Kouvola palasi biitsin SM-kartalle – KoLe vastasi huutoon ja järjesti nopealla aikataululla hienon turnauksen Käyrälammen kentillä

Kari Huusari

Pyry Topio (vasemmalla) ja Pekka Piippo kohtasivat miesten finaaliottelussa rankingin ykköset Jyrki Nurmisen ja Santeri Sirénin. Topio ja Piippo ottivat Kouvolan SM-osakilpailusta kakkossijan.
Pyry Topio (vasemmalla) ja Pekka Piippo kohtasivat miesten finaaliottelussa rankingin ykköset Jyrki Nurmisen ja Santeri Sirénin. Topio ja Piippo ottivat Kouvolan SM-osakilpailusta kakkossijan.

Lentopalloliiton kiertuepäällikkö Sini Rönnqvist ei epäröinyt kutsua Kouvolan beach volley -väkeä apuun, kun tämänvuotiselle SM-kiertueelle tarvittiin vielä yksi isäntäpaikkakunta. KoLe vastasi huutoon, ja niin Käyskillä miteltiin neljän vuoden tauon jälkeen SM-pisteistä.

Viimeksi Käyrälammen rannalla järjestettiin SM-osakilpailu kesällä 2016. Samana vuonna Kouvola isännöi myös biitsin SM-finaalia.

– Koko kiertue saatiin tehtyä nopealla aikataululla. Valmistelut päästiin aloittamaan vasta toukokuussa, Rönnqvist kertoo.

Turnauspäällikkö Emilia Kaikko Kouvolan Lentopalloilijoista seurasi tyytyväisenä osakilpailun tapahtumia.

–Talkooporukkaa oli kaiken kaikkiaan noin kolmekymmentä, ja jokaisella oli omat vastuualueet. Kaikki sujui hienosti, mistä iso kiitos mukana olleille.

Käyrälammella pelattiin lauantaina myös Jyrki Nurminen Beach Tour -turnaus, jossa kaikki Käyskin 12 kenttää olivat käytössä.

Parhaat pelasivat Käyskillä

Kiertue pysähtyy neljällä paikkakunnalla ennen Tampereen elokuista finaalia. Peli aloitettiin Sastamalan helteessä, ja nyt päästiin nauttimaan Kouvolan vaihtelevasta kesäsäästä.

– Taso näyttää oikein hyvältä. On huikeaa, että kaikki parhaat ovat pelaamassa. On oikeastaan ihan luksusta, että esimerkiksi naisten kansainväliset parit tulevat nyt SM-kiertueelle, Rönnqvist sanoo.

Suomalaisen beach volleyn taso on Rönnqvistin mukaan tiivistynyt. Pisteistä ja sijoituksista joutuu tosissaan pelaamaan, eikä yhtäkään peliä ole etukäteen voitettu.

Kouvolassa naisten osakilpailuvoiton veivät Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen. Niina Ahtiainen ja Riikka Lehtonen olivat kakkosia. Kolmannen sijan jakoivat parit Anna Rantala ja Ida Sinisalo sekä Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen.

Miesten puolella osakilpailun kärkipaikalle pelasivat ranking-ykköset Jyrki Nurminen ja Santeri Sirén perässään Pekka Piippo ja Pyry Topio. Miesten pronssisijat menivät Jaakko Keskitalolle ja Teppo Pulkkiselle sekä Vili Topiolle ja Verneri Vetriölle.

Kari Huusari

Ida Sinisalo (vasemmalla) ja Anna Rantala sekä Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen jakoivat Kouvolan turnauksen pronssisijat.
Ida Sinisalo (vasemmalla) ja Anna Rantala sekä Vilhelmiina Prihti ja Aliisa Vuorinen jakoivat Kouvolan turnauksen pronssisijat.

Kovia haasteita – pronssi oli pettymys

Pekka Piippo, 37, ja Pyry Topio, 24, ovat yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta.

– Se on yksi vahvuuksistamme torjunta- ja puolustuspelin sekä syötön ohella, miehet arvioivat.

Kaksikon Käyskin-visiitti käynnistyi hieman tahmeasti, mutta otteet paranivat viikonlopun edetessä.

– Hävisimme toisen pelin ja jouduimme sen takia pelaamaan kaksi ylimääräistä peliä, yhteensä seitsemän matsia ennen finaalia.

Ensimmäistä kokonaista kauttaan yhdessä pelaavat miehet tähtäävät tosissaan mestaruuteen.

– Haaste on kova, mutta niin sen pitää ollakin. Potentiaalia ainakin löytyy.

Hurjaan taisteluun välieräottelussa yltyneet Anna Rantala ja Ida Sinisalo myönsivät, että pronssisija oli pieni pettymys.

– Harmittaahan se, kun antaa kaikkensa ja silti häviää. Mutta nyt tiedetään, missä mennään. Viikonloppu oli loppujen lopuksi tasainen. Koko ajan pysyttiin vastustajien kintereillä. Ei se paljosta kiinni ole.

Rantala ja Sinisalo olivat Sastamalassakin kolmansia.

– Kaava oli ihan sama. Tietysti olisi hyvä, jos pääsisimme jokaisessa osakilpailussa kolmen sakkiin. Ja otettaisiin naisten maajoukkuepareistakin voitto.

Luetuimmat