Kouvolan tytöt ottivat kaksoisvoiton — Elisa Mattila johti D18-sarjan kisaa alusta alkaen ja seurakaveri Liisa Peltonen oli kakkosena koko matkan

Heikki Kyyrönen

Kouvolan Suunnistajien Elisa Mattila ja Liisa Peltonen ottivat tyttöjen D18-sarjassa kaksoisvoiton.
Kouvolan Suunnistajien Elisa Mattila ja Liisa Peltonen ottivat tyttöjen D18-sarjassa kaksoisvoiton.

Kouvolan Suunnistajien Elisa Mattila voitti tyttöjen D18-sarjan ja seurakaveri Liisa Peltonen ehti hopealle, kun pitkän matkan Suomen mestaruudet ratkottiin sunnuntaina Fiskarsissa.

Mattila johti kilpailua alusta alkaen ja Peltonen puolestaan oli kakkosena koko matkan. Eilisen karsinnan perusteella tytöt olivat sarjansa kaksi viimeistä lähtijää Peltosen lähtiessä kolme minuuttia ennen Mattilaa.

Molemmat selvittivät reitin lähes virheittä ja maalissa vertailtiin reitinvalintoja iloisin ilmein.

— Lähdössä asetin tavoitteeksi, ettet saisi minua kiinni ja siinä onnistuinkin, sanaili Pelto-

nen.

Mattila puolestaan totesi, että näki puolimatkassa Peltosen selän, kun tämä tuli alas mäkeä ja oli itse sinne toiselta sivulta kipuamassa.

Lopputuloksissa tyttöjen ero oli minutti ja 48 sekuntia. Pronssille sijoittunut Jämsän Mikaela Karjalainen jäi voittajasta runsaat kolme minuuttia.

Miesten H20-sarjassa Kouvolan Arttu Lindqvistin alkumatka oli pienten virheiden sävyttämä ja sijoitus oli kahdeksas.

Miesten 15,8 kilometin radalla viimevuotisen voiton uusi Kalevan Rastin Miika Kirmula. Vastusta tarjosi vain toiseksi sijoittunut Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho. SM-pronssille suunnisti Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka, mutta jäi jo lähes kuusi minuuttia voittajasta.

Naisten mestariksi 11,2 kilometrin matkalla kiri Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen tasan minuutin voittomarginaalilla. Toiseksi suunnisti Tampereen Pyrinnön Lotta Karhola ja kolmanneksi Rastikarhujen Mira Kaskinen.