huomiosi?

— Tulosten valossa Liigan alku ei ole tarjonnut mitään normaalista poikkeavaa. Pelillisestikään mitään suuria yllätyksiä ei ole tullut. Isoin muutos vähän pidemmällä perspektiivillä on se, että kaikki joukkueet näyttävät nyt paineistavan. Varsinaisia ”träppijoukkueita” ei todennäköisesti montaa tule vastaan. Hyökkäysalueella kaikki taas pyrkivät vyöryttämään ja vaihtavat puolta useampaan otteeseen.

Sinulla on nyt tilillä kaksi voittoa ensimmäiseltä liigakaudeltasi. Miten olet päässyt liiga-arkeen sisälle?

— Mitään ihmeellistä ei ole tullut vastaan. Tämä on ihan normaalia jääkiekkovalmentamista. Joukkueen ja ihmisten kanssa elämistä.

KooKoo—TPS, jääkiekon Liigaa Kouvolan jäähallissa keskiviikkona kello 18.30.