KPL:llä mahdollisuus sinetöidä välieräpaikka tiistaina Kouvolassa — Matti Latvalan kotiutukset ja Janne Kivipellon tehokas lukkarointi hyydyttivät Jymy-Jussit Seinäjoella

Aleksi Mansikkamäki

Sasu Toikka löi ja toi sunnuntaina Seinäjoella yhden juoksun. Ottelu päättyi Toikan ulkopelisuoritukseen ja tuplapolttoon.
Sasu Toikka löi ja toi sunnuntaina Seinäjoella yhden juoksun. Ottelu päättyi Toikan ulkopelisuoritukseen ja tuplapolttoon.

Kouvolan Pallonlyöjät on enää voiton päässä välieräpaikasta Superpesiksessä.

KPL pelasi itselleen kolme ottelupalloa puolivälieräsarjassa Seinäjoen Jymy-Jusseja vastaan, kun se otti sunnuntaina Seinäjoella voiton 0—2 (1—4, 3—4).

KPL johtaa ottelusarjaa voitoin 2—0. Kolmas ottelu pelataan tiistaina Kouvolassa.

Jos Jymy-Jussit venyy voittoon, sarja jatkuu torstaina Seinäjoella.

KPL pelasi sunnuntaina varsin ehjän kaksi ja puolituntisen. Seitsemän sisävuoroa käyttänyt kouvolalaisjoukkue jäi juoksutta ainoastaan yhdessä vuorossa.

KPL:n kokoonpanossa ainoa muutos perjantain ottelusarjan avausmatsiin verrattuna oli Santeri Löppösen mukaantulo jokeriosastolle Ville Pesun tilalle.

Jymy-Jussit muokkasi koostettaan, kun Kouvolassa jokerina pelannut Juuso Myllyniemi jäi kokonaan pois. Atte Kontio nousi hänen paikalleen. Mikko Haukkala palasi vanhalle tutulle kakkoskopparin tontille, josta Tuomas Raunio siirtyi jokeriksi.

KPL joutui tekemään vaihdon avausjakson toisen vuoroparin tasoittavalle. Ilmeisesti jonkinlaisesta vammasta taas kärsivä Toni Laakso siirtyi jokeriksi, ja Iiro Nokkala otti ulkopelipaikan polttolinjasta.

Latvala kotiutti kolmesti

KPL:n runkosarjan sisäisten tilastojen ykköset Matti Latvala (3 lyötyä/0 tuotua), Antti Hartikainen (2/1, kärkilyönnit 9/11) ja Tommi Mäentausta (0/3) jatkoivat hyvässä vireessä.

Latvala löi juoksunsa tyylillä: kaksi kertaa ottamaton välilyönti ja kerran kolmosrajasta pusikkoon.

Parhaimmillaan tällä kaudella KPL:n tehot jakautuvat tasaisesti usealle pelaajalle. Sunnuntaina oli taas sellainen päivä, kun yhdeksän peluria tilastoi joko lyödyn tai tuodun juoksun.

Huomionarvoinen tilastonosto on Valtteri Luoman sisäpelipanos Jussit-sarjassa. Luoma on lyönyt molemmissa otteluissa yhden juoksun.

Se on kova teko siihen peilattuna, että kaikki 30 runkosarjaottelua tahkonnut kovakätinen ykkösvahti löi ennen pudotuspelejä vain yhdeksän juoksua. Viime kaudella Luoma löi pudotuspeleissä 12 ottelussa yhden pinnan.

Kivipelto parantaa taas kun kausi lähestyy huipennustaan

Viime kaudella Superpesiksessä sarjan parhaana lukkarina palkittu KPL:n Janne Kivipelto näytti taas, että pesäpallo on paljon muutakin kuin vain mailatyöskentelyä. Kivipellon (kärkilyönnit 0/6) hyvyys ja vaikutus ottelun kulkuun eivät välity mustavalkoisista sisäpelitilastoista.

Kivipelto aiheutti vaikeilla syötöillään, taktisilla väärillään ja räväköillä näpyjen hakemisilla Jymy-Jusseille yli kahden vuoron verran paloja. Ulkopelin taistelusta voi kehua myös Anssi Lammilaa ja Valtteri Luomaa.

Ottelu päättyi Sasu Toikan (1/1) ulkopelisuoritukseen ja tuplapolttoon.

KPL:n ulkopeli pysyi Seinäjoella kasassa lukuun ottamatta yhtä Antti Hartikaisen käsistä antamaa juoksua ja Juho Hacklinin epäonnistunutta kiinniottoa, josta seurasi takatilanne.

Neljännen kerran lyöjäkuninkaaksi kruunattu Jukka-Pekka Vainionpää (3/0, kl 8/12) iski runkosarjassa lähes puolet joukkueensa juoksuista. KPL-ottelusarjassa Vainionpään osuus Jussien kymmenen juoksun potista on massiivinen 90 prosenttia.

Luetuimmat

Kommentoidut