Kymijokiviestissä tehtiin ennätys osallistujamäärässä

Kymijokiviestin 66 kilometrin matkan juoksi soolona kaksi miestä.

Jarno Kiintola

Kymijokiviestin juoksusuuntaa vaihdettiin tänä vuonna Kotkasta Kouvolaan.
Kymijokiviestin juoksusuuntaa vaihdettiin tänä vuonna Kotkasta Kouvolaan.

Kahdeksatta kertaa järjestetyn Kymijokiviestin voittajaluettelossa lukee jo kahdeksannen kerran Janne Sakkaran nimi. Kymen Vartiointipalvelun yrittäjä ja toimitusjohtaja manageroi työpaikkansa nimeä kantavan joukkueen voittoon neljännen kerran peräkkäin. Tätä ennen tapahtuman alkuvuosina voittoon kiiti aina Jannen Iltalenkki Team.

Kymijokiviesti koki tälle vuodelle muutoksia. Juoksusuunta vaihdettiin Kotkasta Kouvolaan, ja viestiä kasvatettiin yhdeksään osuuteen. Lähtö oli merikeskus Vellamolta ja maali Kouvolan keskustassa Pohjolatorilla.

Viestin osuudet olivat pituudeltaan 2—11 kilometriä. Joukkueita lähti mukaan 28, joten osallistujien kokonaismääräksi laskettiin ennätyksellisesti noin 250 juoksijaa. Entinen ennätys oli 230.

Vuonna 2015 Kymijokiviestiin tuli ensimmäistä kertaa soolosarja. Tänä vuonna 66 kilometrin matkan juoksi soolona kaksi miestä: Antti Thilman ja Tero Tuomala-Greijula.

Tapahtuman vastaava Jarno Kiintola totesi, että lauantain 30 asteen helle oli monelle mukava kesäpäivä, mutta juoksutapahtumalle se tarkoitti erittäin raakoja olosuhteita.

— Ei ollut ihan niin kuin 50 kilometrin kävelyssä, että hoiperrellaan maaliin, mutta tosi rankkaa oli ja maaliviivan yli suorastaan lysähdettiin.

Kiintolan mukaan Kymijokiviesti on vakiinnuttanut paikkansa vuotuisena juoksutapahtumana. Mukana on aina muutama kilpajoukkue ja suuri määrä kuntoilijoita.

— Järjestelyissä on iso työ. Satakunta talkoolaista tarvitaan läpiviemiseen. Joukkueita mahtuisi mukaan vielä nykyistä enemmän.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset