Kouvot siirtyy kolmen valmentajan systeemiin – Avin rajoitus siirtää kaksi kotipeliä

Kouvot lomautti päävalmentajansa Tuomas Ojan. Teknisesti kyse ei ole irtisanomisesta, mutta käytännössä Oja poistuu Kouvojen vahvuudesta.

Katja Juurikko

Mansikka-aholla ei pelata pääsarjakoripalloa ennen joulua tiukentuneiden koronarajoitusten takia.
Mansikka-aholla ei pelata pääsarjakoripalloa ennen joulua tiukentuneiden koronarajoitusten takia.

Kouvolan Kouvot päätyi kovaan ratkaisuun ja lomautti toista kauttaan joukkueen päävalmentajana toimineen Tuomas Ojan. Ojan lomautus alkoi jo viime viikon keskiviikkona ja jatkuu sopimuskauden loppuun saakka.

Teknisesti kyse ei ole irtisanomisesta, mutta käytännössä Oja poistuu Kouvojen vahvuudesta. Kouvot tiedotti asiasta maanantaina.

Kouvojen valmennuksesta vastaavat tällä hetkellä Antti Hurri, Kari Kurronen ja Juuso Mäenpää.

– Tällaisella kolmen valmentajan tiimillä tehdään nyt töitä ja päävastuu on Hurrilla, kertoo Kouvojen puheenjohtaja Sami Laaksonen.

Oja toimi Kouvojen päävalmentajana yhteensä 46 ottelussa. Laaksosen mukaan Kouvoissa on oltu tyytyväisiä Ojan tekemään työhön.

– Jouduimme valitettavasti jatkamaan ikävien päätösten viikkoa. Seuran jatkuvuus on turvattava tavalla tai toisella ja tämä toimenpide oli tehtävä.

Kouvot on tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksännellä tilalla. Se on voittanut kymmenestä pelaamastaan ottelusta vain kolme.

"Edustusjoukkueen tilanne on nyt rauhoitettu"

Kouvot lomautti säästösyistä viime viikolla kaksi amerikkalaispelaajaansa Antonio Ballardin ja Moses Greenwoodin. Sen jälkeen Kouvojen liigajoukkueen ja 1. divisioona A:ssa pelaavan kakkosjoukkueen Korikouvojen harjoitusvahvuudet yhdistettiin.

Kaikki toimenpiteet tehdään sitä silmällä pitäen että olemme ensi kaudella vahvempia. — Sami Laaksonen

– Kovia ratkaisuja on ollut tapetilla. Kaikki toimenpiteet tehdään sitä silmällä pitäen että olemme ensi kaudella vahvempia. Edustusjoukkueen kohdalta tilanne on nyt kuitenkin rauhoitettu, Laaksonen arvelee.

Naisten Korisliigassa pelaavan Kouvottarien kohdalla ei ole säästöistä ainakaan vielä päätetty.

– Myös Kouvottarien kanssa on asiasta keskusteltu, mutta joukkueen kulurakenne on hieman erilainen kuin miesten edustusjoukkueella. Sen lisäksi Naisten Korisliigasta saattaa vielä joku joukkue pudotakin, Laaksonen muistuttaa.

Jussi Lopperi

Kouvojen puhaanjohtajan Sami Laaksosen mukaan Kouvojen edustusjoukkueen tilanne säästötoimien suhteen on nyt rauhoitettu.
Kouvojen puhaanjohtajan Sami Laaksosen mukaan Kouvojen edustusjoukkueen tilanne säästötoimien suhteen on nyt rauhoitettu.

"Emme ryhdy pelaamaan tyhjille katsomoille"

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti uusista rajoituksista maanantaina. Kymenlaakson alueella kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa. Rajoitukset ovat voimassa joulukuun 20. päivään asti.

Rajoitukset iskevät myös Kouvojen peleihin.

– Emme ryhdy pelaamaan tyhjille katsomoille, vaikka jotkut liigaseurat ovat kertoneet olevansa valmiita siihenkin. Meillä on neljä peliä ennen joulua, joista kaksi kotipeliä ja yksi vieraspeli siirtyvät varmasti, sanoo Laaksonen.

Kaksi siirtyvää kotipeliä ovat Kouvot–Pyrintö (8.12.) ja Kouvot–Kobrat (19.12). Myös tämän viikon perjantain vieraspeli BC Nokia–Kouvot siirtyy myöhemmäksi.

Joulukuun 13. päivänä Kouvojen on määrä kohdata Kupittaalla Kaarinan Ura, mutta sen pelin kohtalo on vielä Laaksosen mukaan auki.

Kouvottarien kohdalla kotiotteluiden perumista ei ole vielä käsitelty. Ennen joulua Kouvottarille on merkitty kotipelit PeKaa (10.12.) ja Honkaa (19.12.) vastaan.