Camille Zimmerman jatkaa Kouvottarissa — Viime kauden loukkaantuminen toi vain lisää nälkää parantaa tulosta

Tres Hombresista kaksi jatkaa Kouvottarissa ensi kaudella, kun Camille Zimmermanin ja Claire Lamunun jatko varmistui.

Lumikki Haaja

Camille Zimmerman nähdään Kouvottarien paidassa myös ensi kaudella.
Camille Zimmerman nähdään Kouvottarien paidassa myös ensi kaudella.

Kouvottaret sai lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa Kouvolasta aloittanut Camille Zimmerman, 23, palaa tuttuun Taret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

Kouvottarien viime kauden väkivahvasta ulkomaalaiskolmikosta jatkaa Kouvolassa täten kaksi, kun Claire Lamunun paluu varmistui jo torstaina.

Tres Hombresin kolmas jäsen, Taeler Deer jatkaa puolestaan uraansa ensi kaudella Sloveniassa.

185-senttinen Zimmerman on monipuolinen ja tasaisen hyvä pelaaja. Columbian yliopiston kasvatti vakuutti heti ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan Kouvottarissa tehden 37 ottelussa keskimäärin 18.4 pistettä ja 8.4 levypalloa.

Laiturin tehot pudotuspeleissä olivat vielä aavistuksen paremmat kuin runkosarjassa. Pudotuspeleissä Zimmerman heitti kahdesti 30 pistettä tai yli ja napsi kolme tuplatuplaa. Koko kaudella tuplatuplia kertyi täysi tusina. Vapaaheittoviivalta Zimmerman oli koko sarjan kuudenneksi tarkin 81 prosentilla. Pronssiottelussa Zimmerman loukkaantui ensimmäisellä puoliajalla ja joutui jättämään leikin kesken.

Loukkaantuminen kauden viimeisessä pelissä toi naiselle lisää nälkää kesän harjoitteluun ja ensi kauteen valmistautumiseen.

— Olen iloinen ja kiitollinen mahdollisuudesta palata takaisin Kouvottariin. Uskon, että minulla on nyt yhden kauden jälkeen jo hieman tuntumaa korisliigasta, Zimmeman kertoo Kouvottarien tiedotteessa.

Zimmermanin mukaan hän on harjoitellut kesän aikana todella kovaa, jotta hänestä tulee parempi pelaaja ja hän voi auttaa joukkuettaan. Zimmeman odottaa jo kovasti, että hän pääsee takaisin kentälle joukkuekavereiden ja valmentajien kanssa, jotta työt ensi kautta varten voivat alkaa.

— Oli samalla hienoa ja jännittävää edetä viime kaudella välieriin. Olisikin upeaa, jos voisimme parantaa tulostamme seuraavalla kaudella.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartosen mukaan kova työ palkittiin ja toinen tärkeä pelaaja palaa joukkueeseen.

— Zimmerman on hieno ihminen ja pelaaja. Hänellä on kova halu kehittää itseään pelaajana ja Zimmerman uskoo, että pystymme auttamaan häntä siinä.

Kouvottarien pelaajasopimukset naisten korisliigakaudelle 2019—2020

Kaisa Lind

Roosa Frimodig

Maria Koskinen

Henriikka Vähäuski

Claire Lamunu (UG)

Camille Zimmerman (USA)

Luetuimmat

Uusimmat uutiset