"Nyt pitää olla heti ytimessä" – KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi pitää kotiedun saavuttamista entistä tärkeämpänä tiiviissä rytmissä pelattavassa runkosarjassa

Runkosarjan kolme parasta saavat valita puolivälierävastustajansa. Pudotuspelit pelataan finaaleihin asti paras kolmesta -systeemillä.

Lumikki Haaja

KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi pitää Superpesiksen tulevan kauden sarjaohjelmaa kaikkien joukkueiden kannalta tasapuolisena.
KPL:n pelinjohtaja Iiro Haimi pitää Superpesiksen tulevan kauden sarjaohjelmaa kaikkien joukkueiden kannalta tasapuolisena.

Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtaja Iiro Haimi pitää perjantaina julkaistua Superpesiksen tulevan kauden sarjajärjestelmää tasapuolisena kaikille joukkueille.

– Ohjelma on ihan järkevästi tehty, koska tahti on niin tiivis. Myös vieraspelien matkat on saatu lyhyemmiksi, ruotii Haimi.

Ensi kesänä Superin runkosarja pelataan neljässä maantieteellisesti jaetussa alkulohkossa, joista kuitenkin laaditaan vain yksi yhteinen sarjataulukko.

– Rytmi on todella tiivis, koska lähtökohtaisesti pelataan kolmen ja kahden pelin viikkoja. Kova rastihan se tietysti on, koska kaikki 24 peliä pitää saada mahtumaan kahden kuukauden jaksolle. Siihen kun vielä lisätään matkustamiset, niin kyllä se pelaajille on raskas pätkä fyysisesti sekä henkisesti.

KPL:n etuna muihin joukkueisiin verrattuna Haimi pitää laajempaa pelaajarinkiä. Tällä hetkellä Koplan harjoitusvahvuudessa on mukana 17 pelaajaa, mutta Haimi uskoo, että kauden peleissä kierrätetään 14 pelaajaa.

– Se helpottaa jo vähän pelaajien kuormaa. Tahti ottaa koville varmasti sellaisissa joukkueissa, joissa on vain se 12 pelaajaa.

Lohkojako ei suosi ketään

KPL:n kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Hyvinkää, Tampere ja Kankaanpää. Nämä joukkueet Kopla kohtaa kaksi kertaa kotona ja vieraissa.

– Voihan se olla, että joku joutuu kohtaamaan useammin niin sanottuja kovia joukkueita. En kuitenkaan usko, että lohkojako suosisi erityisesti ketään. Isossa kuvassa se menee kuitenkin niin, että paras voittaa ja parhaat pärjäävät. Kenenkään kausi ei tuhoudu lohkojakoon.

Pohjanmaan joukkueet Vimpeli, Seinäjoki ja Koskenkorva sekä itälohkon Joensuu, Kitee ja Imatra tulevat Koplaa vastaan kahdesti.

Neljä lohkoa, yksi sarjataulukko

Runkosarjassa KPL ei pelaa lainkaan Kempelettä, Raahea, Sotkamoa eikä Siilinjärveä vastaan.

Yhden pelaajan kohdalla tilanne on vielä vähän auki, mutta näyttää siltä, että kaikki ovat mukana. — Iiro Haimi

– Onhan se tämä tietysti vähän erikoinen tilanne, mutta kun tavoitteet ovat korkealla, niin kaikki joukkueet tulevat vastaan jossain vaiheessa. Kaikki joukkueet pystytään skauttaamaan tarpeen mukaan kesän aikana, sanoo Haimi.

Neljän lohkon yhteisestä sarjataulukosta kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin, jotka pelataan tällä kaudella paras kolmesta järjestelmällä.

Runkosarjan kolme parasta saavat valita puolivälierävastustajansa sijoille 5.–8. sijoittuneista joukkueista. Jatkoon etenee kahdella voitolla.

Välieristä alkaen otteluparit muodostetaan runkosarjan sijoitusten perusteella. Myös välierät, pronssipelit ja finaalit pelataan paras kolmesta -systeemillä.

– Runkosarjapelien merkitys kasvaa, koska kotiedun saavuttaminen on nyt entistä tärkeämpää. Pudotuspeleissä täytyy olla heti ytimessä, koska niihin ei voi enää lähteä katselemaan millaiseksi sarja on muodostumassa.

Superpesiksen otteluohjelma julkaistaan ensi viikolla.

Yhden pelaajan tilenne vielä auki

KPL aloittaa lauantaina harjoitukset pienryhmissä.

– Haastavaa tämä on vähän ollut, mutta samassa tilanteessa ovat muutkin, ensimmäiseen kauteensa KPL:n pelinjohtajana valmistautuva Haimi sanoo.

Kesäkuun alussa joukkueet saavat aloittaa yhteisharjoitukset. Superpesiksen runkosarja käynnistyy 2. heinäkuuta.

– Yleensä ulkoharjoitteluun ei ole keväisin jäänyt aikaa kun sen parin viikon verran. Nyt tässä saadaan ihan hyvän pituinen jakso ennen sarjan alkua.

Koronapandemian aiheuttaman tilanteen ja muutosten takia KPL on neuvotellut vielä viime päiviin asti kahden pelaajan kanssa alkavasta kaudesta. Haimin mukaan keskusteluissa ovat olleet esillä sekä terveyteen, että palkkaan liittyvät asiat.

– Yhden pelaajan kohdalla tilanne on vielä vähän auki, mutta näyttää siltä, että kaikki ovat mukana. Lauantain harjoituksissa kaikki ovat ainakin paikalla, vahvistaa Haimi.