Sudet ei pystynyt jymypaukkuun PoNoVo-sarjassa — Kapteeni Antti Punkkinen: ”Päällimmäisenä mielessä on pettymys”

Katja Juurikko

Susien Teemu Pienmunne lataa painetta PoNoVon puolustajalle Aki Seppälälle.
Susien Teemu Pienmunne lataa painetta PoNoVon puolustajalle Aki Seppälälle.

Susien kausi salibandyn 2. divisioonassa päättyi lauantaina Mansikka-ahon urheiluhallissa. Kotijoukkue hävisi pudotuspeleissä toisen kerran lappeenrantalaiselle Pontuksen Nousevalle Voimalle, joka eteni lohkofinaaliin. Loppunumerot olivat kouvolalaisten kannalta murheelliset 1—8 (0—4, 1—0, 0—4).

— Pelillisesti ihan hyvä ottelu, mutta vastustaja oli selvästi tehokkaampi, Susien kapteeni Antti Punkkinen totesi.

PoNoVo painoi kaasua heti ensimmäisessä erässä. Ville-Pekka Rouhiainen ja Juho Kaila iskivät maalin mieheen 48 sekunnin sisällä.

Lisää jäätävää tihkua kouvolalaisten kasvoille satoi erän loppupuolella, kun Leevi Markkanen siirsi numerot jo 0—3:aan.

Susien hyökkääjän Juho Mikkolan vaarallisesta pelistä saama kakkonen koitui kotijoukkueen kohtaloksi ajassa 18.44 ja ensimmäisessä erätauolle joukkueet marssivat tilanteessa 0—4.

— Vastustaja teki paikoistaan maalit, Punkkinen sanoi.

Torjuntojen valossa erä oli kotijoukkueen, sillä Sakari Mikkolalle kirjattiin vain yksi torjunta, kun taas vastapuolella Juha Ahtiainen ehti pallon tielle kuudesti.

Toisessa erässä Sudet sai kaivatun kavennuksen, kun Samu Raatikainen pani pallon lappeenrantalaisten verkkoon.

Ei osumia yv:llä

Päätöserässä Susille tarjoutui kaksi maukasta paikkaa päästä vieraiden kyytiin, mutta kotijoukkue ei ylivoimillaan saanut tulosta aikaan.

— Meillä oli paikkoja, mutta emme onnistuneet. Siinä oli aika hyvä draivi päällä PoNoVon viidenteen maaliin asti. Siihen se peli sitten kariutui, Punkkinen kertasi.

Ja niinhän siinä yleensä käy, että vastustaja iskee sitten ensimmäisestä omasta tilaisuudestaan, kuten kävi nytkin. Lauri Turunen sai kakkosen estämisestä ja Juho Kaila tykitti keskeltä lukemat 1—5:een.

Se oli lopun alkua ja erän viime minuuteilla PoNoVon Miro Turunen, Ville-Pekka Rouhiainen ja Aleksandr Avtushenko viimeistelivät loppunumerot 1—8.

Sudet tavoitteli tällä kaudella pudotuspelipaikkaa, johon se lopulta ylsikin.

— Tämä oli kokonaisuutena hyvä kausi, vaikka tietysti nyt päällimmäisenä mielessä on pettymys. Olisimme tarvinneet huippusuorituksen PoNoVon kaatamiseen. Se on erittäin kova joukkue.

— Iso kiitos kotiyleisöllemme, jota oli kauden aikana paikalla runsaasti. Kiitoksia myös seuraikoni Kimmo Aallolle, joka sanojensa mukaan päättää uransa, Punkkinen mainitsi.

Luetuimmat