Olipahan melkoinen korismatsi Munkkiniemessä – ToPo jätti tuomarisekoilusta protestin, Kouvottaret heitti taukoon mennessä 18 kolmosta peräkkäin ohi, mutta nousi 21 pisteen takaa kauden ensimmäiseen vierasvoittoon

Lumikki Haaja

Aliyah Collier ja Sarah Toeaina olivat Kouvottarien tehopelaajat Helsingissä. Arkistokuva on 21.11. pelatusta Kouvottaret-HBA -ottelusta.
Aliyah Collier ja Sarah Toeaina olivat Kouvottarien tehopelaajat Helsingissä. Arkistokuva on 21.11. pelatusta Kouvottaret-HBA -ottelusta.

Kouvottaret saalisti keskiviikkona kauden ensimmäisen vierasvoittonsa naisten Korisliigassa. Voitto tuli Torpan Poikien vieraana Munkkiniemen yhteiskoulun salissa, jossa kotijoukkue hallitsi ottelua kolme ensimmäistä neljännestä.

Kouvottaret rynnisti päätöskympillä kuitenkin ohi ja ToPon oli antautuminen lukemin 66–68 (33–17).

Värikkään ottelun erikoisin tapahtuma osui viimeisen neljänneksen alkuun. Kouvottarien Sarah Toeaina upotti kakkosen korin läheisyydestä ja ToPon Ida Myllyoja sai tilanteessa virheen.

Ottelun erotuomaristo hyväksyi korin, mutta oivalsi tämän jälkeen, että Kouvottaret oli hyökännyt väärään koriin. Päätuomari Jukka Mustapää piti päänsä ja marssitti joukkueet toiseen kenttäpäätyyn, jossa Toeaina heitti vapaaheittonsa ohi.

ToPon leirissä moista sekoilua ei katsottu hyvällä ja kotijoukkue jätti tilanteessa protestin.

– En voi käsittää, että tuollainen moka sattuu. Sarah (Toeaina) sanoi tienneensä, että hän viimeistelee väärään koriin. Mutta kun kukaan ei reagoinut, hän pani pallon pussiin, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig kertoi.

Kaukoheitot menivät harakoille

Kouvolalaisjoukkue oli avausneljänneksellä syväjäässä. Se teki kymmenessä minuutissa vain yhden pelitilannekorin ja ToPo karkasi 17–4-johtoon.

Kouvottarien pelitilanneheittojen osumatarkkuudet eivät ole lapsille sopivaa luettavaa: Kakkoset 1/9 ja kolmoset 0/8.

– Tunnelma oli ahdistunut. Hyökkäyspeli ei ollut avausjaksolla kontrollissa, Frimodig mainitsi.

Sarah Toeaina (22/9) teki joukkueensa kahdeksan ensimmäistä pistettä ja vasta vajaan 15 minuutin pelin jälkeen koritalkoisiin osallistui toinenkin vieraiden pelaaja. Kaisa Kuisma (8/4) upotti kakkosen, jolla numerot muuttuivat 22–10:een.

Hyökkäyspeli ei ollut avausjaksolla kontrollissa. — Joonas Frimodig

Vieraiden tuska kolmen pisteen kaaren takana jatkui myös kakkoskympillä ja tauolla sarake huusi: 0/18!

Hiipivä kiri tuotti tulosta

Kolmannella neljänneksellä Kouvottaret oli pahimmillaan jo 21 pisteen tappioasemassa (41–20), mutta sen jälkeen joukkue aloitti hiipivän kirin. Se roihahti liekkiin viimeisen neljänneksen alussa tilanteessa 58–48.

Kouvottaret takoi vajaassa viidessä minuutissa 16–0-runin, jolla vierailija siirtyi 58–64-johtoon. ToPo tuli kuitenkin vielä tasoihin Mirva Karvisen (17/2) ja Tessa Virtasen (11/3) kolmosilla.

Aliyah Collierin (18/12/9s/5r) ja Karvisen kakkosilla numerot olivat reilu puolitoista minuuttia ennen summeria 66–66.

Ottelun ratkaisevan korin iski hyvävireinen Elli Salovaara (11/1) läpiajonsa päätteeksi. ToPo sai vielä lopussa tilaisuuden tasoitukseen, mutta Sarah Toeaina blokkasi Nea Kuisman heiton.

– Tämä oli meidän ensimmäinen vierasvoitto ja sen takia henkisesti todella tärkeä, Joonas Frimodig sanoi.

Aliyah Collier jäi jo toisen kerran syötön päähän triplatuplasta. Sen hän olisi ansainnut, mutta joukkuekaverit eivät viime minuuteilla osuneet vapaissa kolmosissaan.

Sarah Toeaina jäi puolestaan levypallon päähän kauden seitsemännestä tuplatuplastaan kahdeksassa pelissä.

Elli Salovaara jatkoi siitä, mihin HBA-ottelussa jäi. Salovaara on heittänyt nyt kahteen otteluun kolmosensa 3/4.

Kouvottarien kausi jatkuu lauantaina Mansikka-aholla ilmaisottelulla Vimpelin Vetoa vastaan.