KPL-taustainen Kankaanpään Mailan koppari Valtteri Hämäläinen pelaa kolmatta kertaa kasvattajaseuraansa vastaan – "Jos sinua ei muisteta, kaikki on ihan hyvin, mitä rock-bändikään olisi ilman basistia"

Hämäläinen, 22, on voittanut KPL:ssä A-poikien SM-kultaa 2016 ja B-poikien SM-kultaa 2015.

Antti Haapasalo

Puurtilan Kisa-Poikien kasvatti Jukka Karttunen pelasi KPL:ssä kaudella 1998 tilastoilla 0+2/19/83. KPL nousi kauden päätteeksi Superpesikseen. KaMan pelinjohtajana Karttusella, 45, on menossa kuudes kausi.
Puurtilan Kisa-Poikien kasvatti Jukka Karttunen pelasi KPL:ssä kaudella 1998 tilastoilla 0+2/19/83. KPL nousi kauden päätteeksi Superpesikseen. KaMan pelinjohtajana Karttusella, 45, on menossa kuudes kausi.

KPL:n kasvatti Valtteri Hämäläinen pelaa tänään perjantaina kolmatta kertaa kasvattajaseuraansa vastaan.

Ensimmäistä täyttä kauttaan Kankaanpään Mailaa edustava Hämäläinen, 22, kohtasi Koplan kahdesti Haminan Palloilijoiden kakkoskopparina Superpesiksessä kaudella 2018.

KPL voitti Kymenlaakson derbyt pistein 6–0 ja juoksuin 45–7.

Hämäläinen pelasi vielä viime kaudella Kouvolassa A-pojissa.

Hän siirtyi Kankaanpäähän heinäkuun puolivälissä ja ehti pelata yhdeksän ottelua KaMan takakentällä.

Tilastoihin merkittiin kaksi tuotua juoksua.

Hämäläinen on ylittänyt puolivälin ajoneuvotekniikan insinöörin opinnoissa Tampereen ammattikorkeakoulussa ja suorittaa työharjoittelua Kankaanpäässä autokorjaamon töiden vastaanotossa.

– Harvassa ovat paikat, missä en viihtyisi, eikä Kankaanpääkään niihin kuulu. Meillä on loistava yhteishenki, jonka avulla jaksaa painaa päivästä toiseen.

Hämäläinen on voittanut KPL:ssä A-poikien SM-kultaa 2016 ja B-poikien SM-kultaa 2015.

Haminan lisäksi hän on pelannut Ykköspesistä Imatran Pallo-Veikoissa.

– KPL merkitsee minulle pesäpallon opinahjoa, josta saatua koulutusta olen saanut höystettyä muutamien viime vuoden aikana. KPL merkitsee myös paljon siellä koettujen juniorivuosien ja ystävien takia. Kouvolaan on aina kiva tulla ja olen kyllä todella innoissani perjantain pelistä.

Superpesisdebyyttinsä Hämäläinen teki jo 16-vuotiaana elokuussa 2014, kun KPL kohtasi Tahkon Hyvinkäällä.

Hämäläisen koppariparina tappioon päättyneessä ottelussa hääri Juho Hacklin.

– Se on unohtumaton kokemus, josta onneksi jännittämisen lisäksi osasin hieman nauttia. Peli sujui, kuten yleensäkin kakkoskopparin peli menee. Jos sinua ei muisteta, kaikki on ihan hyvin. Mitä rock-bändikään olisi ilman basistia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut