No nyt jysähti! KPL kalasti pesiksen siirtomarkkinoilta jättimäisen vonkaleen — Kaikkien aikojen lyöjäkuningas Jere Dahlström takoo etenijöitä kotiin ensi kaudella Koplan riveissä

Tuore pelinjohtaja Iiro Haimi: ”Mielestäni hän on sarjan monipuolisin lyöjäjokeri.” Roope Koskelainen ja Iiro Nokkala jatkavat KPL:n paidassa.

Minna Mänttäri

Jere Dahlström takoo etenijää kotipesään ensi kaudella KPL:n riveissä. Kaikkien aikojen lyöjäkuningas siirtyy Kouvolaan Imatralta.
Jere Dahlström takoo etenijää kotipesään ensi kaudella KPL:n riveissä. Kaikkien aikojen lyöjäkuningas siirtyy Kouvolaan Imatralta.

Superpesiksen aikojen lyöjäkuningas Jere Dahlström pelaa ensi kaudella Kouvolan Pallonlyöjissä. Dahlström edusti kahdella edellisellä kaudella Imatran Pallo-Veikkoja, jonka riveissä mies löi lähes 200 juoksua.

— Mukava lähteä pitkästä aikaa kovaan joukkueeseen taistelemaan mestaruudesta. Vuodet Imatralla olivat hieman erilaisia, mutta mahtavia kokemuksia nekin, 39-vuotias Dahlström kertoo.

— Erittäin hyvillä fiiliksillä tulen Kouvolaan. Nämä sopimusneuvottelut ovat aina omanlaisiaan vääntöjä ja niin oli tämäkin, mutta nopeasti kuitenkin pääsimme sopimukseen.

Dahlström näkee Koplan ensi kauden joukkueessa ison menestyspotentiaalin.

— Joukkue on tietyllä tavalla hyvin kokenut, mutta mukana on myös paljon nuoria. Viime vuonna varsinkin nuoriso sai hyvää oppia. Ainekset ovat valtavan hyvät. Itse yritän tuoda siihen tuota lyöntipuolta.

Dahlström on juhlinut SM-mitalia urallaan kuudesti. Mitali on kertaalleen ollut kirkkain, kun jokeritykki pääsi nostelemaan "poikaa" Vimpelin Vedon kaadettua Koplan vuoden 2010 finaalisarjassa.

Monipuolinen kotiuttaja

KPL lataa ensi kauteen uuden pelinjohtajansa Iiro Haimin johdolla.

— Haimi on minulle uusi pelinjohtaja ja oikeastaan uusi persoona noin muutenkin.

— Nyt olemme pari kertaa jutelleet ja hakeneet tuntumaa toisiimme. Nämä keskustelut ovat menneet helkatin hyvin.

Iiro Haimi on Dahlströmin sopimuksesta luonnollisesti mielissään.

— Saimme huippumiehen, jolta odotetaan tietysti kotiutuksia. Mielestäni hän on sarjan monipuolisin lyöjäjokeri, Haimi tuumaa.

— Dahlström hallitsee kaikenlaiset lyönnit. Hän lyö viistomailalla tai pystymailalla, sieltä voi tulla lyhyitä tai kumuraa. En tunne miestä paremmin, mutta sellainen kuva on jäänyt, ettei hän paljon stressaa, Haimi sanoo.

Selkeä vahvistus

Kouvolan Pallonlyöjien pelaajasopimuksista vastaava hallituksen varapuheenjohtaja Stefan Sburatura on mielissään Dahlströmin kanssa syntyneestä sopimuksesta. Dahlström tuo Sburaturan mukaan reilusti tukea jo hyvin toimivalle Koplan keskipalkille.

— Dahlström on meille selkeä vahvistus. Hän on kokenut pesäpalloilija, joka lyö edelleen kovasti juoksuja.

— Hänellä oli iso halu tulla Kouvolaan ja neuvottelut etenivät heti ensimmäisestä kontaktista alkaen aika helposti maaliin melko nopeallakin aikataululla, Sburatura kertoo.

Sburaturan mukaan lyöjäjokerikysymys on ollut seurassa kuuma peruna reilun vuoden ajan.

— Viime kaudelle lähdimme ilman varsinaista lyöjäjokeria, koska emme kokeneet, että saatavilla olisi ollut selkeää vahvistusta. Se herätti paljon keskustelua ja arvosteluakin, mutta pystyn sanomaan ääneen, että mielestäni se oli ihan onnistunut asia.

— Nyt kun aukeni mahdollisuus lyöjäjokeriin, jota voi pitää selkeänä vahvistuksena, niin asia oli toinen.

Kaikkien aikojen tykki

Jere Dahlströmistä tuli reilu vuosi sitten Suomen kaikkien aikojen lyöjäkuningas. Yhdeksänkertainen Itä-Länsi -pelaaja on urallaan lyönyt 498 ottelussa 1 352 juoksua, joista 49 on kunnareita.

Lyöjäkuninkaaksi Dahlström on kruunattu neljä kertaa kausilla 2006, 2007, 2009 ja 2012. Vuoden jokeriksi mies on valittu kolme kertaa kausilla 2006, 2009 ja 2010.

Nokkala ja Koskelainen

KPL:n omat kasvatit Iiro Nokkala ja Roope Koskelainen pelaavat ensi kaudellakin Kouvolan Pallonlyöjien riveissä. Nokkalan sopimus jatkuu syksyyn 2021 asti, Koskelaisen sopimus kattaa ensi kauden.

— Kun Nokkala sai paikan koosteesta, hän otti sen kyllä hienosti vastaan, Stefan Sburatura kommentoi.

– Nokkala nousi kauden aikana vastustajan painostuksen kohteesta ihan vastuulliseksi ulkopelaajaksi. Nyt häneltä odotetaan harppauksia fyysisellä puolella, sillä muut taidot ovat todella hyvällä tasolla.

Roope Koskelainen palasi päättyneelle kaudelle takaisin Kopla-paitaan. Koskelainen pelasi kauden aikana 23 runkosarjan ottelua vaihtelevassa roolissa niin jokerina kuin ulkopelaajanakin tehoilla 0+3=3. Pudotuspeleissä Koskelainen pelasi neljä ottelua ilman tehomerkintöjä.

— Koskelainen kuuluu siihen porukkaan, jonka panos tällä kaudella oli todella merkittävä.

Kouvolan Pallonlyöjien sopimustilanne 3.10. 2019:
Jere Dahlström 2020, Juho Hacklin 2020, Janne Kivipelto 2021, Roope Koskelainen 2020, Anssi Lammila 2020, Valtteri Luoma 2021, Matti Latvala *loppu-ura*, Toni Laakso 2020 (+2021), Santeri Löppönen 2020, Tommi Mäentausta 2020 (+2021), Iiro Nokkala 2021, Jere Paananen 2020 (+2021), Ville Pesu 2020 (+2021), Matti Saukko 2021 ja Sasu Toikka 2020.

Uusimmat uutiset