Kouvottarien fyysinen puolustuspeli Forssa-voiton avaimena – Päävalmentaja Mika Hartonen: "Toteutimme puolustussuunnitelmaa hyvällä tasolla koko 40 minuuttia"

Kaisa Lind pelasi uransa 300:nnen naisten Korisliigan runkosarjaottelunsa.

Lumikki Haaja

Camille Zimmerman pelasi vahvan ottelun Forssan Alkua vastaan. Zimmerman latoi totuttuun tapaan tupla-tuplan, joka keskiviikkona koostui 22 pisteesta ja 14 levypallosta.
Camille Zimmerman pelasi vahvan ottelun Forssan Alkua vastaan. Zimmerman latoi totuttuun tapaan tupla-tuplan, joka keskiviikkona koostui 22 pisteesta ja 14 levypallosta.

Kouvottarien puolustus oli betonia keskiviikkona Mansikka-ahon urheiluhallissa. Sen sai kokea naisten Korisliigan kolmonen Forssan Alku, joka ei pystynyt vastaamaan lainkaan kotijoukkueen fyysisyyteen. Kouvolalaisjoukkue otti tärkeän voiton lopulta lukemin 71–56 (41–25).

Kouvottaret oli avauspuolikkaalla omaa luokkaansa. Sarjakakkonen ei häikäissyt hyökkäyspäässä, mutta erinomainen puolustuspeli tarjosi eväät reiluun taukojohtoon.

Forssalaisten ensimmäisen jakson vaikeudet on helppo lukea kahdesta eri sarakkeesta. Vieraat saivat tehtyä 20 minuutissa vain 25 pistettä vaisulla 33 prosentin tarkkuudella.

Toinen merkittävä seikka oli se, että Alku tumpeloi pallon vastustajalleen peräti 15 kertaa.

Kouvottaret iski lopullisen niitin matsille kolmannen neljänneksen alussa, kun se raapaisi 7–0-runin myötä numerot 48–25:een.

Paketti pysyi kasassa

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen oli luonnollisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen pakkipäässä.

– Toteutimme puolustussuunnitelmaa hyvällä tasolla koko 40 minuuttia. Paketti pysyi hyvin kasassa.

– Tämä saattoi olla kauden parasta puolustuspeliämme. Puolustimme fyysisesti erittäin hyvin, Hartonen sanoi.

Kouvottaret sai ottelussa hienosti kiinni forssalaisten terävimmät syömähampaat Keondria Callowayn (10/3) ja Taru Tuukkasen (9/11). Kyseessä oli vasta neljäs kerta, kun kokenut Tuukkanen jäi kuluvan kauden aikana alle kymmenen pisteen.

Claire Lamunu ja Henriikka Vähäuski tekivät erittäin hienot suoritukset Tuukkasta vastaan. Samoin tekivät myös Maria Koskinen ja Ameryst Alston Callowayta vastaan, Hartonen kehaisi.

Puolustimme fyysisesti erittäin hyvin. — Mika Hartonen

Alston (19/6) oli avausjakson stara 17 pisteellään. Kokonaisuutena kotijoukkueen ykkönen oli kuitenkin Camille Zimmerman (22/14).

– Tämä oli pitkään aikaan ensimmäinen peli, jossa toteutimme puolustussuunnitelmaa hyvin koko ottelun ajan, Zimmerman iloitsi.

Kouvottarien kotimaisesta kaartista onnistujiin voidaan laskea Jemina Airaksinen (6/3), joka heitti kolmoset sisään 40 prosentin sihdillä.

Kouvottarien Kaisa Lindille (3/1/3s) Alku-ottelu oli uran 300:s naisten Korisliigan runkosarjapeli. 32-vuotias Lind pelaa Kouvottarissa neljättä kauttaan.

Lindin pääsarjaura alkoi kaudella 2007–2008 jyväskyläläisessä HoNsU:ssa. Sen jälkeen hän on edustanut Äänekosken Huimaa ja Tampereen Pyrintöä. Naisten Korisliigan kaikkien aikojen pelattujen runkosarjaotteluiden tilastossa Lind on tällä hetkellä sijalla 21.

Fyysisyys söi Alun

Forssan Alku pehmeni Kouvottarien fyysisen paineen alla. Tämän allekirjoitti myös joukkueen päävalmentaja Risto-Matti Rousku.

– Kouvot oli huomattavasti fyysisempi koko ensimmäisen puoliajan. He saivat puolustuksessa vähän tönittyä meidät pois mukavuusalueelta ja sen jälkeen toteutuksemme oli hyökkäyksessä todella kehnoa.

– Emme saaneet perushyökkäämisestä mitään irti. Pelaajat olivat siellä täällä ja paketti aika sekaisin siinä vaiheessa.

Rouskun mukaan Alun pelaajat eivät olleet valmiita fyysiseen otatukseen.

– Tuossa on se lopputulos. Se on aika vaikea luoda laadukkaita heittopaikkoja, kun mietitään enemmän sitä, että kaveri tönii kuin sitä, mitä pitäisi tehdä, jotta saisin itseni pelattavaksi tai luotua tilaa kaverille, Rousku manasi.

Forssalaisten riveistä puuttui Kouvolassa kaksi tärkeää palasta, kun Anni Mäkitalo ja Delaney Hodgins seurasivat matsia vaihtopenkiltä.

– Toivottavasti Mäkitalo saadaan mukaan lauantain Honka-peliin ja Hodgins ennen runkosarjan loppua.

Delaney Hodgins jatkaa FoA:n paidassa kauden loppuun asti.

Näin pelattiin

Kouvottaret–FoA 71–56 (19–15, 22–10, 17–15, 13–16)

Kouvottaret: Camille Zimmerman 22/14, Ameryst Alston 19/6, Claire Lamunu 11/7, Roosa Frimodig 6/1, Jemina Airaksinen 6/3, Kaisa Lind 3/1, Maria Koskinen 3/0, Yasmine Blomfelt 1/0, Henriikka Vähäuski 0/4, Elli Salovaara 0/1, Karoliina Kaikko 0/0.

FoA: Laura Saarinen 11/4, Keondria Calloway 10/3, Taru Tuukkanen 9/11/4 torjuntaa, Petra Noponen 9/5, Hanna Vapamaa 5/4, Julia Heinonen 4/0, Meral Bedretdin 4/7, Ella Salminen 4/3, Jovana Stojanovski 0/0.

Erotuomarit: Ville Selkee, Lauri Pitkänen, Roberto Lopes.

Yleisö: 406

Luetuimmat

Uusimmat uutiset