SuosittelemmeKouvolalaiset kauppiaat turvasivat lähilihan saannin ostamalla teurastamon

Myllykosken Viivi Kemppi tarkassa kunnossa

Suomalaisilla ampujilla oli komea Swedish cupin päätöspäivä kouvolalaisen johdolla.

Lassi Palo

Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi oli huikeassa kisakunnossa Swedish Cupissa.
Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi oli huikeassa kisakunnossa Swedish Cupissa.

Ruotsin Sävjsössä järjestetty kansainvälinen ilma-asekilpailu Swedish cup päättyi lauantaina. Suomen ennätyksiä kohennettiin kaikkiaan seitsemän kertaa, ja kaksitoista urheilijaa ylitti EM-kisarajan. Päätöspäivänä suomalaiset saavuttivat kuusi mitalia.

Kisat kruunasi Suomen kaksoisvoitto tyttöjen ilmakiväärissä. Kisan voitti Myllykosken Ampujien Viivi Kemppi.

Kolmipäiväisessä cupissa ammuttiin kolme erillistä ilmakivääri- ja ilmapistoolikilpailua M-, N-, M20- ja N20-sarjoissa. kilpailu kuuluu Ampumaurheiluliiton EM-näyttökilpailuihin, joissa karsitaan eduatajia ilma-aseiden EM-kilpailuihin maaliskuulle Kroatian Osijekiin.

EM-tulostasovaatimuksen saavutti Sävsjössä kaikkiaan kaksitoista urheilijaa — Kemppi ainoana jokaisessa kolmessa kilpailussa.

Nousujohteinen kisaurakka

Kemppi, 16, kohensi lauantaina entistä, Kuisman nimissä ollutta ennätystä peräti 3,1 pistettä. Hän päätti upean kisaurakkansa finaalin SE:hen, kun hän teki erinomaisen voittotuloksen 250,8. Toiseksi sijoittunut Kuisma hävisi vain 0,9 pistettä.

Kemppi itse kertoi, että Suomen ennätykset maistuvat erittäin hyviltä.

— En yhtään tiedä, mistä tämä hyvä vire oli peräisin. Ehkä ampuminen oli rentoa, kun sain EM-rajat rikki. Tämän päivän tulokset yllättivät minut, koska peruskisan alku oli tuskaa, eikä finaalikaan alkanut parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä oli hyvä viikonloppu, eikä paljon paremmin olisi voinut mennä, Kemppi riemuitsi.

Kemppi ylsi jokaisena kisapäivänä mitaleille. Kisa sujui nousujohteisesti, sillä Kemppi oli perjantaina hopealla ja torstaina pronssilla.