Peli-Karhujen voittoputki jatkui Kouvottaria vastaan — Kouvottaret pääsi peliin mukaan vain hetkeksi

Laajalla materiaalilla pelaava kotkalaisjoukkue karisti Kouvottaret kannoiltaan kolmannen 10-minuuttisen vahvalla nykäisyllä.

Markku Lintula

Kouvojen Camille Zimmerman pysähtyy Peli-Karhujen kokeneeseen Minna Steniin. Stenille merkittiin ottelussa peräti kolme heiton torjuntaa.

Kotkan Peli-Karhut nappasi sunnuntaina naisten Korisliigassa jo 10. peräkkäisen voittonsa. Loppiaisen paikallisottelua emännöinyt Kouvottaret pääsi peliin mukaan Mansikka-aholla toisen kympin lopussa, mutta vain hetkeksi.

PeKan heittotarkkuus ja asenne irtopalloissa olivat siksi kovaa valuuttaa, että luvut olisivat voineet olla rumemmatkin kuin nyt nähdyt 77—91 (38—48).

Ottelu eteni tasaisesti toisen erän alkupuolelle. Kouvottaret meni Taeler Deerin haamukolmosella johtoon 28—27, mutta sen jälkeen kentällä oli hetken vain yksi joukkue. Kouvottaret ei saanut levypalloja eikä muitakaan irtopalloja, minkä lisäksi oma hyökkäyspeli jysähti kuin seinään.

Peli-Karhuilla ei jysähtänyt, vaan vierasjoukkue kehitti Kouvolan kauden ennätystyleisön (646) harmiksi sellaisen kolmosshow'n, ettei vastaavaa ole ihan äkkiä nähty. Etenkin Linda-Lotta ja Laura Lehtoranta tuntuivat osuvan mistä vain.

Kotijoukkue kiristi

Vierasjohdossa 32—48 ottelu näytti selvältä, mutta jos mikä on koripallon suola, niin nopeasti vaihtelevat tilanteet. Kouvottaret puristi ennen pitkää taukoa takamatkan 10 pisteeseen, ja kolmannen kympin alussa kiri jatkui. Deer nosti bonusvaparillaan kotijoukkueen kahden pisteen päähän 46—48, ja yleisö kohensi ryhtiään tyytyväisenä siitä, ettei lähtenyt vielä purkamaan joulukuusiaan.

Kiri söi kuitenkin Kouvottarien puhtia. 13—0-jaksoa seurasi vieraiden vielä tylympi tappoisku, 0—17. Tässä vaiheessa ottelun voittajasta ei enää ollut epäselvyyksiä, ja neljännellä 10-minuuttisella Kouvottaret pääsi kaunistelemaan lukemia.

Päätöskympin vuoksi lopulliset tilastot näyttävät perin tasaisilta, mutta käytännössä toisen ja kolmannen jakson — silloin kun peliä ratkottiin — tilastoissa oli huimat erot.

Kouvottarien valmentaja Mika Hartonen tiivisti nappiin sen, mitkä olivat sunnuntaina joukkueiden suurimmat erot.

— Meidänkin olisi pitänyt laittaa hyvistä paikoista pallot sisään. Lisäksi PeKa oli irtopalloissa selvästi yritteliäämpi ja vei niistä suurimman osan, Hartonen tunnusti.

Flipperipallot päätyivät noin 80-prosenttisesti vieraille. Vaikka PeKa ei pystynyt rankaisemaan kaikista toisen tai kolmannen yrityksen paikoistaan, jatkuva puolustaminen syö vastustajaa, tällä kertaa Kouvottaria.

Irtopallot ovat pitkälti asennekysymys. Ehkä kotijoukkueen asenne oli vielä osin joululomalla, sillä esimerkiksi Deer ja Camille Zimmerman ottivat ensimmäiset virheensä vasta päätöskympillä, vaikka oma joukkue oli koko ajan takaa-ajajana.

Peli-Karhuilla materiaalia

Peli-Karhujen Roope Mäkelä korosti ennen peliä tiettyjen Kouvottarien pelaajien vaarallisuutta riistoissa. Aluksi luento näytti menevän hukkaan.

— Meille tuli avauskympillä kuusi menetystä. Kun saimme menetykset kuriin eli 30 minuutin aikana enää viisi, pääsimme viimeistelemään hyvistä paikoista. Toisen ja kolmannen jakson puolustus oli erittäin hyvää, ja Minna Sten oli korin alla melkoinen maalivahti, Mäkelä luetteli.

Stenillä riitti töitä, kun Noora Järvikangas oli ottelusta sivussa. Tosin Matilda Mässeli ja oudolla paikalla huhkinut Reetta-Sofia Tulkki tuurasivat häntä hyvin.

— Meillä on siksi laaja materiaali, ettei kenenkään tarvitse lähteä peliin aina sillä ajatuksella, että hänen on ratkaistava ottelu, Mäkelä muistutti.

PeKan amerikkalaisista Brittany Starling oli erittäin monipuolinen. 26 pistettä syntyivät hyvällä prosentilla.

— Tämä on kova sarja, olen ollut myönteisesti yllättynyt. Toinen vahva nykäisymme tuotti tällä kertaa tulosta, ja pelasimme hyvin yhteen, Starling totesi.

Näin tapahtuikin. PeKalla pallo kiersi nopeammin ja koko viisikko oli useammin pelissä sisällä kuin vastustajalla.

Lamunu puristuksissa

Kouvottarien sisäpelaaja Claire Lamunu teki kelpo tilastoluvut, mutta joutui siksi tiukkaan prässiin, että ensin jalka kramppasi ja lopulta peli päättyi ennen aikojaan. Isot minuutit eivät ole isolle pelaajalle helppoja, ja korin alla Kouvojen muun ryhmän viimeistely oli liian ailahtelevaa.

Taeler Deer paikkasi yksipuolista pelintekoaan muutamilla kovilla koreilla, mutta puski vastaavasti välillä aivan älyttömään käsiviidakkoon, kuten myös Zimmerman. Tämän tähtihetki oli ottelussa ponnistaa raudan väliin jäänyt pallo vapaaksi, kova temppu 180-senttiseltä naispelaajalta.

Kaisa Lind heitti kolmesta kolmosestaan kaksi pohjaan, eli enemmänkin yrityksiä olisi voinut nähdä.

Emma Virtanen sai puolustusrotaatiossa 16 minuuttia peliaikaa.

— Missattiin liikaa helppoja heittoja, ja osassa PeKan kolmosista olimme liian kaukana. Vaikka ero repesi vieraiden toisen runin aikana, pelaaja ei ikinä ajattele, että se oli tässä. Peli päättyy vasta, kun tuomari puhaltaa pilliin, Virtanen painotti.