Kouvolan nousijajoukkueet ovat jalkapallokauden kynnyksellä eri lähtötilanteissa — Siinä missä MyPa on koonnut 27 pelaajan ringin, Susilla on vasta 14 sopimuspelaajaa

Linda Varoma

Susien Rob Mitchell pelasi palloa kädellään omalla rangaistusalueella, mutta pelivälinettä ei viety pilkulle. MyPasta tilannetta seurasivat Valtteri Kangasniemi ja Tomi Räikkönen (10).
Susien Rob Mitchell pelasi palloa kädellään omalla rangaistusalueella, mutta pelivälinettä ei viety pilkulle. MyPasta tilannetta seurasivat Valtteri Kangasniemi ja Tomi Räikkönen (10).

Sarjaporrasta ylemmäs nousseiden kouvolalaisjoukkueiden valmistautuminen alkavaan jalkapallokauteen kulkee eri raiteita.

Ykköseen lähtevä MyPa sai tiedon sarjapaikasta vasta tammikuussa, mutta oli jo sitä ennen koonnut vahvaa pohjaa joukkueelle.

Kakkoseen palannut Sudet puolestaan aloitti rakennustyönsä tavallista myöhemmin eikä pelannut tammi- ja helmikuussa yhtään harjoitusottelua.

Sunnuntaina MyPa voitti Sudet 2—0 (2—0) Saviniemen jalkapallostadionilla pelatussa harjoitusottelussa.

Molemmilta joukkueilta puuttui kokoonpanoistaan liuta avainpelaajia.

MyPalle vuoden ensimmäinen voitto

MyPa teki ottelussa vain sen, mitä tarvitsi.

Ensimmäisen puoliskon väkevä hallinta tuotti kaksi maalia, joista ensimmäinen oli Anttoni Huttusen upea täräytys vastapalloon ja toinen kirjattiin Joona Raatikaisen keskityksestä Susien omaksi maaliksi.

Talvikauden yhdeksännen ottelunsa pelanneelle MyPalle voitto oli ensimmäinen.

Suomen cupissa ja viimeksi lauantaina kotiturnauksessa HIFK:ta vastaan joukkue osoitti, että parhaimmillaan se pystyy esittämään hyvää peliä ennakkoon kovempia vastustajia vastaan.

— Olimme voittaneet viimeksi syyskuussa, MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen naurahti ja lisäsi, että hänelle harjoitusottelun voitolla ei ollut suurta merkitystä.

— Pelaajille oli varmasti ihan kivaa välillä voittaa. Valmentajana sitä katsoo enemmän niitä asioita, jotka valmistavat meitä sarjaan. Lauantain HIFK-ottelussa teimme niitä asioita oikein, mutta tämän Sudet-ottelun olisimme mielestäni voineet harjoitella paremmin.

Karjalaisen mukaan MyPalle oli vaikeaa pelata ottelua, jota se sai viedä miten halusi.

— Kun huomasimme, että olemme selkeästi parempi joukkue, halusimme kokeilla kaikenlaista sellaista, josta ei ollut sovittu. Pelistä katosi kontrolli soolojuttujen takia.

Pelistä katosi kontrolli soolojuttujen takia. — Jukka Karjalainen

MyPan sarjakausi Ykkösessä alkaa 27. huhtikuuta kotiottelulla Turun Palloseuraa vastaan.

Sitä ennen joukkue pelaa kolme harjoitusottelua kotikentällä. Saviniemessä käyvät Mikkelin Palloilijat, Atlantis FC ja FC Peltirumpu.

Sudet testaa suuren määrän pelaajia

Siinä missä MyPalla on 27 pelaajan rinki, Susilla on vasta 14 sopimuspelaajaa.

Päävalmentaja Mike Keeney sai viikonloppuna lisätietoa lukuisista testipelaajista, kun Sudet kohtasi kaksi ylemmän sarjatason eli Ykkösen joukkuetta (KTP ja Sudet).

Linda Varoma

Susien Joshua Ervaala (31) tuli kovaa tilanteisiin ja sai ottelussa keltaisen kortinkin. Pienikokoinen toisen polven MyPa-pelaaja Anttoni Huttunen korvaa puuttuvat sentit ja kamppailuvoiman taitavuudellaan.
Susien Joshua Ervaala (31) tuli kovaa tilanteisiin ja sai ottelussa keltaisen kortinkin. Pienikokoinen toisen polven MyPa-pelaaja Anttoni Huttunen korvaa puuttuvat sentit ja kamppailuvoiman taitavuudellaan.

Turnauksen maaliero 0—7 kertoo, että Sudet oli suurimman osan 180 minuutin peliajasta puolustuskannalla.

— Tappiot harmittavat aina, mutta olen tyytyväinen pelaajien panoksesta. Oli tärkeää nähdä, miten pelaajat suoriutuvat ykkösdivisioonan vastustajia vastaan.

Keeney painotti, että Susien joukkue on rakennusvaiheessa eikä sen tarvitse olla parhaimmillaan, kun sarjakausi Kakkosessa alkaa 4. toukokuuta kotiottelulla Pepoa vastaan.

Sudet kasaa joukkuetta niin hyvin kuin se rajallisilla resursseillaan pystyy. Joukkueen pelityylikin muotoutuu vasta sitten kun nimilista on valmis.

— Testissä olevia pelaajia ei ole tietenkään järkevää tuoda meille istumaan penkille, vaan heidän on nostettava joukkueemme tasoa.

Yhteistyötä lisää Kouvolan sisällä?

MyPa tekee virallista pelaajaliikenteen mahdollistavaa yhteistyötä liigaseura HIFK:n ja Kolmosessa pelaavan FC Peltirummun kanssa.

Sudet puolestaan on viritellyt linjat kuntoon Ykkösen KTP:n ja Kolmosen PeKan kanssa.

Kouvolalaisen jalkapalloilun kannalta olisi tietysti silkkaa hulluutta jättää hyödyntämättä MyPan ja Susien välinen yhteistyö.

Sellaisesta ei ole ainakaan toistaiseksi julkisesti kerrottu, mutta Keeneyn ja Karjalaisen ajatusmaailman tuntien vaihtoehto ei ole pois laskuista.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut