MyPan murheelliset vierasottelut jatkuivat Tammisaaressa – "Tuntui, että tuleeko tästä 10–0"

Katja Juurikko

Anttoni Huttuselta ja muilta MyPan pelaajilta vaaditaan melkoisia venytyksiä ja kurotuksia loppukauden otteluissa. MyPa makaa 12 joukkueen Ykkösessä sijalla 11, kun kymmenestä ottelusta on irronnut vain yksi voitto ja yksi tasapeli. Sarjan kolme heikointa putoaa suoraan Kakkoseen.
Anttoni Huttuselta ja muilta MyPan pelaajilta vaaditaan melkoisia venytyksiä ja kurotuksia loppukauden otteluissa. MyPa makaa 12 joukkueen Ykkösessä sijalla 11, kun kymmenestä ottelusta on irronnut vain yksi voitto ja yksi tasapeli. Sarjan kolme heikointa putoaa suoraan Kakkoseen.

Gnistan 8', MP 2' ja EIF 11'.

Nämä viime otteluiden numerot kertovat tylysti siitä, että MyPa on joutunut heti ottelun alussa altavastaajaksi, kun vastustaja on tehnyt maalin ensimmäisen varttitunnin aikana.

Kouvolalaisjoukkueen murheelliset vierasottelut Ykkösessä jatkuivat lauantaina Tammisaaren keskuskentällä.

Juuso Liukkosen (2) ja MyPassakin liigaa pelanneen Xhevdet Gelan (1) maaleilla Ekenäs IF löylytti MyPaa 3–0 (3–0).

– Vastustaja sai avausmaalinsa jälkeen tehtyä kaksi lisää todella pahoista syöttöhasseista. Se peli olikin sitten puoleen tuntiin siinä ja tuntui, että tuleeko tästä 10–0. Puolustimme kuitenkin toisen jakson tasapeliksi, MyPan päävalmentaja Ilkka Mäkelä summasi.

Vuosi sitten toukokuussa MyPa kävi Tammisaaressa ottamassa pataan 7–2.

Silloin palloa poimi verkosta maalivahti Miika Korpela, joka edustaa nykyisin FC Espoota Kakkosessa.

Tällä kertaa verkko pölisi Tomas Turusella, joka on joutunut aiemmin elokuussa Porissa päästämään neljä maalia ja Kotkassa kolme pussia.

MyPan neljän viimeisimmän vierasottelun saldo on neljä tappiota maalierolla 5–13.

MyPa ja SJK Akatemia ovat kumpikin jääneet ilman vieraspisteitä tällä kaudella.

SJK-voiton jälkeen kaksi maalitonta tappiota

Sarjan alusta MyPa hävisi kolme matsia peräkkäin täpärästi yhden maalin erolla, ennen kuin se raapi ensimmäisen pisteensä maalittomasta tasapelistä AC Kajaanin kanssa.

Viikon vanha suurinumeroinen kotivoitto SJK Akatemiasta pudotti flyygelin hetkeksi selästä, mutta heti perään tulleet MP- ja EIF-tappiot vyöryttävät taas synkät pilvet Saviniemeen.

– EIF tiedettiin ennalta hankalaksi. Meillä oli alla juostut jalat, kun taas vastustajalla oli kahdeksan päivää edellisestä pelistä. Kävimme täällä helmikuussa cup-ottelun häviämässä 2–0, ja silloinkin ero oli pelillisesti selvä, Mäkelä arvioi.

MyPa sai Lahdesta tulleen Lassi Forssin, 18, ansiosta aikaan vain yhden laukauksen kohti KTP:stä tuttua EIF-maalivahtia Jiri Koskea.

Muun muassa Samuel Lindemanin (vamma) ja Joakim Lindbergin (sairas) poissaolot näkyivät esityksessä.

Eikä pelaajien kierrättäminenkään oikein sujunut suunnitellusti, kun Jussi-Pekka Rämä ja belgialainen Ismail Mekhalfa kolhivat itseään.

Myönteinen puoli oli Jari Hasselin vuoden ensimmäinen 90-minuuttinen.

– Olemme kärsineet kuusi maalin tappiota ja roikkuneet suuressa osassa peleistä hyvin mukana. Ero ei ole ollut lohduttoman iso, jotta olisimme päässeet paremmille pisteille. Toki tämä on vaatinut monesti pelaajilta venymistä äärimmilleen, Mäkelä tunnusti.

Ensi viikolla MyPan ohjelmassa on kaksi ottelua.

Keskiviikkona pelataan alkukaudesta koronatartunnan takia siirretty MyPa–KPV.

Lauantaina kouvolalaisjoukkueen osoitteena on Raatin stadion, jossa kotijoukkueena isännöi sarjaa johtava AC Oulu.

Luetuimmat