KooKoo vahvistuu kanadalaisella KHL-hyökkääjällä – Christian Thomas on New York Rangersin toisen kierroksen varaus ja voitti olympiapronssia Pyeongchangissa 2018

Christian Thomas saapuu korvaamaan Trevor Mingoiaa, joka on loukkaantumisen takia sivussa koko loppukauden.

LARRY W. SMITH

Christian Thomas (keskellä) oli Kanadan joukkueen mukana voittamassa olympiapronssia Pyeongchangin olympialaisissa 2018.
Christian Thomas (keskellä) oli Kanadan joukkueen mukana voittamassa olympiapronssia Pyeongchangin olympialaisissa 2018.

Kouvolan KooKoo vahvistuu 28-vuotiaalla kanadalaishyökkääjällä Christian Thomasilla. Oikealta laukova Thomas on solminut kouvolalaisseuran kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen.

Thomas on New York Rangersin vuoden 2010 toisen kierroksen varaus, joka on urallaan pelannut NHL:ssä ja AHL:ssä.

Thomas päätti kauden 2019–20 Sveitsin SC Bernissä, mutta pelasi alkukauden KHL:ssä Traktor Chelyabinskissä 20 ottelua tehoin 2+1=3.

Kaudella 2018–2019 hyökkääjä tehoili saman joukkueen väreissä 19 pistettä (9+10).

NHL:ssä Thomas on edustanut Arizona Coyotesia, Montréal Canadiensia ja New York Rangersia. Lisäksi Thomas oli Kanadan joukkueen mukana voittamassa olympiapronssia Pyeongchangin olympialaisissa 2018.

– Thomas on nopea ja teräväliikkeinen pelaaja, jolla on hyvät hyökkäyspeliaistit. Hän saapuu täyttämään leikkaukseen joutuvan Trevor Mingoian jättämää aukkoa, joten odotamme hänen myös ottavan paikkansa joukkueen kärkipelaajana, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi.

Christian Thomasin isä on maineikas NHL-konkari Steve Thomas, joka pelasi taalaliigassa 20 kauden aikana yli 1 200 ottelua.

Thomas pelaa KooKoossa numerolla 92 ja liittyy joukkueen vahvuuteen koronatestien ja karanteenin jälkeen ensi viikolla.

Katja Juurikko

Trevoir Mingoia joutuu leikkauspöydälle.
Trevoir Mingoia joutuu leikkauspöydälle.

KooKoo menetti Mingoian

KooKoo menettää koko loppukaudeksi tehohyökkääjä Trevor Mingoian. Yhdysvaltalaislaiturilta on löytynyt vamma, joka vaatii leikkaushoitoa.

KooKoon kultakypärää kantanut Mingoia, 28, pelasi jo pidemmän aikaa puolikuntoisena. Hän pelasi kuitenkin kaikissa KooKoon 21 ottelussa ja keräsi hyvät teholukemat 7+16=23.

– Valitettavasti Mingoian vaivat ovat äityneet siihen pisteeseen, että ne vaativat leikkaushoitoa ja lääkäreiden mukaan toipuminen kestää vähintään kauden loppuun asti, Kultanen kertoi torstaina tiedotteessa.

Mingoia pelasi KooKoossa myös viime kaudella 52 peliä ja laukoi 20 maalia ja tilastoi 21 syöttöpistettä. 41 pinnan tehoilla Mingoia oli KooKoon viidenneksi paras pistemies.

Jaroslav Ozana

KooKoon paidassa perjantaina Tapparaa vastaan debytoiva hyökkääjä Nikita Alexandrov (vasemmalla) oli vuosi sitten Venäjän nuorten maajoukkueen ykköspelaajia.
KooKoon paidassa perjantaina Tapparaa vastaan debytoiva hyökkääjä Nikita Alexandrov (vasemmalla) oli vuosi sitten Venäjän nuorten maajoukkueen ykköspelaajia.

Alexandrov debytoi Tapparaa vastaan

Vuodenvaiheessa KooKoon kanssa sopimuksen tehnyt venäläishyökkääjä Nikita Alexandrov debytoi perjantaina Sumulaaksossa Tampereen Tapparaa vastaan.

St. Louisin kesän 2019 kakkoskierroksen varaus on pelannut viimeiset kolme kautta Quebecin pääjunioriliiga QMJHL:ssa. 20-vuotias Alexandrov mätti viime kaudella Charlottetown Islandersin paidassa 42 matsiin komeat tehot 23+31=54.

Keskushyökkääjänä pelaava Alexandrov pelasi vuosi sitten nuorten MM-kisoissa hopealle yltäneen Venäjän maajoukkueessa, jossa hän oli kolmanneksi paras pistemies. Hän saldosi seitsemään peliin 2+6 tehopistettä.