Ravitauko päättyi yllättäjien siivittämänä Kouvolassa – Tapio Perttusen ohjastama Brazen Leonore kesti suosikkina voittoon

Satu Pitkänen

Brazen Leonore teki sen mitä siltä odotettiin. Tapio Perttunen saattoi maaliviivalla istua rauhassa rattailla.
Brazen Leonore teki sen mitä siltä odotettiin. Tapio Perttunen saattoi maaliviivalla istua rauhassa rattailla.

Brazen Leonore otti maanantaina Kouvolan ravi-illassa takaisin sen edestä, mikä siltä viikko sitten Lappeenrannassa laukan takia jäi puuttumaan.

Mailin ryhmäajossa Tapio Perttunen kiihdytti Valkealan tamman auton takaa johtopaikalle. Valjakko sai vetää ensimmäisen kierroksen kaikessa rauhassa. Kun vauhti lopussa kiihtyi, piti Brazen Leonore uhkaajat helposti takanaan.

– Lähtöhän ratkesi kiihdytykseen, sen jälkeen meno oli helppoa. Tämä on mahtavapäinen hevonen, helppo ja lunki menemään matkalla, hoviohjastaja Tapio Perttunen kertoi Piia Sjöblomin suojatista. Piia ja Päivi Sjöblom ovat myös tamman kasvattajia.

Tuviker tuli kaukaa takaa

T4-arvoa nosti jo alkuun toinen kotiradan edustaja. Kierroksen avauslähdössä kylmäveriset iskivät yhteen tasoitusajossa.

60 metrin takamatkalta lähtenyt Tuviker sai muun joukon kiinni vasta kierros ennen maalia. Se suuntasi saman tien kolmannelle radalle.

Lähtöhän ratkesi kiihdytykseen, sen jälkeen meno oli helppoa. — Tapio Perttunen

Viimeisessä kaarteessa Marko Heikari käänsi kahdeksanvuotiaan oriin neljännelle radalle, mistä se spurttasi hyvävoimaisen näköisenä koko porukan ohi ylivoimavoittoon.

Tuvikeria oli pelattu vain seitsemän prosenttia. Sen omistaja, valmentaja ja kasvattaja on Tiia Paavola Haminasta.

Lady Le Queen ja 190 kertaa

Kolmannessa neloskohteessa vahvin oli Esa Holopaisen ohjastama Can't Buy Me Love. Mäntyharjulaisruunan peliprosentti oli vain kaksi. Rivin päätti toinen eteläsavolainen, lähtönsä suosikki Issakan Valo ja Raineri Puikkonen. T4-pelin lopullinen arvo oli 696,59 euroa.

Voittotilinsä Kouvolan iltaraveissa avasi ravikuningatar Saaga S:n nuorempi sisko Virgiitta rattaillaan Matti Nisonen.

Päivän hurjimmasta voittajakertoimesta vastasi puolestaan lahtelaisen Jari Huuskon silmäterä Lady Le Queen. Uransa 15:nnessä staetissa viimein voittanut tamma palautti euron panoksen lähes 190-kertaisena.