Maalivahti Ville Iiskola oli ylivoimaisesti joukkueensa paras pelaaja, vaikka Sudet hävisi rumasti 0—4 Mikkelin Pallo-Kissoille

Sarjanousija Susien tilanne Kakkosen jumbona ei ole hääppöinen. Mike Keeneyn mukaan kouvolalaisjoukkue saattaa saada loppukaudeksi parikin pelaajavahvistusta.

Moises Garibay

Yli 130 liigaottelua pelannut maalivahti Ville Iiskola piti torjunnoillaan Sudet pystyssä yli 45 minuuttia. Toisen puoliajan neljästä takaiskumaalista ei voi Iiskolaa syyttää.
Yli 130 liigaottelua pelannut maalivahti Ville Iiskola piti torjunnoillaan Sudet pystyssä yli 45 minuuttia. Toisen puoliajan neljästä takaiskumaalista ei voi Iiskolaa syyttää.

Kun maalein 0—4 hävinneen jalkapallojoukkueen maalivahti on kyselemättä ryhmänsä paras pelaaja, kertoo se olennaisen molarin edessä pelanneen kymmenikön esityksestä.

Susien Ville Iiskola piti lauantaina Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan lukemat pyörylöissä ensimmäisen kolmevarttisen, mutta mikään ihmemies Iiskolakaan ei yli 130 liigaottelun kokemuksella ole, varsinkin jos kenttäpelaajat jättävät hänet liian yksin.

Joukkue tekee kovasti töitä joka päivä ja yrittää parhaansa. Meillä ei laiskotella. — Mike Keeney

MiPK jyräsi toisella puoliajalla vajaassa 20 minuutissa 0—3-johtoon ja lannisti viikko sitten avausvoittonsa ottaneen Sudet Kouvolan keskuskentällä.

Sarjanousija Susien tilanne Kakkosen jumbona ei ole hääppöinen: 12 ottelusta yksi voitto, kolme tasapeliä ja kahdeksan tappiota maalierolla 9—29.

Lohkon kaksi viimeistä putoaa suoraan Kolmoseen.

Kauden neljännen suurinumeroisen tappionsa nielleellä Susilla on matkaa kuivalle maalle tällä hetkellä kuusi pistettä.

Susien pelistä näkyi irlantilaisen Shane McFaulin puuttuminen keskikentältä.

Viime kaudella MP:ssä Kakkosta pelannut McFaul, 33, on osoittautunut näppäräksi pelinpyörittäjäksi.

Kun hän oli jalkavamman takia vaihtopenkillä, Sudet jäi rakentelussa valitettavan neuvottomaksi.

McFaulin pelaamattomuus ratkesi vasta pari tuntia ennen avauspotkua.

Keeney: Meillä ei laiskotella

Päävalmentaja Mike Keeney oli pettynyt lopputulokseen ja myönsi reilusti, että ilman Iiskolan torjuntoja numerot olisivat olleet rumat jo ensimmäisellä 45-minuuttisella.

Keeneyn mielestä joukkueen ongelma tällä kaudella on ailahtelevuus.

— Tiesimme, että ottelusta tulee vaikea. Kotkan kolme—neljä lainapelaajaa, jotka kuuluvat meillä aloituskokoonpanoon, olivat samaan aikaan KTP:n ottelussa penkillä. Kokoonpanomme vaihtelee kovasti viikoittain, Keeney huomautti.

Keeneyn mukaan Susien pelistä paistaa pahimmillaan kokemattomuus ja siihen liittyvät helpot virheet.

Pelirohkeus jää vain ajoittaiseksi.

— Sen voin kuitenkin joukkueesta sanoa, että se tekee kovasti töitä joka päivä ja yrittää parhaansa. Meillä ei laiskotella, Keeney lisäsi.

Susien loppukauden tavoite on tietenkin sarjapaikan säilyttäminen.

Otteluita on jäljellä kymmenen. Niistä vain neljä pelataan Kouvolassa.

Keeneyn mukaan kouvolalaisseuran tutka pyörii nyt kun siirtoikkuna on auki 9. elokuuta saakka.

— Tarkoituksena on vahvistaa joukkuetta yhdellä tai kahdella pelaajalla kauden loppukiriä varten.

Santeri Suutarilta upea takavasara

MiPKille voitto maistui hunajalta, sillä joukkue oli hävinnyt kolme ottelua peräkkäin ja taapertanut ilman voittoa viisi edellistä matsia.

Aleksis Lehtonen maalasi kahdesti, Samuli Kaasalainen ja Santeri Suutari osuivat kerran.

Avauspuoliskolla tyhjän maalin missannut Suutari paikkasi erheensä 70. minuutilla. Hän nikkasi Nelson Appiahin syötön upeasti oman tukijalkansa takaa Susien häkkiin.

Luetuimmat