Kouvojen kokoonpano huutaa isoa pelaajaa — ”Yksi oli katsottuna ja asioista oli sovittu, mutta viime yönä tuli kuitenkin tekstiviesti, että rahaa pitää saada enemmän”

Kouvot pelasi Karhuvuoressa ilman ykköspelintekijäänsä Tuomas Hirvosta ja amerikkalaisvahvistus David Gonzalvezia.

Raimo Eerola

KTP:stä Tyrell Nelson oli ainoa, joka pääsi mellastamaan Kouvojen korin alla. Ottelun alussa hän donkkasi pallon Arttu Saarijärven nenän edestä koriin.

Siipirikkoinen Kouvot ahdisti KTP-Basketia summeriin asti Korisliigan ensimmäisessä Kymenlaakson derbyssä Kotkassa. Kotijoukkue kesti kuitenkin vieraiden rynnistyksen ja vei avauskierroksen liigapisteet numeroin 82—78 (41—33).

Kouvot pelasi Karhuvuoressa ilman ykköspelintekijäänsä Tuomas Hirvosta ja amerikkalaisvahvistus David Gonzalvezia. Lisäksi rivistöstä puuttui vielä haussa oleva iso pelaaja.

Tätä taustaa vasten kouvolalaisten ei ole syytä painaa päätä pensaaseen. Kymmenen sekuntia ennen loppua Ville Kaunisto pääsi yrittämään tasoituskolmosta, mutta veto jäi eturautaan.

— Olin aivan hapoilla. Se heitto ei tuntunut edes hyvältä, Kaunisto kertoi pelin jälkeen.

Kaunisto (12/2) petrasi peliään selkeästi toisella puoliskolla. Konkari joutui pelaamaan keskushyökkääjän puuttumisen takia viitospaikalla, joka on senaattorille vieras tontti.

— Avausjaksolla olin aivan pihalla. Täytyy nostaa hattua näille kavereille, jotka tuota paikkaa pelaavat, Kaunisto sanoi.

Laastaria tulossa

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen tietää ongelman ja laastaria on tulossa.

— Ison pelaajan myötä saamme peliimme syvyyttä ja Ville Kauniston takaisin omalle paikalleen neloseksi. Hänen levypallopelaamisensa kärsii viitospaikasta, Lehtonen mainitsi.

Kouvolalaisluotsi ei osannut kuitenkaan sanoa, koska uusi mies on Kouvolassa.

— Yksi pelaaja oli katsottuna ja asioista oli sovittu. Viime yönä tuli kuitenkin tekstiviesti, että rahaa pitää saada enemmän, Lehtonen manasi.

Tuomas Hirvonen ja David Gonzalvez ovat jo ”höntsäilleet” treeneissä, joten paluu ei liene kovin kaukana tulevaisuudessa.

— He eivät ole vielä olleet kontaktitreeneissä. Toivon mukaan Kauhajoki-pelin jälkeen pääsemme treenaamaan täydellä kokoonpanolla.

Luetuimmat